پخش زنده
امروز: -
مبارزه بیولوژیک با پروانه سفید برگخوار در جنگلهای بلوط دامنههای زاگرس درحال انجام است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، خانم منصوری مقدم، مسئول واحد جنگل شهرستان اندیمشک با بیان اینکه زاگرس وسیعترین و اصلیترین رویشگاه درخت بلوط در ایران است، گفت: زاگرس ۴۴ درصد از جنگلهای کشور را شامل میشود که گونه غالب آنها بلوط است.
وی با بیان اینکه حفظ و نگهداری از این گونه گیاهی فواید زیادی دارد، افزود: درختان بلوط در تعدیل آب و هوا، تثبیت خاک و جلوگیری از سیلاب و همچنین حفظ اکوسیستم طبیعی نقش بسزایی ایفا میکنند.
منصوری مقدم با اشاره به بهره مندی ۹ استان کشور از وجود درختان بلوط ادامه داد: بیشترین تعداد این درختان در استانهای فارس، لرستان و خوزستان هستند.
بابک جهانی فر، رئیس اداره منابع طبیعی اندیمشک میگوید: ۹۰۰ هزار تا یک میلیون درخت بلوط در جنگلهای استان خوزستان وجود دارد و جوامع محلی میتوانند از فواید آن بهرهمند شوند.
وی استفادههای دارویی، کشاورزی و خوراک دام را از جمله مزایای درختان بلوط برای ساکنان حوالی زاگرس نشینان برشمرد و افزود: علاوه بر قطع درختان توسط سودجویان، آفت نیز به جان این درختان ارزشمند افتاده است.
آقای حاتمی، رئیس اداره کل حفاظت منابع طبیعی خوزستان آفت غالب بر جنگلهای بلوط زاگرس را از نوع پروانه برگخوار سفید عنوان کرد و گفت: در چندسال اخیر شاهد طغیان این آفت در جنگلها هستیم.
وی با اشاره به مبارزه بیولوژیک با آفت بلوط خوار، افزود: پارسال در وسعت ۲۰ هکتار از جنگلهای بلوط، عملیات آفت کشی اجرا شد.
با توجه به اینکه عملیات مقابله با آفت بلوط در ساعات اوج گرما امکانپذیر نیست، این کار در ساعات اولیه صبح و بعدازظهرها انجام میشود.
میانگین عمر درخت بلوط ۲۵۰ تا ۵۰۰ سال بوده و حفظ این گونه ارزشمند نیازمند تلاش بیشتری است.