تاسیس سه شعبه دانشگاههای علوم پزشکی ایران در خارج کشور
مدیرکل همکاریهای بین الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: شعبه دانشگاه علوم پزشکی ایران در غنا و دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در لبنان و شعبه دانشگاه علوم پزشکی در تاجیکستان راه اندازی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ نیکنام در نشست خبری به مناسبت هفته دولت گفت: دیپلماسی سلامت بستری برای توسعه روابط بین الملل است و در این زمینه اسناد بالادستی و فرمایشات مقام معظم رهبری را داریم و سه سیاست مهم برگرفته از اسناد بالادستی مدنظر وزارت بهداشت در حوزه دیپلماسی سلامت است، این سه سیاست شامل بین المللی سازی ظرفیتهای بخش سلامت در آموزش، درمان، تحقیقات، توسعه صادرات دارو و تجهیزات پزشکی، ایفای نقش موثر در ارتقای سلامت یا اولویت کشورهای همسایه و توسعه همکاری علمی و اقتصادی و افزایش سهم کشور از بازار سلامت در جهات است باید توجه داشت که سلامت مردم ما به سلامت مردم منطقه وابسته است و در همین زمینه سیاستگذاری لازم باید اتخاذ شود.
وی ادامه داد: در دولت سیزدهم در ۸ ماه پایانی سال قبل سه اجلاس در حد وزارت بهداشت برگزار کردیم که این اجلاسها در حوزههای مختلف سلامت به ویژه بهداشت، بهداشت تجمعی مانند مراسم اربعین برگزار کردیم.
نیکنام بیان کرد: همکاریهای گروه پنج در دنیا بی نظیر است و در هیچ جای دنیا نداریم که پنج کشور در یک حوزه تخصصی این چنین عمل کنند و اجلاس بعدی جی ۵ در حوزه دارو به ایران سفر میکنند و همکاریها در حوزه تنظیم گری و تجارت در حوزه دارو مورد بحث قرار میگیرد و این نشست همزمان با نمایشگاه ایران فارما در ۵ تا ۷ مهر ماه برگزار خواهد شد.
مدیرکل همکاریهای بین الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حوزه بین المللی سازی آموزش پزشکی گفت: ۷ هزار دانشجوی خارجی در ایران از ۴۰ کشور دنیا تحصیل میکنند و سالانه بیش از یک میلیون انعقاد ۱۰ تفاهم نامه بین المللی همکاری در حوزههای مختلف سلامت تدوین شده است و تفاهم نامهای با فدراسیون جهانی آموزش پزشکی WFME امضا کرده ایم و ورود به بازارهای دارو و تجهیزات پزشکی در منطقه یکی از برنامههای اصلی وزارت بهداشت است و در همه دیدارهای بین المللی یکی از محورهای اساسی اقدامات وزارت بهداشت است. در اجلاس قاهره هم راهبردها را دنبال خواهیم کرد.
وی افزود: ترویج ظرفیت علمی دانشگاههای علوم پزشکی یکی از پنج راهبرد بین المللی وزارت بهداشت است و ما اکنون در منطقه رتبه دوم و در جهان رتبه شانزدهم در حوزه پزشکی را داریم، زمانی پزشکان هندی به ایران سفر میکردند و حالا جوانان هندی برای پزشک شدن به ایران میآیند.
نیکنام گفت:۱۶۰ دانشجوی پزشکی و ۶۰ دانشجوی پرستاری و توانبخشی از طریق کنکور سراسری عراق در دانشگاه سبطین پذیرفته شده اند و ایران هیچ پولی در عراق برای راه اندازی دانشگاه سبطین صرف نکرده و این دانشگاه با سرمایه گذاری عتبه حسینی راه اندازی شده است و تامین استاد را دانشگاه علوم پزشکی تهران به عهده دارد. با عراق، سوریه، ونزوئلا، اوگاندا، پاکستان، عمان، نیکاراگوئه، کوبا و تاجیکستان تفاهم نامه همکاری در حوزه آموزش پزشکی داشتیم.
وی بیان کرد: طبق سیاست گذاری دولت وزارت بهداشت ارتباط اقتصادی با کوبا و سویس را دنبال میکند.
مدیرکل همکاریهای بین الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره ورود به بازارهای دارو و تجهیزات پزشکی در منطقه و جهان گفت: سومین صنعت سودآور در دنیا حوزه سلامت است و ۷۰ درصد گردش مالی در حوزه سلامت مربوط به دارو و تجهیزات پزشکی است، ما ۱۸۰ شرکت تولید کننده دارو، مکمل و داروهای گیاهی و ۶۵ شرکت مواد اولیه دارویی و ۵۶ شرکت پخش دارویی داریم و ۹۹ درصد دارو را از مسیر تولید داخل تامین میکنیم.
وی افزود: قیمت داروهای با کیفیت ایرانی قابلیت رقابت با داروهای کشور دنیا را دارد و در افغانستان دیدیم که داروی ایرانی عرضه میشود و پزشکان ایرانی در بسیاری کشورهای دنیا خریدار دارند و در زمینه داروهای با فناوری بالا به ویژه حوزه زیست فناوری و بیو سیمیلار داروهای خوبی داریم و ۵ هزار شرکت فعال در حوزه تجهیزات پزشکی داریم که میتوانند در حوزه صادرات فعالانه عمل کنیم و ما قادر هستیم یک اتفاق عمل را با تجهیزات پزشکی ایرانی تجهیز کنیم.
نیکنام گفت: ما حتی سی تی اسکن و ربات جراح تولید میکنیم و در سفر رئیس جمهور به اندونزی، در حضور رئیس جمهور ایران و اندونزی با ربات جراح ایرانی یک جراحی در فاصله ۵ هزار کیلومتری انجام شد و ۴ ربات جراح دیگر سفارش داده اند.
وی افزود: اخیرا شاهد تفویض اختیار در حوزه غذا و دارو به دانشگاههای علوم پزشکی بودیم و در تقویت زیرساختهای سلامت در جذب سرمایه گذاری خارجی برنامه ریزی لازم صورت گرفته است و برخی کشورها درخواست ایجاد خطوط تولید دارویی از ایران دارند.
نیکنام گفت: هفته آینده ۴۰ سفیر و نمایندگان سازمانهای جهانی سلامت و نمایندگانی از وزارت صمت مهمان وزارت بهداشت هستند و رئیس سازمان غذا و دارو معاون بهداشت و معاون آموزشی در جهت ارتقای دیپلماسی سلامت سخنرانی خواهند کرد.