پخش زنده
امروز: -
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی از تهیه طرح مردمیسازی عرصههای منابع طبیعی خبر داد و گفت : این طرح در قالب شیوهنامه به زودی به منابع طبیعی استانها ابلاغ خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسن وحید، معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی در کارگاه آموزشی معاونین فنی ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور که با هدف ارزیابی عملکرد مدیریت مشارکتی در عرصههای جنگلی و طرحهای مرتع داری تلفیقی، گفت: وجود این شرایط سبب ایجاد ۳۲ میلیون هکتار عرصههای بیابانی، ۱۴ میلیون هکتار کانون بحرانی گرد و غبار و افزایش مراتع ضعیف در سطح ۵۰ میلیون هکتار شده که عبور از این شرایط سخت و دشوار است.
وحید با اشاره به اجرای بیش از ۴۰ میلیون هکتار طرح مرتع داری در کشور، افزود: نگاه به مرتع و جنگل در گذشته صرفاً تولید علوفه و برداشت چوب بود، در حالی که بیش از ۷۰ درصد ارزش جنگل و مرتع، زیستمحیطی و غیربازاری است که اصلاً به حساب نمیآید و این دیدگاه تخریبهای زیادی را در این دو بخش از سنوات گذشته ایجاد کرده است.
وی اضافه کرد: بودجهای که برای مراتع کشور در نظر گرفته شده برای هر هکتار ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان است، حتی اگر کل اعتباراتی که به منابع طبیعی تعلق میگیرد برای مراتع هزینه شود، با توجه به مشکلات اجتماعی و اقتصادی که دامنگیر مراتع کشور شده، این میزان ناچیز است.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی با بیان این که منابع طبیعی تنها با مشارکت و همراهی مردم به اهداف خود دست پیدا میکند، از تهیه طرح مردمیسازی عرصههای منابع طبیعی خبر داد و تصریح کرد: این طرح در قالب شیوهنامه به زودی به منابع طبیعی استانها ابلاغ خواهد شد.
وی به عرصههای بیابانی و کانونهای بحرانی ریزگرد در کشور نیز پرداخت و گفت: وجود بیش از ۳۰ میلیون هکتار عرصههای بیابانی و ۱۴ میلیون هکتار کانون بحرانی ریزگرد نشان میدهد وضعیت مناسبی در این زمینه بر سرزمین ما حاکم نیست، بیشترین کانون بحرانی ایجاد شده در بخش بیابان به دلیل مدیریت نادرست از منابع آبی است، اما باید دیگر عواملی که موجب ایجاد این کانونها شدهاند، مورد بررسی قرار گیرد.