پخش زنده
امروز: -
دانشمندان ایرانی موفق به ساخت حسگر نوری شناسایی سیانور در هسته برخی میوهها با حساسیت بالا در مقیاس آزمایشگاهی شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران، دکتر علیاکبر طرلانی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران و مسئول این طرح، گفت: در طی چند دهه گذشته حسگرهای زیادی برای این منظور استفاده شده و دانشمندان به دنبال ساخت حسگرهای با حساسیت بالا و گزینشپذیر مطلوب نسبت به سیانور چه در محیطهای آبی و چه در خوراکیها بودهاند.
وی اضافه کرد: در این طرح، کامپوزیت جدیدی بر پایه نقاط کوانتومی گرافنی تثبیت شده درون یک ترکیب با چارچوب فلز-آلی متخلخل (GQDs@ZIF-۱۱) طراحی و شناسایی شده تا در حضور فتولومینسانس، یون سیانور را از بین ۱۹ یون دیگر به طور گزینشی شناسایی کند که این مزیتی بزرگ به شمار میرود.
این فناور گفت: از مزایای دیگر این حسگر نوری این است که سیانور را با حد تشخیص در حد نانومولار با تکرارپذیری بالا شناسایی میکند.
این دانشیار پژوهشکده توسعه فرایندهای شیمیایی در مورد نتایج این تحقیق، گفت: در ادامه این طرح، سیانور موجود در دانههای سیب و بادام تلخ توسط حسگر نوری جدید اندازهگیری شده و مشخص شد به ازای هر گرم از آنها به ترتیب ۴/۲ و ۵/۲ میلیگرم سیانور وجود دارد.