پخش زنده
امروز: -
نشست «سالک الی الله» با موضوع تبیین سیره و اندیشه اخلاقی، تربیتی و مهدوی «آیتالله محمد علی ناصری» با حضور جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه، برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست «سالک الی الله» با بیان اینکه ما امروز به شخصیت بزرگی مثل آیتالله ناصری که نماد معنویت و دین بودند، نیاز داریم، تاکید کرد: جوانان باید مفاخری همچون آیت الله ناصری را بشناسند.
اسماعیلی گفت: این افراد اگر به درستی به جامعه معرفی شوند، میتوانند محل استقرار دلهای عموم جامعه باشند همانطور که در حیات مادیشان ملجا افراد و عموم مردم جامعه بودند.
وی افزود: خداوند برای این بزرگان مقدر کرده که در حیات و ممات، آثار و خیراتشان بر مردم جاری شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی آیت الله ناصری را از سرآمدان عرفان روزگار برشمرد و گفت: ایشان حضور قوی و موثری در مسائل اجتماعی و سیاسی داشتند و به بهانه برخورداری از مراتب عرفانی، از حضور و نقشآفرینی در مسائل اجتماعی سرباز نمیزدند بلکه همواره نقش فعالی در اتفاقات اجتماعی و سیاسی، ایفا میکردند.
اسماعیلی، آیتالله ناصری را دلداده نظام جمهوری اسلامی و رهبر انقلاب توصیف کرد و گفت: آیت الله ناصری در طول حیات بابرکت خود در عالم تشیع نیز مرجع و محل مراجعه بودند.
وی اضافه کرد: بنده افتخار داشتم چندسال در اصفهان در خدمت این شخصیت جلیل القدر باشم و در عین حال توفیق داشتم که به بهانههای مختلف خدمت ایشان حاضر شوم؛ ایشان همیشه روی گشاده داشتند و دعایشان در حق ما خدمت گزاران مردم غنیمت بود.
* آیتالله ناصری خلأ جوانان را معنویت و اخلاق میدانست
همچنین در این نشست، آیت الله علی اکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه آیت الله ناصری به درستی نیازهای امروز جوانان را شناخته بود، گفت: آنچه امروز درباره آن نیازسنجی نشده، موضوع توجه به معنویت جوانان است که آیت الله ناصری به درستی به این خلأ توجه داشتند.
وی با اشاره به علاقه مندی جوانان به این شخصیت معنوی، ادامه داد: اگر جوانان متوجه شخصیت والای آیت الله ناصری شدند از این جهت بود که ایشان به درستی درک کرده بود که خلاء زندگی جوانان و مردم، خلاء معنویت و اخلاق بود.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اظهار کرد: ما بعد از انقلاب از این دو مؤلفه غافل شدیم، آنچه سال گذشته در کف خیابانها اتفاق افتاد، ناشی از همین خلاء بود و این یعنی امروز جهان نسبت به معنویت و اخلاق تشنه است.
آیتالله رشاد گفت: معنویت آنقدر مهم است که وقتی در کشورهای پیشرفته تنها گوشهای از این معنویت را مطرح میکنیم افراد جذب آن میشوند؛ بنابراین میتوان گفت سِرّ محبوبیت امثال آیت الله ناصری صحبت کردن با جوانان و توجه به همین نیاز آنها بود.
* زیست انقلابی در زندگی آیت الله ناصری جریان داشت
همچنین حجت الاسلام سیدمحمد معصومی لاری دبیر همایش «سالک الی الله» در این نشست به ناراضی بودن آیت الله ناصری درخصوص برگزاری بزرگداشت برای ایشان در زمان حیاتشان، اشاره کرد.
حجت الاسلام معصومی لاری، نگاه نافذ، اثرگذاری بسیار و خیرات ایشان در زمان حیات و مماتشان را ویژگی مهم آیت الله ناصری برشمرد و گفت: حضور جدی آیت الله ناصری در مسائل اجتماعی از دیگر نکاتی بود که ایشان را متمایز میکرد.
وی افزود: توجه سخنرانان این نشست به شخصیت ایشان که هم عارف و هم در مسائل اجتماعی فعال بود، نشان دهنده جایگاه ارزشمند این فقیه برجسته است چراکه آنچه در زندگی آیت الله ناصری جریان داشت، زیست انقلابی بود.
آیتالله شیخ محمدعلی ناصری، مجتهد، مروج فرهنگ مهدویت و از علمای اخلاق حوزه علمیه اصفهان ۴ شهریور سال گذشته درگذشت؛ ایشان از محضر علمایی همچون محمد کوفی، سیدمحمد کشمیری، شیخ عباس قوچانی، سیدهاشم حداد، سیدجمالالدین گلپایگانی، علامه طباطبایی و محمداسماعیل دولابی بهره برده بود.
نشست ( پیش همایش) «سالک الی الله» با موضوع تبیین سیره و اندیشه اخلاقی، تربیتی و مهدوی «آیتالله محمد علی ناصری» با حضور جمعی از استادان نامی حوزه و دانشگاه عصر دیروز ۲۱ مرداد، در تهران و در تالار اجتماعات شهید مطهری (ره) انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، برگزار شد.
«همایش سالک الی الله، تبیین سیره و اندیشه اخلاقی، تربیتی و مهدوی حضرت آیت الله ناصری اصفهانی» با همکاری بنیاد علمی – فرهنگی هاد و مشارکت حوزه علمیه قم و اصفهان، نهادهای علمی و پژوهشی حوزههای علمیه و دیگر دانشگاههای کشور در مهر ۱۴۰۲ برگزار میشود.
هدف از برگزاری این همایش، تبلیغ و توسعه مباحث اخلاقی و مهدوی با تکیه بر اندیشه و سیره عملی آیتالله ناصری (ره)، معرفی الگوهای عملی عالمان منتظر و مباحث علمی و پژوهشی در این خصوص است.