پخش زنده
امروز: -
موسسه مطالعات بین المللی واتسون در گزارشی فاش کرد پس از تهاجم نظامی غرب به افغانستان حدود هشت و نیم میلیون نفر از این کشور آواره شدند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ پیامدهای تهاجم نظامی غرب به افغانستان و میراث اشغال چندین باره این کشور از دهها سال پیش تاکنون از جانب غرب از جمله انگلیس همچنان قربانی میگیرد. در تازهترین فاجعه شش پناهجوی افغانی در مسیر آبی برای رسیدن به انگلیس جان باختند، شاید از انبوه جاماندگانی که سالها برای دولت و ارتش انگلیس در افغانستان فعالیت میکردند.
موسسه مطالعات بین المللی واتسون در گزارشی فاش کرد پس از تهاجم نظامی غرب به افغانستان حدود هشت و نیم میلیون نفر از این کشور آواره شدند.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد اغلب آوارگان افغانستانی به کشورهای همجوار پناه بردند. اندک پناهجویانی که چشم امید به حمایت غرب داشتند با سد قوانین سختگیرانه علیه خود مواجه شدند از جمله صدها افغانستانی که با امید به استقبال گرم وارد انگلیس شدند، اما به تازگی از دولت انگلیس حکم تخلیه حتی از محل اسکان موقت دریافت کردند.
یک فعال ضد جنگ در انگلیس در این باره میگوید: پس از سالها جنگ، نظامیان ما از افغانستان خارج شدند دولتهای سازنده جنگ افزار و دارای بمب اتمی از جمله دولت ما به ملتها درس صلح میدهند و از انها میخواهند حقوق بشر را رعایت کنند، اما خودشان در اقدامی غیر قانونی به کشورها لشگرکشی میکنند، خانوادهها را آواره میکنند، اما حاضر نیستند بخشی از اوارگانی را که محصول تهاجم نظامی خودشان است پناه دهند.
دولت انگلیس که در همه جنگهای آمریکا در دهههای اخیر به ویژه در عراق و افغانستان مشارکت داشت، با تصویب قوانین فراوان، در صدد بستن همه راههای قانونی و غیر قانونی ورود آوارگان جنگی و پناهندگان از کشورهای جنگ زده است.
اکنون یکی از پرسشهای بی پاسخ حامیان حقوق پناهجویان این است که دولتهای پیشتاز جنگ و تهاجم نظامی به کشورها و عامل ویرانی و آوارگی اند، چرا در انتهای صف حمایت از آوارگان قرار دارند؟