پخش زنده
امروز: -
اجرای الگوی کشت، دغدغه ۵۰ سالهای که با اعلام آن به استانها و اجرای کاملش، میتوان از مازاد محصولات بدون خریدار روی دست کشاورزان مانده جلوگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مازاد محصولات کشاورزی روی دست کشاورزان مانده درد کهنه وتکراری است و درمان آن اجرای طرح الگوی کشت است که آن هم دغدغه حل نشدهای است.
تدوین و نحوه اجرای الگوی کشت بعضا ابزاری برای وزراء در گرفتن رای اعتماد بوده که از آن بهره میگرفتند، اما روند کند اجرای الگوی کشت با عمری ۵۰ ساله با وجود ۱۰ سند و قانون بالادستی در الگوی کشت، رسانه ملی را مصصم به پیگیری این موضوع میکرد و هر زمان از ابلاغ اجرای الگوی کشت به استانها سئوال شد.
پاییز و فصل زراعی شروع شد و دانهها در دل زمین جای گرفتند، اما کشاورزان اطلاعی از اعلام اجرای الگوی کشت نداشتند، نه خبری از اجلاسیه بود و نه الگویی ابلاغ شد و تاخیرهای مکرر وزارت جهاد کشاورزی در اعلام الگوی کشت که طبق تبصره ۸ قانون بودجه، الگوی کشت و تعرفعه صادراتی باید تا پایان شهریور اعلام میشد.
در نخستین اجلاس سراسری الگوی کشت محصولات کشاورزی، سند کشت محصولات استان هادر سال زراعی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۲ رونمایی و ابلاغ شد، ابلاغ این نقشه راه در برخی مناطق آرایش کشت را تغییر داد ودر برخی مناطق کشت سبزی وصیفی کاهش یافت ومحصولات اساسی کاشته شد.
این سکه روی دیگری هم دارد و محصول کشاورزان همچنان روی دست شان مانده است محصولاتی، چون گوجه فرنگی، پیاز و لیمو به علت نبود خریدار و قیمت پایین روی دست کشاورز مانده است.
مسئولان شهری در تهران و ۳۰ شهر دیگر با ایجاد بستر غرفه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی به میدان آمدند برای حمایت از کشاورزان و عرضه بی واسطه محصولات بدون مشتری، عرضه مستقیم محصولات کشاورزی روی زمین مانده بخشی از ضرر کشاورزان را جبران میکند، اما درمان این بیماری ۵۰ ساله اجرای الگوی کشت در تمام استانهای کشور است.