پخش زنده
امروز: -
با تشدید شرایط دریاچه ارومیه ، رسانه های ضد ایرانی با تحریف واقعیتها وقومی کردن مساله دریاچه بصورت غیر علمی به مقایسه دریاچه ارومیه و وان ترکیه پرداخته اند ؛ اما از خشک شدن بیش از ده دریاچه ترکیه سخنی به میان نمی آورند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی، روند خشکی و کم آبی دریاچه ارومیه یکی از چالشهای زیست محیطی است، اما رسانههای ضد ایرانی تلاش دارند این مساله را سیاسی و قومیتی کنند، یکی از محورهای این رسانهها تحریف واقعیت های دریاچه ارومیه و دریاچه وان ترکیه مقایسه شرایط اکولوژیکی این دو پهنه آبی است.
دکتر حصاری مدیر گروه محیط زیست پژوهشکده دریاچه ارومیه در این خصوص میگوید: مقایسه ظاهری دو دریاچه صحیح نیست، چون دریاچه وان ترکیه مانند یک چاه عمل میکند، متوسط عمق این دریاچه ۱۷۰ متر و حداکثرعمق ۴۵۰ متر است در حالی که عمق متوسط دریاچه ارومیه ۱۱.۵ متر است؛ ازمنظر بالا و در تصاویر هوایی به نظر هیچ تغییری نکرده است، چون مثل چاه است و از بالا دیده نمیشود.
مقایسه علمی و آماری مختصات دریاچههای ارومیه و وان ترکیه:
عمق دریاچه وان ۲۹ برابر دریاچه ارومیه است و حجم آب آن نیز ۲۰ برابر بیشتراز دریاچه ارومیه است.
میزان بارش باران درحوضه آبریزدریاچه وان ۳ برابر حوضه دریاچه ارومیه است.
دمای هوا در وان ۶ درجه خنکتر است و این دو دریاچه ۱۵۰ کیلومتر ا زهم فاصله دارند.
از طرفی نزدیک به ده دریاچه در ترکیه خشک شده اند.
دریاچه ارومیه با ۵۲ هزار کیلومتر مربع مساحت دومین دریاچه شوردنیاست
دکتر حصاری مدیر گروه محیط زیست پژوهشکده دریاچه ارومیه افزود:میزان بارش در منطقه ما در حوضه آبریز دریاچه ارومیه بطور متوسط ۳۸۰ میلیمتر است ذاتا در یک منطقه خشک قرارداریم و سیستمهای آبی مناطق خشک باید پیاده شود.
سیمایی مدیرکل هواشناسی آذربایجان غربی نیزدراین خصوص گفت: نوع بارشهای ما در استان تغییرکرده است بارشهای جامد وبرف که در سالهای دور در استان بود کاهش یافته است، میزان بارندگی هم در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و هم در کل استان ۱۸-۱۹ درصد نسبت به شرایط نرمال کاهش یافته است.
شهند مدیر کل محیط زیست آذربایجان غربی نیز برلزوم توسعه کشاورزی متناسب با ظرفیتها و منابع آب موجود در منطقه و جلوگیری از کشت محصولات پر آب بر در حوضه آبریز دریاچه تاکید کرد.
دکتر حصاری مدیر گروه محیط زیست پژوهشکده دریاچه ارومیه تصویب آیین نامهها و قانونگذاریهای پایدار برای مدیریت و کاهش مصرف آب در حوضه آبریز را برای بهبود و تثبیت شرایط اکولوژیکی دریاچه ارومیه ضروری دانست.