پخش زنده
امروز: -
استاندار خوزستان: درسفر اول دولت ۳۴ همت و در سفر دوم ۱۸ و نیم همت برای توسعه خوزستان اختصاص یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان ، علی اکبر حسینی محراب در ویژه برنامه تلویزیونی خوزستان، سرزمین فرصتها با اشاره به بودجه درنظر گرفته شده از سوی دولت برای استان اظهار داشت: دولت در دو مرحله بودجههای قابل ملاحظهای برای خوزستان در نظر گرفته است درسفر اول دولت ۳۴ همت و در سفر دوم ۱۸ و نیم همت به خوزستان اختصاص یافت که در حوزههای آب، کشاورزی، صنعت، اسکله و بنادر، راهها و سایر بخشها پروژه تعریف شد.
استاندار خوزستان به مجموع ٢ هزار و ١٠٧ پروژه برای کلنگ زنی در هفته دولت اشاره داشت و بیان کرد: در هفته دولت مجموعا ۲۱۰۷پروژه در خوزستان افتتاح و کلنگ زنی میشود که از این تعداد ۱۹۹۶ افتتاح میشود و ۱۱۱ پروژه نیز کلنگ زنی خواهد شد.
اختصاص اعتبارات آلایندگی به خوزستان
حسینی محراب عنوان داشت: در زمینه اعتبارات آلایندگی و مسئولیتهای اجتماعی دولت برای اولین بار بالای ۱۵ همت به شهرداریهای استان اختصاص داد که این امر موجب شد استان به یک کارگاه عمرانی تبدیل شود و پروژههای متعددی در سطح روستاها و شهرها درحال انجام است که میتواند موجب جهش و توسعه استان شود.
وی افزود: دولت بر تکمیل طرحهای نیمه تمام فارغ از اینکه در چه زمانی شروع شدهاند اصرار دارد. در سفر اول دولت به استان اقدامات مهمی انجام شد از جمله طرح آب غدیر و همچنین شروع آب فدک و آب کوثر و دولت با توجه به اینکه مشکل اصلی استان موضوع آباست کمک زیادی در این خصوص داشت به طوری که در بسیاری از نقاط استان که در گذشته مشکل آب داشتند امروز از نعمت آب شرب برخوردار شدهاند.
تلاش برای تکمیل طرح آبرسانی غدیر
حسینی محراب ادامه داد: ٢٢٠ کیلومتر از آب غدیر در آبادان و خرمشهر و تصفیه خانههای آن باقی مانده که با قرارگاه خاتم مذاکره شد تا بخشی از آن را انجام دهد.
وی تصریح کرد: برای آب فدک که از کارون ۳ شروع میشود در حال پیگیری هستیم دو تونل برای آن ایجاد شود که با انجام آن آب به ایذه میرسد و با این اقدام کار کشاورزی، شیلات و باغات در منطقه متحول میشود و انجام آن بین یک تا دو سال زمان نیاز دارد.
استاندار خوزستان از پیشرفت ٢٠ درصدی خط کوثر خبرداد و ابراز داشت: خط کوثر نیز در جنوب شرق استان ۲۰ درصد پیشرفت داشته است و از خطوط مهم ماست و جمعیت بزرگی را در بر میگیرد.
پیشرفت اجرای طرح جامع فاضلاب اهواز
حسینی محراب با اشاره به پیشرفت ۶٠ درصدی طرح جامع فاضلاب اهواز گفت: طرح جامع فاضلاب اهواز از پایان دفاع مقدس حدود۳۰ درصد پیشرفت داشت و با اقدامات صورت گرفته در دولت سیزدهم امروز به ۶۰ درصد رسیده است، انشاالله تا سال آینده بخش عمده آن اجرایی خواهد شد و مشکلات حاد فاضلاب اهواز طی سالهای آینده مرتفع میشود.
توسعه روستاهای خوزستان
وی اظهار داشت: دولت برای توسعه روستاهای خوزستان در گام نخست ۵ همت و در گام دوم ۳.۴ همت در نظر گرفت که بین بخشداریها و دهیاریهای استان متناسب با جمعیت توزیع کردیم و اقدامات بزرگی در سراسر روستاهای استان که بیش از ۴ هزار روستا را در بر دارد در حال انجام است و اقداماتی مانند آسفالت، ساخت سالنهای ورزشی، جدول، خرید ماشین آلات حمل زباله و سایر زیرساختهای روستایی در دستور کار قرار دارد.
