پخش زنده
امروز: -
دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای ارایه خدمت در دهه پایانی صفر آماده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نشست برنامه ریزی خدمات بهداشتی و درمانی دهه آخر ماه صفر گفت: همزمان با روزهای پایانی ماه صفر جمع عظیمی از زائران به شهر مشهد مشرف میشوند از این رو برنامه ریزیهای لازم برای حفظ سلامت آنان انجام شده است تا خدمات درمانی به خوبی به زائران پیاده و دیگر زائران مشرف به حرم رضوی ارایه شود.
دکتر سید جواد حسینی افزود: با هدف برپایی پایگاههای سلامت در مسیرهای ورودی مشهد و داخل شهر برای ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران، ۵۰ گروه واکنش سریع برای ارائه خدمت به مصدومان احتمالی در دهه آخر صفر آماده باش هستند.
وی با بیان اینکه استقرار پایگاههای سلامت در پایانههای مسافری، فرودگاه، راه آهن و ورودی شهر از برنامههای پیش بینی شده برای حضور زائران در دهه آخر صفر است، گفت: مراکز خیریه، بیمارستانهای خصوصی و درمانگاهها که مسئولیت پایگاههای سلامت را برعهده دارند، باید همه نیازهای زائران را در مسیرهای اطراف پوشش دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: ۲۷۰ آمبولانس در خراسان رضوی برای این ایام فعال هستند؛ علاوه براین اتوبوس آمبولانس هاو آمبولانسهای اعزامی از دیگر شهرستانها نیز باید ساماندهی شوند و داروهای مورد نیاز نیز در دسترس قرار گیرد.
آماده باش اورژانس پیش بیمارستانی برای دهه آخر ماه صفر
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این نشست گفت: برنامه ریزی برای ساماندهی آمبولانسهای خراسان رضوی صورت گرفته و مکاتبات لازم با سازمان اورژانس کشور برای تقویت ناوگان نیز انجام شده است.
دکتر علی یزدانی افزود: با توجه به حضور میلیونی زائران درشهر مشهد، شهرستانهای تابعه با استفاده از ظرفیت ناوگان امبولانسی خود و برنامه ریزی، باید بتوانند نیازهای زائران پیاده و مردم شهرستان را در این ایام پاسخ دهند.
وی گفت: آماده سازی بیمارستان صحرایی از بهداری شمال شرق و ارائه خدمات فوریتهای پزشکی اعم از جراح، متخصص بیهوشی و طب اورژانس ضرورتی انکار ناپذیر است تا روند خدمت به زائران به خوبی انجام شود.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: عمده جمعیت زائران از محورهای نیشابور، تربت حیدریه و سبزوار به مشهد مشرف میشوند بنابراین باید ناوگان آمبولانسی در این مسیر با همه قوا آماده خدمت رسانی باشد.
تشدید نظارت بر حضور اتباع خارجی با هدف جلوگیری از شیوع بیماریهای واگیردار
مدیر پیشگیری و درمان بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: برخی از بیماریها مانند وبا، تب دنگی، مالاریا در پاکستان شیوع یافته است از همین رو باید مراقبت لازم از این زائران برای جلوگیری از شیوع این بیماریها انجام شود.
دکتر ناصر امینی با بیان این که تشدید نظارت برای اتباع خارجی و خود مراقبتی با توجه به آلودگی هوا از موضوعات با اهمیت در این حوزه است افزود: مراقبتهای سندرومیک در مرز دوغارون انجام میشود.
وی با بیان اینکه در کشور عراق نیز وبا شیوع دارد و درصد قابل توجهی از زائران به خصوص زائران غیر ایرانی بعد از حضور در این کشور به مشهد مشرف میشوند گفت: در صورت مشاهده موارد مشکوک بررسیهای لازم از زائران صورت گیرد تا این بیماریها شیوع پیدا نکند.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: باید همه در حوزه بهداشت و درمان تلاش کنند و همه نکات بهداشتی و علایم خطر و نحوه شیوع بیماریهای مختلف به زائران آموزش داده شود.
فرشید وفا افزود: تشدید بازرسی اماکن بین راهی و ارائه خدمات منسجم برای جلوگیری از شیوع بیماریها از اولویتهای خدمت رسانی به زائران در دهه آخر ماه صفر است.
توسعه خدمات انتقال خون اطراف حرم رضوی
دکتر محمد حسین قورچی مدیر مشارکتهای مردمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست گفت: با توجه به نیاز به واحدهای خونی، پایگاه انتقال خون در ۴ مسیر ورودی حرم رضوی، درمانگاههای خیریه و بیمارستانهای اطراف حرم رضوی مستقرشود تا ضمن ایجاد زمینه مناسب برای نذر خون، کمبود سازمان انتقال خون نیز به خوبی در این ایام مرتفع شود.