پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر اسبق اطلاعات : دشمنان همواره مترصد ضربه زدن به ما هستند و نمیتوانند امنیت، دستاوردها و پیشرفتهای ما را تحمل کنند،بنا بر این، همیشه شاهد این جنایت ها ضد ملت ایران بودهایم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: موضوع گفتگوی ویژه خبری ، حادثه تروریستی در حرم حضرت شاهچراغ (ع) بود که با جضور حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی قائم مقام وزیر اسبق اطلاعات و همچنین وزیر اسبق کشورمان بررسی شد.
مجری: همانطور که در خبرها و پخش زنده شبکه خبر به اطلاع شما بینندگان عزیز رسید فردی مسلح در حرم مطهر شاهچراغ ع حدود ساعت ۱۹ اقدام به تیراندازی کرد و آن طور که در خبرها آمده تاکنون یکی از خادمان این آستان مقدس شهید و تعدادی هم زخمی شدند. قصد داریم در گفتگوی ویژه خبری امشب به این موضوع بپردازیم و ابعاد این موضوع را به اتفاق میهمان حضوری برنامه و همچنین میهمانانی که به صورت تصویری یا تلفنی از شیراز به جمع ما در برنامه اضافه میشوند مورد بررسی قرار بدهیم.
سوال: بالاخره این دومین بار است که دارد این اتفاق میافتد و همیشه هم هر وقت که کشور ما به یک روند قابل توجهی مثل پیش ثبت نام امروز که بهرحال یک اعداد و نتایج خیره کننده و قابل توجهی میرسد و یک شیرینی برای ملتها که میشود متاسفانه میبینیم که این اتفاقها هم همان زمان پیش میآید.
تحلیل شما چیست در یک چنین روزی، همچنین اتفاقی آیا به نظر شما میتواند تصادفی باشد یا برنامه ریزی شده تحلیل شما را بشنویم؟
پور محمدی: اولا تسلیت عرض میکنم خدمت خانواده شهید یا شهیدان این حادثه و مجروحین این حادثه، انشاالله با اباعبدالله محشور باشند، مجروحین شفای کامل عنایت کند خداوند به ایشان و امیدواریم که این حوادث هم تکرار نشود.
این که دشمنان ما مترصد ضربه زدن به ما هستند و برنمی تابند امنیت را در کشور ما تحمل نمیتوانند بکنند دستاوردهایمان را، پیشرفت هایمان را، توفیقاتمان را در عرصه ملی در بخشهای مختلف، این مطلب روشن است و در فرصتهای گوناگون ما شاهد این عملیاتهای علیه ملت مان بودیم و این حکایت از خشم و آن کینه و آن فشار عصبی است که به اینها وارد شده که هر جوری طراحی میکنند این ملت را خلاصه تسلیم بکنند، این ملت از پا در بیاید و در مشکلاتش غوطه ور بشود، ولی میبینند نه این طور نیست علیرغم این همه فشارهایی که به ملت ما وارد شده از همه جهات، ولی ملت ما روحیه خودش را حفظ کرده، آن نشاط و شادابی اش را علیرغم گلهها، ناراحتیها، اعتراضها، نقدها و دغدغههایی که داریم میبینیم وجود هم دارد در جامعه، ولی آن اصالت خودش را، آن صلابت خودش را، آن آرمانهای بلند خودش را، آن افقهای روشنی که برای خودش ترسیم کرده این جور دارد حفظ میکند و نشان میدهد، مثلا این انتخابات پیش ثبت نامی که صورت گرفته رقمی نزدیک به ۵۰ هزار تا، رقم فوق العادهای است حالا شاید این مشکلاتی را برای دست اندرکاران و مجریان و ناظرین و اینها ایجاد بکند، ولی از یک طرف نشان میدهد نشاط، انگیزه، امید به موفقیت و تاثیرگذاری در یک بدنه گسترده اجتماعی و جود دارد و این خیلی مهم است.
سوال: آقای سردار حبیبی فرمانده انتظامی استان فارس روی خط ارتباطی ما هستند. سردار سلام وقت بخیر.
