انگلیس شبکه گسترده جاسوسی در برلین دارد
روزنامه ایندیپندنت روز سهشنبه فاش کرد: دستگاههای نظارتی انگلیس ، شبکهای از ایستگاههای جاسوسی الکترونیک در برلین نزدیک ساختمان پارلمان (بوندستاگ) و صدرات اعظمی آلمان در اختیار دارند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، این روزنامه با استناد به اسنادی که ادوارد اسنودن مشاور سابق آژانس امنیت ملی آمریکا (ان اس ای) فاش کرد، نوشت: اسناد آژانس امنیت ملی آمریکا، عکسهای هوایی و اطلاعات مربوط به عملکردهای سابق جاسوسی در آلمان این تصور را به وجود می آورند که انگلیس شبکهای نظارتی (در برلین) در اختیار دارد که از تجهیزات تکنولوژیک پیشرفته که روی سقف سفارت انگلیس نصب شدهاند، استفاده می کند.
ایندیپندنت نوشت: این فعالیتهای جاسوسی که تحت رهبری نهاد اصلی جاسوسی الکتروینک انگلیس Government Communications Headquarters )(GCHQ در ساختمانهای دیپلماتیک سراسر جهان انجام می شوند، به طور مشترک با همکاری آمریکا و برخی از شرکای دیپلماتیک انگلیس صورت می گیرند.
روزنامه گاردین شنبه فاش کرد ، آژانسهای اطلاعاتی کشورهای غرب اروپا با هماهنگی یکدیگر روی برنامه گسترده نظارت بر اینترنت و تلفن همراه کار می کنند که از لحاظ وسعت و گستردگی همتراز برنامه نظارت الکترونیک آمریکاست.
برزیل و آلمان خواستار تصویب پیش نویس قطعنامه سازمان ملل درباره منع جاسوسی
برزیل و آلمان از مجمع عمومی سازمان ملل متحد می خواهند برای پایان دادن به جاسوسی های گسترده ، پیش نویس قطعنامه ای را تصویب کند.
دو کشور اعلام کرده اند جاسوسی های گسترده ای که ادوارد اسنودن مامور سابق سازمان امنیت ملی آمریکا فاش کرده نشان دهنده نقض شدید حریم خصوصی است.
این قطعنامه که بر رعایت حریم خصوصی تاکید دارد اواخر این ماه به رای گذاشته می شود.
به موجب این قطعنامه کشورها باید بر اساس قوانین بین المللی به حریم خصوصی یکدیگر احترام بگذارند.
در عین حال ، پنجاه شخصیت برجسته در آلمان در مصاحبه با نشریه اشپیگل اعلام کردند باید به اسنودن در آلمان پناهندگی داده شود.
هاینر گسلر دبیر کل سابق حزب دموکرات مسیحی آلمان گفت : « اسنودن خدمت بزرگی به جهان غرب کرده است.»
اسنودن 30 ساله که شغلی در یکی از پایگاههای اینترنتی مهم روسیه به وی پیشنهاد شده است هفته گذشته اعلام کرد مایل است در آلمان بر علیه سازمان امنیت ملی آمریکا شهادت دهد.