پخش زنده
امروز: -
مدیرکل بهزیستی مازندران رویکرد بهزیستی را خروج کودکان از مراکز نگهداری و ورود آنها به خانواده دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران؛ مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه اولویت سازمان بهزیستی برای کودکانی که به علت فقدان سرپرست موثر یا بی سرپرستی به مراکز نگهداری بهزیستی سپرده می شوند بازپیوند به خانواده است، گفت: در بازپیوند کودک به خانواده تلاش میشود کودک وارد خانواده زیستی خود گردد و اگر این امر صورت نگرفت فرزند در خانواده جایگزین، اقوام سببی و نسبی خود ساماندهی می شود و اگر این اتفاق نیز میسر نشد فرزند وارد فرآیند فرزندخواندگی، ”امین موقت"می شود و در نهایت اگر هیچکدام از اینها میسر نشود به ناچارفرزند در مراکز بهزیستی نگهداری می شود.
فریبا بریمانی با اشاره به راه اندازی سامانه ملی فرزند خواندگی و ثبت نام متقاضیان فرزند از طریق این سامانه، افزود: در سال ۱۳۹۹، ۶۱۷ متقاضی، سال ۱۴۰۰، ۷۰۰ متقاضی، سال۱۴۰۱، ۵۰۰ متقاضی و سال ۱۴۰۲ ، ۲۰۳ متقاضی فرزند در استان مازندران در سامانه ملی فرزند خواندگی ثبت نام کردند که از مجموع ۲۰۲۰ متقاضی فرزند خواندگی در طی این سال ها بیشترین تعداد مربوط به متقاضیان بدون فرزند با ۸۴ درصد، خانواده های دارای فرزند۱۱ درصد و زنان مجرد ۴ درصد می باشند و همچنین جنسیت مورد تقاضا برای فرزند دختر ۵۶ درصد و فرزند پسر ۲۱ درصد و ۲۳ درصد از خانواده ها نیز جنسیت مورد تقاضا برای آنها فرقی نمی کند.
وی در خصوص سن مورد تقاضا برای فرزند خواندگی در استان، گفت: بیشترین سن مورد تقاضا برای فرزند خواندگی در استان ۰ تا۲ سال ۶۴ درصد، ۳تا۴ سال ۲۰ درصد، ۵تا ۶ سال ۸ درصد، ۷تا ۱۰ سال۵ درصد و ۱۱تا ۱۶ سال یک درصد می باشد و همچنین بیشتر متقاضیان خواهان به سرپرستی گرفتن یک فرزند ۵۷ درصد و ۴۳ درصد نیز خواهان دو فرزند برادر خواهر و یا چند قلو هستند.
دکتر بریمانی ادامه داد: از تعداد ۲۰۲۰متقاضی فرزند خواندگی از سال ۱۳۹۹ تاکنون ۱۷۲ کودک به خانواده های مورد تایید کمیته فرزند خواندگی واگذار شد.
مدیرکل بهزیستی استان تصریح کرد: تعداد ۸۲۰ پرونده متقاضی در طی سالهای ۱۳۹۹ الی ۱۴۰۲ به دلایل مختلف از جمله عدم پیگیری جهت رفع نواقص، عدم تایید از سوی مددکار پرونده در مصاحبه، بازدید منزل، عدم تایید مشاور، عدم تایید در کمیته استانی و یا انصراف خانواده ها از فرزند پذیری تعلیق شده است .
وی رویکرد بهزیستی را خروج کودکان از مراکز نگهداری و ورود آنها به خانواده بیان کرد و افزود: تلاش ما بر این است که این اتفاق در کمترین زمان ممکن رخ دهد و نگهداری کودکان دارای معلولیت در خانواده از اهداف سازمان بهزیستی است.
مدیرکل بهزیستی مازندران در پایان یادآور شد: کودکان دارای شرایط خاص ( بیمار یا دارای معلولیت)در کمترین زمان و بدون طی فرایند فرزندخواندگی به خانواده های متقاضی فرزند واگذار می شوند.