جوکار (خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در استان فارس) در خصوص آخرین اطلاعات از حادثه تروریستی اخیر در حرم مطهر شاهچراغ سوال بفرمایید.
سردار حبیبی: من هم عرض سلام و تسلیت دارم متاسفانه یک نفر تروریست وقت اذان مغرب از یکی از دربهای حرم وارد میشود قبل از ورود به حرم با یک اسلحه شروع به تیراندازی به سمت مردم میکند و در همان راهرو اول ۷ نفر از زائرین عزیز را مورد اصابت گلوله قرار میدهد، وارد صحن که میخواهد بشود آنجا دیگر به وسیله عزیزان امنیتی و انتظامی دستگیر میشود، سالم دستگیر میشود و اسلحه او را از او میگیرند، در این رابطه یک نفر هم بیرون از حرم ایست قلبی کرده که به بیمارستان انتقالش دادند و الحمدالله حال او خوب است از این ۷ نفری که مورد اصابت گلوله قرار گرفتند یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمده و ۶ نفر دیگر هم در حال درمان هستند که انشاالله با دعای خیر مردم سلامتی شان برقرار بشود.
سوال (جوکار): سردار کسی که وارد حرم میشود از سمت باب المهدی بیشتر به سمت نگهبانها و آن حراست حرم تیراندازی میکرده است.
سردار حبیبی: این فرد ترورریست قبل از این که نزدیک به درب نگهبانی برسد بیرون شروع میکند به تیراندازی و هر کسی را در راهرو میبیند تیراندازی میکند و میدود به سمت محوطه که بیاید این همه جمعیتی که داخل صحن بودند به سمت شان تیراندازی کند که خوشبختانه قبل از این که بتواند در صحن تیراندازی کند آنجا دستگیر میشود.
سوال (جوکار): باز خدا را شکر که دستگیر شد و عمق این حادثه بیشتر از این نشد و الان وضعیت حرم را برای ما بگویید و خیابانهای منتهی به حرم.
سردار حبیبی: ما بعد از شنیدن این خبر نیروهای پلیس تمام خیابانهای اطراف را امنیتش را برقرار کرد، عبور و مرور مردم به خاطر دل نگرانی که داشتند به سمت حرم میآمدند برای روان سازی خیابانهای اطراف حرم را بستیم، ولی بعد از این که دیگر موضوع تمام شد خوشبختانه وضعیت عادی الان عزیزان هم برای زیارت و هم برای تردد دارند عبور میکنند.
سوال (جوکار): کی حرم به صورت بازگشایی کامل میشود به لحاظ امنیتی؟
سردار حبیبی: ما انشاالله تا یک ساعت دیگر میتوانیم منطقه را کامل به صورت اول داخل حرم را اجازه ورود و خروج بدهیم.
سوال (جوکار): گروهک خاصی این حمله تروریستی را بر عهده نگرفته است؟
سردار حبیبی: چرا اولین خبر را داعش داده که چنین عمل زشتی را مرتکب شده است.
جوکار: من خدمت شما عرض کنم که من الان هم که دارم با شما صحبت میکنم یک فضای امن و آرامی را در حرم مطهر حضرت احمد بن موسی حضرت شاهچراغ شاهد هستیم.
سوال: خبرهای مختلفی بود از ابتدای این حادثه در فضای مجازی در رسانهها که هر کدام اعداد مختلفی را منتشر میکردند، اما طبق صحبتهای سردار حبیبی فرمانده انتظامی استان فارس آخرین اخبار این که ۷ نفر هدف تیراندازی قرار گرفتند که یک نفر متاسفانه شهید میشوند و ۶ نفر دیگر همچنان در بیمارستان هستند و تحت درمان، صحبتهایی هم بود یک نفر بوده قاعدتا این فرد تروریست، چون در خبرهای اولیه هم بود که دو نفر بودند.