استاندار خوزستان بیان داشت: پروژههای عمرانی و اقتصادی مهمی طی دو سال گذشته در خوزستان به بهره برداری رسیده است، طرح هزار هکتاری پرورش میگو، پالایشگاه هویزه که میتواند خوراک پتروشیمیها را تامین نماید و فلرهای آلاینده را حذف نماید، فاز دوم آرایشگاه آبادان، طرح فولاد جهان آرا خرمشهر، فازهای ۲ و ۳ کارخانه روغن کشی خلیج فارس و بهره برداری از ۱۱۵۰ پروژه عمرانی، خدماتی و تولیدی در دهه فجر سال گذشته از آن جمله است. همچنین رفع مشکل شرکت و صنعت هفت تپه پس از سالها بلاتکلیفی و فعال نمودن بازارچههای مرزی آبادان و اروندکنار از جمله اقدامات موثر و قابل توجه دولت مردمی در استان بود.
افزایش صادرات غیرنفتی در خوزستان
حسینی محراب بیان کرد: طی دو سال اخیر در صادرات غیرنفتی رشد بسیار خوبی داشته ایم همچنین با هدف رشد و رونق مبادلات تجاری در حال پیگیری هستیم که فرودگاه دزفول یک فرودگاه بین المللی شود تا از این طریق محصولات شمال استان به کشورهای دیگرصادر شود.
تامین زمین برای نهضت ملی مسکن
وی خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم برای بخش مسکن سیاست خودمالکی را در پیش گرفت به این صورت که زیرساختها و تسهیلات توسط دولت فراهم شود و مردم در ساخت مسکن مشارکت داشته باشند برای تامین زمینهای نهضت ملی مسکن بافتهای فرسوده شهری با توجه به موقعیت مناسبی که دارند به این طرح اختصاص خواهند یافت.
بهسازی راههای خوزستان
استاندار خوزستان افزود: در زمینه راه نیز جاده ورودی به استان از سمت بهبهان نیاز به تعریض دارد که بخشی از آن انجام شد. جاده ایذه_ لردگان نیز به عنوان یک پروژه بزرگ در دستور کار قرار دارد و پیمانکاران در آن فعال هستند. جاده اهواز _خرمشهر نیز که در ایام اربعین اهمیت مضاعف پیدا میکند نیاز به تعریض دارد که ۱۰ کیلومتر از آن انجام شده و ۱۰۰ کیلومتر باقیمانده و در مصوبات سفر ریاست جمهوری شامل شده و دارای اولویت است. مسیر اهواز به حمیدیه و سوسنگرد تا چذابه نیز به راه اندازی پل سابله نیاز دارد که انتظار میرود تا پایان شهریورماه این کار انجام شود.
تلاش همگانی برای برگزاری راهپیمایی عظیم اربعین حسینی
حسینی محراب ادامه داد: برای برگزاری اربعین از سال گذشته تا کنون بیش از ۳۰ جلسه برگزار شده است و برای خدمت رسانی و رفاه زائران تمهیدات و اقدامات لازم از جمله بسیج و استقرار وسایل نقلیه، ساماندهی پارکینگها با ظرفیت حدود ۱۵۰ هزار خودرو، اسکان، تامین آب، یخ، آذوقه، داروهای ضروری، خدمات درمانی، اورژانس آمبولانس، افزایش گیتهای گذرنامه جهت روان سازی تردد زائران و … انجام شد.
وی در پایان تصریح کرد: در بخش کشاورزی نیز اقدامات مهمی در دستور کار است که فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری با فاینانس یک میلیارد دلاری و ۳۰ هزار میلیارد تومان از منابع حق السهم دولت از نیشکر و طرح زراعت چوب در سطح ۳۰۰ هزارهکتار که بخشی از آن در کانونهای ریزگرد انجام خواهد شد از آن جمله است.