پخش زنده
امروز: -
ترکیبی از تراشههای مغزی و هوش مصنوعی به بیمارانی که توانایی گفتار را از دست دادند کمک میکند تا قدرت تکلم خود را به دست آورند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از وبگاه یورک الرت(eurekalert)، تراشههای مغزی که موضوع تحقیقات امروزی است، برای ثبت فعالیت مغز و درمان چندین بیماری عصبی استفاده میشود.
یکی از حوزههایی که ایمپلنتهای مغزی در آن به خوبی عمل کردند، رمزگشایی گفتار است. به عبارت دیگر رمزگشایی امواجهای مغز به گفتار.
در یک مطالعه جدید، محققان دانشگاه کالیفرنیا و برکلی مدعی شدند که سیستمی مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه دادهاند که به زن مبتلا به فلج شدید امکان میدهد از طریق صفحه دیجیتال صحبت کند.
سیستم کامپیوتری که رابط مغز و کامپیوتر (BCI) نامیده میشود، جدید نیست. دانشمندان از آن برای به دست آوردن و تجزیه و تحلیل سیگنالهای مغزی و ترجمه آنها به دستورات استفاده کرده اند. سپس این دستورات به دستگاه خروجی بازپخش میشود تا عمل مورد نظر را انجام دهد.
محققان ۲۵۳ الکترود متصل به یک قطعه از تجهیزات مستطیلی شکل را روی سطح مغز یک زن فلج کاشتند. الکترودها امواج مغز را رهگیری کرده و به بانکی از رایانهها فرستادند.
محققان الگوریتمهای هوش مصنوعی سیستم را برای تشخیص سیگنالهای مغز او برای گفتار آموزش دادند و سیستمی ایجاد کردند که کلمات را از واجها رمزگشایی میکند.
محققان یک سیستم جدید توسعه یافته را برای ترکیب گفتار او آموزش دادند. سپس، تیم با استفاده از حالات صورت و حرکت عضلات صورتش، انیمیشن صورت او را ساختند.
این تیم یک سیستم یادگیری ماشینی سفارشی ساختند که نرمافزار آنها را برای ایجاد حالات چهره در آواتار زن ترکیب میکرد، زیرا سیگنالهای مغز او رهگیری میشد و به گفتار تبدیل میشد.