اقای پورمحمدی در صحبت ابتدایی هم بود بعد از آن اغتشاشاتی که و اعتراضاتی که بود و بعد حملات تروریستی شاهچراغ پیش آمد و بعد یک موج سنگینی اتفاق افتاد الان هم همان شرایط را ما شاهد هستیم بهرحال این فضا تحلیل اکثر کارشناسان این است که همین که اول صحبتها هم مطرح شد هر وقت که فکر میکنند که مردم ایران میتوانند شیرینی یک موفقیت و پیروزی را بچشند یک چنین اتفاقهایی میافتد، تحلیل شما را با توجه به تحولات اخیر بشنویم.
پور محمدی: بهرحال ما شاهد این حوادث از ابتدای انقلاب تا الان بودیم و دشمنان ما هیچگاه از ملت ما غافل نشدند، بهرحال ملت ما اهداف بلندی را از ابتدای انقلاب تاکنون تعقیب کرده و گروههای معاند، گروههای انحرافی، گروههای تجزیه طلب، گروههای وابسته به قدرتهای استکباری، جریانات صهیونیستی همه شاهد عملیاتهای ایزایی، تخریبی، ترور، انهدام، حالا داستان جنگ و اینها که داستان خاص خودش را داشته است. ما پیوسته مواجه بودیم این نشان میدهد که انقلاب اسلامی همچنان توانسته آن اهداف و آرمانهای خودش را حفظ کند و منافع و مطامع جهانخواران را به خطر بیاندازد، جریاناتی که طمع داشتند این کشور تجزیه بشود، این کشور دچار آشوب بشود، این کشور تسلیم زیاده خواهیهای قدرتها بشود، چند دستگیها در کشور فراوان بشود، ظاهرا دیدند امکان ندارد ناکام شدند و این حملاتی که پیوسته دارد اتفاق میافتد حالا چه به صورت عملیات فیزیکی و چه عملیات روانی، جنگ روانی که الان در فضای رسانهای دارد انجام میشود برخوردهای سیاسی که دارد با کشور ما میشود، تحریمهایی که هر روز دارد علیه کشورما اعمال میشود، این نشان میدهد که کشور از یک توانمندی قابل توجهی برخوردار است.
این حوادث نشان میدهد که ما این دستاوردهایمان را باید خیلی جدی از آن حفاظت کنیم، سرمایه امنیت برای ما یک سرمایه گرانقدری است که خوشبختانه علیرغم همه دشمنیها توانستیم از خودمان، ملت مان، امنیت کشورمان و مردم مان دفاع کنیم و مردم ما هم این را به خوبی میفهمند و درک میکنند، اجازه ندادیم کشور ما به سرنوشت کشورهای دیگر مثل عراق و سوریه و لیبی و یمن و لبنان و کشورهای دیگر دچار بشود، این دستاوردهای بزرگی است باید حس بکنیم که میتوانیم هدف هایمان را محقق کنیم اگر اراده کنیم، اگر به هم اعتماد کنیم، اگر انسجام داشته باشیم، اگر ظرفیتهای خودمان را خوب استفاده کنیم میتوانیم به خواسته هایمان برسیم.
ببینید این مسئله امنیتی ناامنی چیز خیلی مهمی نیست یک تروریست میتواند بیاید و براحتی انجام بدهد اینها آماده هستند خودشان را آماده کردند در گذشته و حتی حالا که تا نهایت ضربه را بزنند این که یکی دو تا عملیات این ور کشور، آن طرف کشور اتفاق میافتد نشان دهنده کشور از ظرفیت امنیتی بالایی برخوردار است این را توجه داشته باشیم این که حالا یک جایی رخنهای میشود در همه سیستمهای مقتدر امنیتی و امروز در دنیا در همه کشورهایی که از خیلی ازظرفیتهای امنیتی بالایی برخورداند و این همه دشمن هم ندارند این همه کشور پشتیبان مخالفین تروریستها را هم ندارند.
سوال: یادم هست آن دفعه هم که بحث شاهچراغ در ترور قبل پیش آمده بود که همین سوال مطرح شده بود مسئولین امر میگفتند که از فلان تعداد عملیات این عملیات مثلا توانسته انجام بشود والا بسیاری از عملیاتها بوده که ..
