پخش زنده
امروز: -
تفاهمنامه ای برای ارائه خدمات تخصصی کتاب و کتابخوانی به جامعه عشایر فارس امضا شد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،تفاهم نامه همکاری در حوزه توسعه خدمات کتابخوانی به جامعه عشایری میان کتابخانه های عمومی، اداره کل عشایر و آموزش و پرورش عشایری استان فارس منعقد شد.
این تفاهمنامه پنج ساله با هدف ایجاد و گسترش همفکری و همکاریهای لازم در جهت ترویج و توسعه فرهنگ مطالعه در جامعه عشایری استان و ارتقای سطح بینش و آگاهی آحاد جامعه عشایری نسبت به مسائل فرهنگی جامعه، تفاهمنامه به امضا رسید.
بهرهگیری از فرصتها و همکاری متقابل در راستای اهداف متعالی ارتقای سطح دانش و فرهنگ جامعه عشایری، همکاری در راستای تبلیغ و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه عشایری، استفاده از ظرفیت ها، رسانهها و پایگاههای تبلیغاتی سه طرف تفاهمنامه برای معرفی برنامههای کتابخوانی و... از جمله موارد مورد تأکید در این تفاهمنامه سهجانبه است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس بهترین نوع ارائه خدمات کتابخانهای به مناطق عشایر را ایجاد کتابخانههای سیار برشمرد و گفت: از اداره کل امور عشایر و اداره آموزش و پرورش عشایری انتظار داریم با استفاده از ظرفیتهای موجود در ایجاد کتابخانه سیار در مناطق عشایری همکاری کنند تا بتوانیم کتابخانههای سیار را در استان گسترش دهیم.
محمدحسین فیروزی گفت: با حمایتهای استاندار فارس ایجاد کتابخانههای سیار در استان قوت گرفته است؛ در حال حاضر سه کتابخانه سیار در استان فعال است و پیشبینی میشود تا پایان سال دو کتابخانه دیگر نیز به مجموعه اضافه شود.
فیروزی همچنین از راهاندازی طرح «سفیر کتاب» در استان یاد کرد و گفت: پیش از این طرح سفیر کتاب ویژه عشایر برگزار شد و معلمان بهعنوان سفیر، کتابها را به مناطق عشایری و مدارس شبانهروزی میبردند که این طرح با استقبال مواجه شد.
مدیرکل امور عشایر استان فارس نیز در این نشست بر ضرورت توسعه کتابخوانی در جامعه عشایری تأکید کرد و گفت: از تمامی ظرفیتها همچون مدارس عشایری و تشکلهای مردمی در راستای توسعه زیرساختهای فرهنگی و کتابخوانی در مناطق عشایری استفاده خواهیم کرد.
عبدالحمید کریمی با بیان اینکه توسعه فرهنگی و کتابخوانی در میان عشایر مغفول مانده است، گفت: عشایر، جامعهای مولد، اما محروم است و لازم است در حوزه فرهنگی عشایر تحولی ایجاد شود.
مدیر اداره آموزش و پرورش عشایر فارس نیز در این نشست عنوان کرد: انعقاد تفاهمنامه سبب ایجاد تمهیدات و امکانات بهتر در حوزه فرهنگ و کتابخوانی در میان عشایر میشود و در قالب آن میتوان خدمات بهتری را به جامعه عشایر ارائه داد.
میثم رضازاده با اشاره به اینکه دانشآموزان عشایر، بزرگترین جامعه هدف این تفاهمنامه هستند، گفت: مدارس ابتدایی به صورت متغیر و در مناطق عشایر و مدارس دبیرستان به صورت شبانهروزی است و باید برای دسترسی هر دو گروه از دانشآموزان به کتاب برنامهریزی شود.