پخش زنده
امروز: -
انصار الله به امریکا هشدار داده که به مرزهای دریایی یمن نزدیک نشود و عربستان نیز در روند مذاکرات صلح تعلل نکند .
هشدار پیاپی انصار الله به افزایش حضور نظامی امریکا در منطقه
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ دولت نجات ملی یمن در نشست دوره ای خود اعلام کرد که حضور نظامی آمریکا در تنگه باب المندب و سواحل و آب های سرزمینی یمن و برخی پایگاه های نظامی، یک اقدام خصمانه و دارای آثار فاجعه آمیزی برای منطقه و جهان است.
حکومت صنعا به نظامیان آمریکایی هشدار داد که برای مقابله با هر اقدامی که نقض حاکمیت یمن و برخلاف قوانین بین المللی باشد آمادگی دارد و اعلام کرد که امکانات نیروی دریایی یمن توان مقابله با هر اقدام خصمانه ای در ارتباط با سواحل و آب های سرزمینی یمن و امنیت تنگه راهبردی باب المندب را دارد.
پیش از این «حسین العزی» معاون وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن با انتشار پستی در فضای مجازی تاکید کرده بود : «به منظور صلح و امنیت بینالمللی و حفظ امنیت دریانوردی در دریای سرخ، نیروهای آمریکایی باید از آبهای سرزمینی ما در دریای سرخ دور شوند، زیرا هر رویکردی در آبهای سرزمینی ما ممکن است به معنای آغاز طولانیترین و شدیدترین نبرد باشد.»
پیشتر نیز محمد ناصر العاطفی وزیر دفاع دولت نجات ملی یمن در سخنانی با بیان اینکه دریای سرخ، خلیج عدن و تنگه باب المندب خطوط کشتیرانی هستند که به جهان خدمات رسانی میکنند و ما متعهد به تامین امنیت آن هستیم خاطرنشان کرده بود: چالش را با چالش، تشدید تنش را با تشدید، بمباران را با بمباران، اشغالگری را با مقاومت و صلح را با صلح پاسخ خواهیم داد.
هشدارهای پیاپی مقامات انصارالله پس از آن صورت میگیرد که امریکا و دولت بایدن به افزایش مجدد نیروهای نظامی خود در غرب آسیا( خاورمیانه) اقدام کرد و سه هزار تفنگدارجدید را به همراه ناو تهاجمی آبی خاکی یواساس باتان (USS Bataan) و یک کشتی فرود اسکله کلاس هارپرز فری نیروی دریایی با نام کارتر هال (USS Carter Hall) منطقه اعزام کرد و این ناوها وارد دریای سرخ شدند.
امریکا با افزایش حضور نظامی از خروج عربستان از باتلاق یمن جلوگیری می کند
واکنش شدید انصار الله به افزایش حضور نظامی امریکا در منطقه و استقرار آن ها در اب های نزدیک یمن نشان می دهد که دولت نجات ملی یمن نسبت به اهداف اعلام نشده این نیروها به شدت مشکوک است و سایه به سایه تحرک نیروهای امریکایی را رصد می کند.
افزایش حضور این نیروها جدا از اینکه برخلاف رویکرد قبلی امریکا مبنی بر کاهش حضور نیروهای خود در خاورمیانه و انتقال آن به شرق اسیا برای مهار چین است و تنها با اهداف و منافع رژیم صهیونیستی سازگاری دارد، در روند برقراری صلح در یمن نیز اخلال ایجاد می کند و می تواند روند چند ماه گذشته را نیمه تمام بگذارد.
اکنون با تحرکات امریکا و واکنش انصار الله مشخص می شود که واشنگتن با رویکرد عربستان برای خروج از باتلاق یمن موافق نیست و می خواهد عربستان را همچنان را در وضعیت گذشته نگه دارد .
از اینرو سید عبدالملک الحوثی رهبر جنبش انصارالله و انقلاب یمن شامگاه شنبه با بیان اینکه ائتلاف سعودی-اماراتی تحت حمایت آمریکا و انگلیس قرار دارد و محاصره و تخریب یمن و تلاش برای تجزیه آن همچنان ادامه دارد در اظهاراتی هشدار امیز گفت:" نمیتوان برای مدت زمان طولانی، در قبال این رخدادها سکوت کرد. به اندازه کافی به میانجیگری فرصت دادهایم. اگر تحولات مثبتی رخ ندهد و عربستان به روش خصمانه خود ادامه دهد، موضع ما نیز قاطع خواهد بود. اگر خواستار صلح هستند، راه آن مشخص است. ما شروط غیر ممکنی مطرح نکردهایم."
امریکا با افزایش حضور نظامی در روند حل بحران یمن اخلال ایجاد می کند
یمن طی بیش از هشت سال گذشته شاهد جنگ مستمر بین نیروهای مسلح و کمیتههای مردمی یمن و نیروهای ائتلاف که برای بازگرداندن دولت مستعفی و فراری این کشور، بود که این کشورها پس از هشت سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساختهای این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به قبول آتش بس شدند.
به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد و حسن نیت صنعا، ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ آتش بسی دو ماهه در یمن برقرار شد که پس از آن دو دوره تمدید و تحت نظر صلیب سرخ تعدادی از اسیران دو طرف مبادله شدند.
محمد عبدالسلام سخنگو و رئیس هیأت مذاکره کننده انصارالله نیز درخصوص شروط این گروه برای آتش بس دوباره در یمن اعلام کرد که هرگونه راهحل جنگ یمن باید مستلزم پرداخت حقوق کارکنان از درآمدهای نفتی و گاز براساس بودجه سال ۲۰۱۴، بازگشایی فرودگاهها و بنادر و جادهها و نیز آزادی تمام اسیران و حل کامل موضوع بشردوستانه باشد.
پس از آن یک هیات عربستانی شامگاه شنبه (۱۹ فروردین ماه) وارد صنعا شد. این سفر بیسابقه و نخستین سفر یک هیات عربستانی به صنعا پس از آغاز جنگ علیه یمن در فروردین ماه ۱۳۹۴ بود، طرفین برای نشان دادن حسن نیت خود با آزادی ۹۰۰ اسیر از دو طرف موافقت کردند.
پیش از این نیز خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از یک منبع یمنی نوشته بود که آتش بس جدید ممکن است حاوی چندین نکته از جمله از سرگیری صادرات نفت از میادین نفتی در جنوب و از مارب در شمال، لغو تمام محدودیتها در بندر الحدیده، گسترش پروازها به فرودگاه صنعا و باز کردن تمام راهها بین مناطقی که تحت کنترل دولت نجات ملی یمن و قسمتهایی که تحت کنترل نیروهای وفادار به دولت مستعفی و فراری یمن است، باشد.
بر این اساس همچنانکه از مواضع و رویکرد مقامات انصار الله نیز بر می آید یکی ازآثار و تبعات منفی افزایش حضور نظامی امریکا در منطقه متوقف کردن روند خاتمه جنگ در یمن باشد که البته این بستگی به مواضع عربستان دارد که آیا در دام جدید امریکا بیفتد و یا اینکه رویکرد سیاست خارجی جدید خود مبنی بر نگاه به شرق و عادی سازی روابط با ایران و محور مقاومت را به روال قبل دنبال کند. احمد کاظم زاده