پورمحمدی: هر روز هم تهدید میکنند چه گروههای داخلی مثل منافقین که مورد حمایت هستند و چه گروههایی مثل داعش اینها نشان میدهد که در نقشه جهانی دارند عمل میکنند چه تروریست داخلی چه تروریست خارجی، چه رسانهها و چه حتی خط تحریم، خط برخورد سیاسی همه گوشههای یک پازلی هستند که دارند عملیات میکنند.
سوال: ارتباط ما برقرار است با اقای محمد هادی ایمانیه استاندار فارس. اقای ایمانیه سلام وقت بخیر
اقای دکتر ایمانیه میدانم که در جلسهای که به همین منظور تشکیل شده حضور داشتید محبت کردید ارتباط برقرار کردید بفرمایید از آخرین اقدامات و تصمیماتی که در این جلسه گرفتید.
ایمانیه: در مجموع حتما عزیزان ما اطلاع دارند که ۸ نفر این جا مجروح و مصدوم داشتیم که ۶ نفر تیرخورده داریم و دو نفر هم مشکل فشار جمعیت و مسائل به این شکل پیدا کردند، از بین آن ۶ نفر مجروحی که تیر خوردند متاسفانه یکی از عزیزان ما به شهادت رسید و دو تا هم حال عمومی نسبتا بد دارند که در اتاق عمل بیمارستان هستند.
تروریست هم فعلا یک نفر بوده و این تروریست هم فعلا دستگیر شده است.
سوال: اطلاعات بیشتری میتوانید از این تروریست بدهید برای بینندگان؟
ایمانیه: تروریست فعلا بازداشت است و امشب و فردا بازجویی خواهد شد و این که مراحل امنیتی خودش را باید طی کند.
سوال: و جلسهای که الان به همین منظور برگزار شده آیا تصمیم خاصی داشته است؟
ایمانیه: جلسه را الان شروع کردیم شورای تامین استان هست برای باز شدن دربهای حرم مطهر حضرت احمد بن موسی انشاالله بزودی تصمیم میگیریم و امیدواریم که انشاالله قبل از نیمه شب بشود و دوباره درها را باز کرد مشکل خاصی این جا نداریم و اینجا امنیت و آرامش هست.
سوال: این که این تروریست تابعیت کجا را دارد و اینها هیچ اطلاعاتی به بینندگان نمیتوانید بدهید؟
ایمانیه: اگر اجازه بفرمایید باشد برای مراحل بعد.
سوال: آقای پورمحمدی ما وقتی که رهبر معظم انقلاب اول سال در خصوص بحث انتخابات صحبت کردند ۴ تا اصل مشارکت، رقابت سلامت و امنیت را مدنظر قرار دادند، با این پیش ثبت نامی هم که انجام شد دو تا بحث مشارکت و امنیتش قاعدتا محقق شد، حالا فکر میکنید چقدر اینگونه اقدامات بتواند حالا اصلا آیا میتواند خللی ایجاد بکند روی بحث امنیت یا بحث برنامههایی که الان دارد مثل همین موردی که اخیرا بود؟
پور محمدی: نه، ما خیلی حوادث و ماجراهای بسیار سنگین و پیچیده در تاریخ انقلاب مان داشتیم و براحتی عبور کردیم، براحتی که میگویم بهرحال عبور کردیم، هضم کردیم و توانستیم برنامههای خودمان را تعقیب بکنیم و امروز کشور از ظرفیت بالایی در ابعاد مختلف برخوردار است حالا ما الان متاسفانه گرفتار مشکلات معیشتی مردم هستیم و گرانیها و کمبودهایی که هست آزار میدهد همه را، غافل از دستاوردها، پیشرفتها و توانایی هایمان هستیم، دشمنان اصلا حاضر به اصل موجودیت ما نبودند، اصل این که کشور ما روی پای خودش بایستد، کشورما بتواند نیازمندیهای خودش را تامین کند کشور بتواند از امنیت خودش دفاع بکند، کشور بتواند در عرصههای نوین و حوزههای تکنولوژی پیشرفتههای تک، دستاوردهای آنچنانی داشته باشد، خیلی عقب نماند، از این رشد بسیار تند صنعتی و فناورانه در جهان، میبینند که علیرغم همه این مطالب کشور ما و ملت ما توانسته نه تنها خطرات را در حجم زیادی دفع بکند، بلکه دستاوردهای خوبی هم داشته باشد، ولی خب الان یکسری گرفتاریهای معیشتی داریم، سایه افکنده، ذهن هم مسئولین ما را هم مردم ما را مشغول کرده، غافل شدیم از توانایی هایمان، از ظرفیت هایمان از پیشرفت هایمان و دستاوردهای بسیار ارزشمند مان.
