پخش زنده
امروز: -
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت پاسخگویی به نیازهای فرهنگی، آموزشی، رسانهای و اطلاعرسانی در حوزه اربعین را ضروری و اقدامی مثبت برای ارائه محصولات فرهنگی با توجه به نیاز امروز مخاطبان دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در مراسم رونمایی از آثار جدید و تولیدات کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین، پیاده روی اربعین را در صدر مسایل دینی و شعائر اسلامی بیان کرد و گفت: رسانه حسینی در طول تاریخ در سراسر جهان طنین انداز است و به حدی قوی است که حتی پیروان ادیان دیگر و کسانی که اسلام را نپذیرفته اند جذب خود کرده است و در مراسم اربعین حضور مییابند و حاضرند برای امام حسین (ع) فداکاری کنند.
وی به برگزاری روزی تحت عنوان امام حسین (ع) در کشورهای دیگر و اطعام و نذورات برای آن حضرت، اشاره کرد و با محکوم کردن اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم اظهار داشت: حسین بن علی قرآن را دوست میداشت. کتابی که امروز توسط تبهکاران عاجز درمقابل آن به آتش کشیده میشود، همانگونه که خیمههای سیدالشهداء را تبهکاران در روز عاشورا به آتش کشیدند، چون آنها هم در مقابل قیام آن حضرت عاجز بودند.
وی در ادامه به آیات سوره الرحمن و به آتش کشیدن قرآن به بهانه آزادی بیان اشاره و تصریح کرد: قرآن پیامی برای همه انسان هاست و دروغگویان و افراد آلودهای که امروز به قرآن اهانت میکنند نمیتوانند مانع درخشش روزافزون این کتاب آسمانی شوند.
سرپرست حجاج ایرانی قرآن را معجزه جاوید الهی توصیف کرد و با اشاره به اینکه قرآن بیش از ۱۴ قرن است مبارزه میطلبد، اظهار داشت: به جز قرآن هیچیک از کتب آسمانی تحدی ندارد و تاکنون هیچکس نتوانسته است آیه و سورهای مانند آیات قرآن بیاورد و عاملان این جنایت و توطئه گران پشت صحنه که نمیتوانند شوکت قرآن را تحمل کنند آن را به آتش میکشند.
نماینده، ولی فقیه، اربعین حسینی را اربعین قرآن بیان و به زائران توصیه کرد که در پیاده روی امسال قرآن را که محبوب امام حسین (ع) بود بیش از اربعینهای دیگر گرامی بدارند.
حجتالاسلام حمید احمدی رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین هم در سخنانی گفت: هرساله شاهد تولیدات فرهنگی خوبی درباره اربعین هستیم. امیدواریم مانند هر سال شاهد برگزاری یک اربعین خوب و جهانی باشیم. احترام به حاکمیت دولت عراق، تقویت مرجعیت دینی در عراق و عزت و تکریم مردم عراق سه اصلی هستند که باید در پیاده روی اربعین مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: اقدامی که امسال مانند سالهای گذشته انجام شده این است که، اصول و سیاستهای مرتبط با اربعین و چالشهای آن و گفتمانهای اصلی و راهبردها تهیه و احصا شده است. همچنین چند کار جدید اتفاق افتاده است: یکی بحث موکبهای علمی است که برای فعالسازی نهادهای مردمی در حال انجام است.
احمدی گفت: هشت حلقه علمی در نجف خواهیم داشت. مجموعه ایدهها و مقالات به کتاب تبدیل خواهد شد. علاوه براین، در نجف بر سر مزار ابوالمهدی المهندس مراسم ویژهای در نهم شهریور برگزار خواهد شد.
وی افزود: تکریم مواکب عراقی، برگزاری اجتماعی با موکبداران عراقی و تجلیل از جانبازان و شهدای مقاومت و نقش مهم شهدای امنیت برجستهتر خواهد شد. کارگاههای مهارتآموزی در عرصههای دینی و فرهنگی هنری افزایش یافته است.
احمدی گفت: همه اتوبوسهایی که به سمت مرز در حرکت هستند یک روحانی خواهند داشت و تاکنون ۲۰۰۰ روحانی برای این کار هماهنگ شدهاند.
مینو اصلانی مسئول کارگروه بانوان کمیته فرهنگی اجتماعی اربعین نیز گفت: موکبهای اندیشه ورز تربیتی فاطمی در سه محور الگوی زن مسلمان و عفاف و حجاب شکل خواهد گرفت.
وی افزود: این کارگروهها به همت کارشناسان و اندیشمندان زن عراقی برگزار خواهد شد. بیش از ۱۰ هزار بانو به مدت ۳۶ ساعت در حوزههای مختلف مرتبط با اربعین آموزش دیدهاند و ۱۰۰۰ نفر از مبلغان بانو هم در بحثهای تبلیغی حضور دارند.
اصلانی گفت: امسال میزبان ۳۰ نفر از بانوان فرهیخته و استادان نامی در موکبها هستیم. هشت نفر از بانوان قاری هم اجرای برنامه خواهند داشت.
وی افزود: تجلیل از زنان شهید کشور عراق و جهان اسلام و خانواده شهدای مدافع حرم با محوریت شهید بنتالهدی صدر را هم برگزار خواهیم کرد.