راهکاری که چوب را به قند، سوخت و مواد شیمیایی تبدیل میکند
محققان به فناوری دست یافتند که می تواند زیست توده گیاهی را به منبع تولید قند تبدیل کند و در تولید سوخت و مواد شیمیایی نیز کاربرد زیادی داشته باشد .
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو ،کاتالیزورهای (تسریع کننده های )مصنوعی که محققان با الهام از زیست شناسی در حال ساخت آنها هستند ، مانند آنزیمهای فوقالعاده ای هستند که میتوانند سلولز را مانند همتایان طبیعی خود تجزیه کنند.
آنزیمها ، پروتئینهای طبیعی هستند که بهعنوان کاتالیزور (تسریع کننده )عمل میکنند و واکنشهای شیمیایی را تنظیم کرده تا فرآیندهای بیولوژیکی (زیست شناسی ) را ادامه دهند و موجودات زنده را فعال نگه دارند.
به نظر میرسد که آنزیمهای طبیعی ، مکان مناسبی برای صنایع تبدیلی و فرآوری سلولز باشد. اما این آنزیمها گران هستند. آنها نمیتوانند در دمای بالا یا در حلالهای غیرآبی زنده بمانند. ناپایدار بوده و بازیافت آنها دشوار است.
و حالا محققان راهی برای جمع شدن مایسلها( یک واحد ساختمانی میکروسکوپی) در اطراف مولکولها یافتند که پس از جامد شدن توسط نور فرابنفش، این « نانوذرات حک شده مولکولی» ۵ میلیاردم متر اندازه دارند و شکل و اندازه دقیقی برای تقلید از خواص اتصال و کاتالیزوری آنزیمهای طبیعی دارند. این نانوذرات به طور موثر و انتخابی سلولز را تجزیه میکنند.
در صورت موفقیت، این کاتالیزورهای مصنوعی برای تجزیه سلولز تولید خواهد شد که میتواند با سلولزهای طبیعی رقابت کند و آمادهسازی و بازیافت آنها نیز بسیار آسانتر است.