واقعیتش این حوادث یک هشداری است به همه ما، یک شوکی میتواند باشد برای تجدیدنظر و تعمل در خودمان، توانایی هایمان، پیشرفتها، دستاوردهایمان و واقعا ببینیم که ما تا الان با همبستگی، با انسجام، خیلی از مشکلات مان را توانستیم برطرف کنیم.
با هوشمندی مردم مان و مدیران مان و مجریان امور خیلی عقبهها و گردنهها را توانستیم از آن عبور کنیم، بسیار سنگ اندازیها، مانع تراشیها را توانستیم برطرف کنیم این به ما امید میدهد که بخشهای دیگر هم میتوانیم حل کنیم، اما شرطش انسجام است، شرطش هماهنگی است، شرطش وحدت است، شرطش برنامه ریزیهای خوب است، شرطش این است که از همه ظرفیتهای کشور خوب استفاده کنیم، واقعش انتخابات در این فضای کشور میتواند معبر خوبی برای جبران کاستیهای ما باشد. یعنی ما همه امورمان را باید بتوانیم با اراده ملی باید حل کنیم، وقتی که مردم همه یک جا جمع میشوند تلاش کنیم به آنها راهنماییهای خوب بکنیم، الگوهای خوب معرفی بشود، تا انتخابهای خوب داشته باشند الان اگر مشکل ضعف داریم ببنیم ضعف مان برای چیست بخشی از آن برای انتخاب من و شما و مردم است، سعی بکنیم انتخاب بهتری داشته باشیم معنی اش این نیست که دیگران زحمت نکشیدند و انتخابات بدی بوده نه، ولی میشود انتخاب بهتری باشد چه اشکال دارد همیشه انسانها بایددنبال پیشرفت باشند انتخاب احسن داشته باشند.
این نقطه ضعیف است پس این نقطه را باید جبران کرد بهترین راه آن هم انتخابات است، ببینید رهبری معظم این ۴ تا شاخص را فرمودند امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت دو تا هدف اصلیتر و بالاتر را مطرح فرمودند، یکی فرمودند که اقتدار ملی با اقتدار ملی شما میتوانید شر دشمنان را یا برطرف کنید یا کم کنید، دو: انسجام ملی، ببینید انتخابات یکی از موضوعات بسیار مهمی است که هم تولید انسجام میکند، تولید همبستگی میکند، تولید مودت ملی و همبستگی ملی میکند و از آن طر ف تولید اقتدار ملی میکند، پس راه حل ما چیست؟ انسجام و همبستگی ملی است، انتخابات یکی از اهرمهای بسیار قوی است برای ایجاد همبستگی، پس ما باید تلاش کنیم به انسجام و همبستگی از هر طریقی برسیم، حالا انتخابات یکی از بهترین راههایش است، ولی تنها انتخابات که نیست ما اگر بتوانیم همبستگی ملی را تقویت کنیم نقاط آسیب مان را شناسایی کنیم، نقاط ضعف مان را بررسی کنیم و صادقانه قبول کنیم، بپذیریم، بهرحال خیلیها خیرخواه ما هستند، انتقادهایی دارند بعد میبینیم انتقادات درستی دارند، قبول شان کنیم، اجرا کنیم و یک حس اعتماد عمومی را در کشور تقویت کنیم.
