پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر میراث فرهنگی با تقدیر از جایگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی گفت: طرح تفصیلی طوس و ثبت جهانی آن، از اولویتهای معاونت میراثفرهنگی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نشست بررسی نظام مسائل مرتبط با پایگاههای میراث ملی و جهانی استان خراسان رضوی با حضور علی دارابی معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مدیران ستادی، مدیران استان و مدیران پایگاههای ثبت ملی و جهانی خراسان رضوی در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.
در این جلسه مسائل و چالشهای مربوط به هریک از پایگاههای ثبت ملی و جهانی استان خراسان رضوی مطرح و راهکارهای اجرایی برای حل آنها ارائه شد.
سیدجواد موسوی، مدیرکل خراسان رضوی در ابتدای این جلسه گفت: استان ما یک پایگاه جهانی و ۷ پایگاه ملی دارد. پایگاه جهانی قنات قصبه گناباد؛ عمیقترین و قدیمیترین قنات دنیاست و سالانه ۴۰ هزار گردشگر دارد. برخی پایگاههای میراث ملی هم عبارتند از منظر تاریخی سبزوار، مزار شیخ احمد جام، آسبادهای ایران که بیشترین گردشگر خارجی خراسان را دارد، پایگاه ملی بندیان درگز و رباط شرف سرخس که اولین موزه آجرکاری دنیا محسوب میشود.
در ادامه نشست، علی دارابی با اشاره به اهمیت استان خراسان رضوی و مشهد به عنوان روح معنوی ایران گفت: مکان رویداد حدیث «سلسلة الذهب» که از آن به غدیر ثانی هم یاد میشود، در استان خراسان رضوی رخ داده است و طرح آن باید سریعتر آماده شود.
او با اشاره به اهمیت و جایگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی در حفظ و پاسداشت زبان فارسی به عنوان میراث مشترک ایرانیان گفت: تشکیل شورای راهبردی طوس، طرح تفصیلی آن و ثبت جهانی شهر طوس، از اولویتهای معاونت میراثفرهنگی است.
هادی شاهوردی مدیرکل استان خراسان جنوبی نیز در این نشست گفت: ۵ اثر ثبت جهانی و ۱۰۱۴ اثر ثبت شده در فهرست ملی کشور داریم، اما استان ناشناختهها هستیم، چون عموماً مقصد گردشگری نیستیم. بیرجند به عنوان مرکز استان، بیشترین آثار ثبتی را با ۱۷۵ اثر دارد.
او افزود: خراسان جنوبی ۳ پایگاه جهانی (باغ و عمارت اکبریه، قنات بلده فردوس، بیابان لوت) و ۵ پایگاه ملی دارد که بافت تاریخی تون، بافت تاریخی بیرجند و آسبادهای خراسان جنوبی از جمله آنهاست.
در ادامه نشست، علی دارابی با اشاره به تعدد آسبادها در این استان که سهم ۶۹ درصدی کشور را شامل میشود، بر آموزش نیروهای آشنا به این سازهها و نگهداری دقیق آنها تأکید کرد.
او درباره موضوعات مرتبط با باغ اکبریه گفت: باید بایستههای ثبت جهانی و طرح توجیهی را به مالکان باغ ارائه کنیم تا باغ به همان صورت، حفظ شود.
بررسی موضوع تملک ارگ کلاهفرنگی بیرجند توسط وزارت میراثفرهنگی برای بازدید عموم و راهاندازی موزه تاریخ سیاسی استان در داخل ارگ، همچنین بررسی موضوع راهاندازی ۴ سایت موزه در استان خراسان جنوبی، از جمله مصوبات این نشست ۳ ساعته بود.