استقرار ۳۷۳ دستگاه آمبولانس در مرزهای اربعین
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: بیش از ۳۷۰ آمبولانس و ۱۲ بالگرد و هواپیما، در مسیر حرکت زائران تا نقطه صفر مرزی استقرار یافته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر جعفر میعادفر، در نشست خبری سازمان اورژانس کشور که در وزارت بهداشت به مناسبت هفته دولت برگزار شد، با تشریح خدمات اورژانس در دو سال اخیر گفت: حدود ۳۱۷۸ پایگاه زمینی در کشور داریم و ۵۷۰۰ آمبولانس نیز داریم که مشکلات جدی و فرسودگی را به دنبال دارد.
وی افزود: از نظر سایر لجستیک ها، ۶۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۳۷۰ دستگاه موتورلانس و بیش از ۲۶ هزار پرسنل داریم.
میعادفر ادامه داد: ما از جمله سازمانهایی هستیم که ۹۰ درصد نیروهای ما عملیاتی هستند و حدود ۴ درصد نیروهای پشتیبان داریم.
وی گفت: در این دو سال بیش از ۳۱ میلیون تماس با ۱۱۵ گرفته شده که دومین سازمانی هستیم که بیشترین تماس را داشته است.
رئیس سازمان اورژانس کشور بیان کرد: در اورژانس هوایی حدود ۶۶۵۰ ماموریت داشتیم و از جمله سازمانهایی هستیم که ماموریتهای ما واقعی است. در این ماموریتها ۷۷۳۰ بیمار را منتقل کردیم که بسیاری از آنها انتقال مادران باردار از مناطق صعب العبور بوده است.
وی ادامه داد: در این دو سال، حدود ۲۹۸ پایگاه راه اندازی شد که ۱۱۶ پایگاه با استفاده از ظرفیت داخلی و خیرین ساخته شد.
میعادفر تاکید کرد: همچنین حدود ۱۴ دستگاه آمبولانس به کمک خیرین خریداری شد که در اختیار مناطق محروم قرار داده شد.
وی افزود: ۱۷۵ دستگاه موتورلانس و ۲۵ دستگاه اتوبوس آمبولانس نیز خریداری شد که در ایام اربعین مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به اینکه قبلاً در هر شهرستان یک مرکز پیام داشتیم، افزود: مراکز پیام یکپارچه شدند و همه عملیات از طریق مرکز دانشگاهی هدایت میشود که این امر توان عملیاتی ما را افزایش داده است.
وی گفت: در بحث بعضی از بیماران که ارتباط آنها با اورژانس مشکل داشت، یک کد در اختیار آنها قرار گرفت، به عنوان مثال بیماران اوتیسم و یا افرادی که مشکلات شنوایی دارند به راحتی میتوانند با اورژانس ارتباط برقرار کنند.
میعادفر با اشاره به اقدام مهمی که پس از انقلاب بی نظیر است و تاکنون انجام نشده بود، افزود: شورای عالی سلامت با محوریت اورژانس کشور و چالشهای آن برگزار شد که ۱۶ مصوبه گرفته شد.
وی تصریح کرد: برای اولین بار، دانشگاه تیپ یک را مجبور کردیم که رشته کارشناس فوریتهای پزشکی را در دستور کار قرار بگیرد که از سال گذشته این اقدام، انجام شده است.
میعادفر با بیان اینکه بحث آموزشی، بعد از کرونا از چالشهای جدی ما بوده که ۹۰ درصد آن مهارت است، گفت: بیش از ۱۰۰ کارگاه آموزشی با دانشگاهها برگزار شد که خلأ دو ساله در سال گذشته جبران شد.
وی بیان کرد: سازمان اورژانس کشور با حکم وزیر بهداشت به عنوان مسئول کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین معرفی شده که هماهنگیها انجام میشود.
میعادفر با اشاره به اینکه، عملیات اربعین از ۲۷ مرداد آغاز شده و تا ۱۸ شهریور ادامه خواهد داشت، افزود: ۳۷۳ دستگاه آمبولانس، ۵۸ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۱۲ بالگرد و هواپیما، ۳۴ موتورلانس، ۱۰ بیمارستان صحرایی و ۶ درمانگاه در مرزها مستقر شده اند.
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به گرمای هوا گفت: کانکسهای سرد در مسیر زائران قرار داده شده که افراد میتوانند برای رسیدن بدن به دمای مطلوب میتوانند از این کانکسها استفاده کنند.