اشکال ندارد یک گروهی حاکم باشد با رای اکثریت مردم، ولی معنی اش این نیست که او فقط خودش تصمیم بگیرد خودش با امکانات و ظرفیت خودش اقدام بکند، هر کسی با این انتخابات الان رای هم بیاورد با رای خوب با مشارکت بالا، یک عدهای بروند در مجلس بنشینند، معنی اش این نیست که فقط از فکر خودشان برای حل مشکلات مردم استفاده کنند فقط با تیم خودشان استفاده کنند، معنی اش این است که ما شما را انتخاب میکنیم که شما بهتر میتوانید از ظرفیتهای کشور استفاده کنید، شما بهتر میتوانید از افکار کشور استعدادهای کشور، نخبگان کشور بیشتر استفاده کنید معنی اش این نیست که فقط خودتان میخواهید کار کنید فقط فکر خودتان را به کار بیاندازید ما از ابتکارات و ایدههای خودتان میخواهیم استفاده کنیم، در حوزه امنیت این طور است، شما بسیار از روشهای امنیتی فقط مجریان امنیت نیست که استفاده میشود خیلی از ظرفیتهای خارج از دستگاههای امنیتی، من خیلی در این رشتهها کار کردم، ما خیلی امکانات مان، ابزارمان، سرنخهای اطلاعاتی مان، روشهای بهبود کارمان را از کسانی که خارج از سیستم بودند استفاده میکردیم، وقتی که مردم همکاری کنند مردم اطلاع رسانی کنند مردم حس مثبت داشته باشند خود این کمک میکند در فضای امن خوبی در کشور فراهم بشود، حتی در نظامی مثلا خیلیها میگویند ما دستاوردهای نظامی خیلی خوبی داریم، بله داریم، حالا واقعا این دستاوردهای نظامی و تجهیزات نظامی مان را فقط نظامیها ساختند؟ نه، نظامیها به کار برنده اش هستند، امنیتیها بکاربردنده تجهیزات هستند، بکار برنده سیستمها و روشها، سیستمها، روشها، تجهیزات، ابزار اینها را دیگرانی میسازند که شاید بعضی هایشان با ما مخالفند برخی شان شاید از ما خوششان نیاید، ولی به کشور دوست دارند امنیت کشور را دوست دارند قدرت کشور را دوست دارند، توسعه و پیشرفت کشور را دوست دارند رفاه مردم را دوست دارند کشورشان را دوست دارند میخواهند کار بکنند ما باید بفهمیم اگر ما امروز حاکم هستیم به او نیاز داریم همه او را باید به خدمت بگیریم به او و به فکرش احترام بگذاریم به پیشنهادش احترام بگذاریم سلیقه هایش را تا آنجایی که امکان دارد بپذیریم و کار را مشترک انجام بدهیم. ببینید همبستگی ملی یک نقاط مشترک میخواهد.
سوال: اصلا همین زمان اعتراضات اخیر که بود وقتی که با جوانها مینشستند صحبت میکردند بسیاری از مسئولین حالا در دانشگاههای مختلف، بسیاری از همین جوانهای نسل جوان معتقد بودند که آقا در این حوزه، در آن حوزه مشکلاتی وجود دارد و پیشنهاد و راهکار میدادند و ناراحتی شان از این بود که راهکارشان یا مسائلی که مدنظرشان بود دیده و شنیده نمیشود و این باعث ناراحتی و برخی موارد اعتراض آنها بود و خودشان هم اعلام میکردند که این به معنای مخالفت با نظام و مسائلی از این دست نیست.
پور محمدی: خیلی از مخالفتهایی که در کشور امروز میبینیم واقعا حتی مظاهر غیر ملی دارد، مظاهر غیر دینی دارد، در عمق آ که میرویم میبینیم تعلق ملی دارد، تعلق دینی دارد، تعلق اخلاقی دارد، از دست ما ناراحت است، راه ابراز دیگرش را ندارد متاسفانه از این روش ناصحیح دارد استفاده میکند، ولی ما باید این را بفهمیم این را توجه داشته باشیم که دشمنان در کمین هستند از نقاط شقاق ما، اختلاف ما، گسلهای ما، ناراحتیهای ما، بدبینیهای ما، اعتراضات ما آنها سواستفاده میکنند برای منافع خودشان نه در جهت منافع ما، یعنی اگر او یک ضعف ما را برجسته میکند یک خبر ناگوار را تکرار میکند، نه برای این که دلش برای ملت ما و پیشرفت ما سوخته، نه، میخواهد به منافع خودش، اهداف خودش زودتر برسد.
