به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی ایران ، دستگاه ایمنی برای حفظ سلامت بسیار مهم است و اختلال در عملکرد آن میتواند منجر به بروز بیماریهای مختلف از جمله سرطان شود.
اخیرا ایمن درمانی (ایمونوتراپی) به عنوان یک رویکرد امیدوار کننده برای درمان غده های سرطانی استفاده می شود با این حال، اثربخشی آن در بین بیماران متفاوت است و میتواند عوارض جانبی ایجاد کند.
بررسی اخیر محققان که در نشریه Frontiers in Immunology منتشر شده است، مفهوم تشخیص ایمنی (ID) را معرفی ، ویژگیهای آن را مشخص و مهمتر اینکه ظرفیت هوش مصنوعی (AI) را در ساخت سامانه های ID برای ایمنی درمانی (ایمونوتراپی) دقیق غده سرطانی بررسی میکند.
دستگاه ایمنی ، شبکهای است متقابل از سلولهای ایمنی، مولکولهایی که تولید میکنند و اندامهای لنفاوی که این اجزا را سازماندهی میکنند. عملکرد صحیح دستگاه ایمنی برای سلامتی ضروری است و فعالیت ناکافی آن میتواند منجر به انواع مختلف بیماریها از جمله غده سرطانی شود.
در سالهای اخیر، ایمنی درمانی (ایمونوتراپی) موج جدیدی را در درمان غده های سرطانی با روشهای کاملاً جدید مانند مهارکنندههای ایست بازرسی ایمنی (ICIs)، سلول درمانی (ACT) و واکسنهای درمانی ایجاد کرده است.
برخی از بیماران مبتلا به انواع غده های سرطانی که قبلا غده های مقاوم یا پیشرفته/متاستاتیک در نظر گرفته میشدند، پس از دریافت درمان بازرسی ایمنی کنترل شدند.
ایمنی درمانی (ایمونوتراپی) ایمنی بدن را در برابر سرطان را تقویت میکند اما ممکن است منجر به عوارض جانبی مرتبط با ایمنی (irAEs) شود.
علیرغم اینکه ایمنی درمانی (ایمونوتراپی) اثربخشی قابل توجهی را در چندین نوع سرطان نشان داده است، ولی تاکنون اثربخشی آن برای بیماران خاص قابل پیش بینی نبوده است ویژگیهای جمعیت شناختی (مانند جنس، سن و نژاد)، وضعیت ایمنی و نشانگرهای زیستی خاص، همگی در پاسخ به ایمونوتراپی نقش دارند.
بررسی ها نشان می دهد هوش مصنوعی نقش مهمی در تشخیص ایمنی(ID) برای مدیریت سرطان دارد. هوش مصنوعی در تشخیص سرطانهایی مانند سرطان سینه، ریه، پوست و تخمدان با موفقیت به کار گرفته شده است و به دقت قابل مقایسهای با پزشکان متخصص دست یافته است. علاوه بر این، هوش مصنوعی استانداردسازی معیارهای تشخیصی، شناسایی دادههای بدون ساختار، توسعه دارویی شخصیسازی شده و ادغام دادههای چند بعدی را تسهیل میکند.