سوال: به بحث رسانههای خارجی اشاره کردید، الان یک اتفاق تروریستی افتاده، قاعدتا هر کسی وقتی میبینند که ۴ تا، ۵ تا، ۱۰ تا انسان بی گناهی که نه سیاسی هستند، نه نظامی هستند، یک فرد عادی هستند قاعدتا ببیند یک فرد بیگناه هدف تیراندازی قرار میگیرد، کشته میشود هر کسی، هر انسانی با هر دین و مذهب و قومیتی، ناراحت میشود، اما ما یادمان است در همان ترور قبلی شاهچراغ رسانههای بیگانه، رسانههای خارجی اصلا نیامدند این حادثه تروریستی را محکوم بکنند، امروز در همین یکی دو ساعت اخیر هم که وقتی رسانههای خارجی را نگاه میکردید اصلا هیچ ادبیات محکوم کننده این حادثه تروریستی را نداشتند و برخی حتی بعضی از واژهها رنگ و بوی حمایت هم میدهد، چرا؟
پور محمدی: متاسفانه جهان غرب، جهانی که الان سردمدار بسیاری از امورات دنیا هست و خیلی هم مدعی و پرمدعا هم هست با زرق و برق و نهادهای بین المللی هم در تسخیر آنها است و از قدرت رسانه و اقتصاد و پول و ابزار نظامی و اینها هم که میبینیم برخوردار هستند به تمام مقولههای انسانی گزینشی دارند برخورد میکنند وقتی از انسان صحبت میکنند انسان غربی، انسان سفید، انسانی که با مدلهای فکری آنها و سبک زندگی و باورهای آنها همسان است، آن در مقوله آنها انسان است، اگر از زن صحبت میکنند، زنی که با تعریف آنها و با نوع تصویرسازی آنها همخوان است، برای کامیابی هایشان، برای سودپرستی هایشان، برای قدرت تولید اقتصادی با دستمزدهای کمترشان، برای همراهی شان با جریانات حاکم و سیستمهای مسلط، اگر از جوانها صحبت میکنند از حقوق بشر صحبت میکنند از تروریست صحبت میکنند، از عناصر مخرب صحبت میکنند همه گزینشی است، اگر در غرب ترور اتفاق بیفتد، دنیا را آب برد، وحشت همه جا را گرفته، گروههای تروریست فلان ...، ولی وقتی در جهان اسلام در کشورهای دیگر، در شرق، در غرب، در آفریقا، در آمریکای لاتین، در آسیا، در کشورهای اسلامی، جمعیتهای کلانی کشته میشوند، ترور میشوند، بی خانمان میشوند، آواره میشوند ککشان هم نمیگزد، اگر خبری هم بدهند یک تصویر کمرنگ و بی محتوایی ارائه میدهند فاجعهای که الان دنیا با آن روبرو است با این برخوردهای گزینشی است با همه مقولات و این فریبکاری است که متاسفانه غربیها با زرق و برق فراوان دارند انجام میدهند، داعش را که اینها درست کردند، منافقین را که اینها در کشور ما تقویت کردند، گروههای تروریستی را اینها پشتیبانی کردند بسیاری از عملیاتهای ترور و تخریبی که حالا اسنادش را در سالهای گذشته حالا بیشتر کشف کردیم، دقیقا با هدایت آنها صورت گرفته، ولی اینها اصلا به روی خودشان هم نمیآورند، مردم ما، کشورهای منطقه این همه شهید دادند این همه مجروح دادند این همه تلفات دادند، اصلا برایشان مسئله مهمی نیست، ببینید داعش دست ساز خودشان است، بیشترین جنایات رادر منطقه انجام داده، اینها اگر واقعا ضد تروریست هستند حالا این که بهرحال داعش آمده یک گروه تروریستی خودش مسئولیت پذیرفته بایستند اینها سفت محکوم بکنند خیلی اینها عوامل شان و سرخط هایشان در کشورهای غربی هستند، کشورهای خودشان هستند، پایگاههایشان در اختیارشان است همین الان در سوریه و برخی کشورهای دیگر همچنان پایگاه داعش در اختیارشان است، اینها که اطلاعات زیادی از این گروهک تروریستی دارند چرا اقدام نمیکنند؟ بهرحال ما متاسفانه با این برخوردهای گزینشی و دوگانه روبرو هستیم و بسیاری از مردم ما را هم متاسفانه تحت تاثیر القائات خودشان قرار میدهند و من واقعا فکر میکنم ملت ما از هوشمندی و هشیاری بسیار بالایی برخوردار است ما واقعا باید افتخار بکنیم، مباحات بکنیم به مردم مان که علیرغم این جنگ روانی وحشتناکی که از گذشته دور تاکنون به خصوص این چند سال اخیر بخاطر مشکلات اقتصادی بر ملت ما آوار شده و فشار زیادی بر افکار عمومی ما آمده همچنین مردم ما این نگاه هوشمندانه خودشان را به نیازهایشان به آینده شان، به سرنوشت خودشان دارند و از دستاوردها هم واقعا حفاظت میکنند، البته ما باید از این موقعیت مان از این نظرملی، از این نگاه هوشمندانه مردم هم استقبال کنیم تشکر کنیم هم استفاده کنیم برای حل مشکلات دیگرمان و امروز روزی است که نیازمند یک تفاهم گستردهتر ملی هستیم با استفاده از همهی ظرفیتها، همهی توان و همه امکانات موجود در اختیار همه بخشها، همه صنفها، همه گروهها، همه اقشار، همه گرایشها تا انشاالله بتوانیم مشکلات کشور را عبور بکنیم و حل بکنیم.
سوال:، اما خبری که هم اکنون به دستمان رسید اقای رئیسی رئیس جمهور کشورمان پیامی را ارسال کردند در رابطه با حمله تروریستی امروز به حرم مطهر شاهچراغ که من این پیام را برای شما بینندگان عزیز میخوانم:
بسم الله الرحمن الرحیم
حمله تروریستی کور به سومین حرم مطهر اهل بیت حضرت احمد بن موسی کاظم شاهچراغ (ع) که منجر به شهادت و مجروح شدن تعدادی از خادمان و زائران این حرم مطهر شد بار دیگر قلوب ملت ایران را اندوهگین و داغدار کرد. دشمنان ایران عزیز ناامید و ناکام از مقابله با اراده مقاوم ملت بزرگ ایران با ارتکاب جنایت خونین دیگری چهره پلید خود را نمایان کردند.
اینجانب ضمن تسلیت این حادثه هولناک به خانواده شهدا، مقام معظم رهبری و ملت شریف ایران از خداوند متعال برای مجروحان شفای عاجل، مسئلت دارم.
وزارت اطلاعات و سایر دستگاههای مسئول اطلاعاتی – امنیتی و انتظامی و قضایی باید با سرعت، دقت دستهای آشکار و پنهان این جنایت شقاوت آمیز را شناسایی و به سرپنجه عدالت بسپارند تا به مجازات جنایات ننگین خود برسند.
یقینا ملت عزیز ایران با غلبه بر توطئه خباثت آمیز دشمنان بار دیگر آنها را در رسیدن به اهداف شوم خود ناکام خواهند گذاشت.
"سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران "
پور محمدی: من یک نکتهای را میخواهم یک کلام قرآنی را که ملت ما توجه کند به این نکته اهمیت دارد، خداوند میگوید اگر دشمنان به شما آسیب برسانند خیلی خوشحال میشوند اگر به شما پیروزی دستاوردی برسد خیلی ناراحت میشوند راهش را قران میگوید: "و ان تصبروا و تتقوا لا یضرکم کیدهم شیئا"، اگر مقاومت پایداری و رفتار صادقانه و خالصانه و سالم و صالح داشته باشید تقوا در همه عرصه ها، "لایضرکم کیدهم شیئا"، هیچ نقشه آنها به شما آسیبی نمیرسد؛ انشاالله چنین باد.