پخش زنده
امروز: -
پس از گذشت سه سال از تصویب قانون پایانههای فروشگاهی و ابلاغ آن، حالا با تغییر زمانبندی در اجرای آن سوال اینجاست که این سامانه چه زمانی تکمیل خواهد شد؟
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، گلهها از نحوه مالیات ستانی مربوط به مردم نیست بلکه خود مسئولان هم از روند کُند هوشمندسازی اخذ مالیات گله میکنند. همین چند روز گذشته که احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی به همراه اهالی رسانه به یکی از ادارات مالیاتی استان تهران رفت. انبوهی از پروندههای مالیاتی که در بایگانیها انباشته شده بود. زبان گلایه او را باز کرده و از مسئولان اداره مالیات غرب تهران خواست تا تمام فرآیندها الکترونیکی شده و دیگر هیچ یک از مراجعان به ادارات با استفاده از کاغذ کار خود را پیش نبرد. در ادامه این بررسیها معضلات مختلفی نیز بیان شد.
اما نکته اصلی اینجاست که قانون گذار در سال ۹۸ سازمان امور مالیاتی کشور را ملزم کرد تا با ایجاد سامانه مودیان، شفافیت مالی را در اقتصاد ایجاد کند، اما دولت وقت با تاخیر همراه شد و این سامانه و راه اندازی آن با دو سال تاخیر به دولت سیزدهم موکول شد. دولت سیزدهم نیز تیرماه ۱۴۰۱ این سامانه راه اندازی کرد. با راه اندازی این سامانه فراخوانها منجر شد تا ابتدا ۷۰۰ شرکت بورسی ملزم به اتصال شده و سژش ۴۵۰ شرکت دولتی ملزم به اتصال به سامانه مودیان شوند. اتصالی که آنها را به صدور صورت حساب الکترونیکی ملزم میکرد. بعد از فراخوانها از میان ۷۰۰ شرکت بورسی ۶۰۰ شرکت و از میان ۴۵۰ شرکت دولتی ۵۰ شرکت به این سامانه متصل شدند.
دولت تصمیم گرفت لایحه اصلاحی را به مجلس شورای اسلامی مبنی بر قانون تسهیل تکالیف مودیان مالیاتی ارسال کند. این لایحه ۲۶ تیر ۱۴۰۲ به تصویب مجلس رسید و در انتظار تایید شورای نگهبان است. در این لایحه الزام اتصال شرکتهای فراخوان شده لغو شده و تاریخ الزام آن به یکم مهر و یکم دی ۱۴۰۲ موکول شد.
یعنی اگر افراد حقیقی از یکم مهر و افراد حقوقی یکم دی ۱۴۰۲ به این سامانه متصل نشوند جریمه خواهند شد. قانون گذار همچنین در این اصلاحیه جریمهای را هم برای سازمان امور مالیاتی در نظر گرفته است که پس از تایید شورای نگهبان ابلاغ خواهد شد. حالا باید دید که با تغییر زمانبندی اجرای قانون سامانه مودیان و پایانه فروشگاهی، تکمیل ۱۰۰ درصدی این سامانه چه زمانی محقق میشود؟
گزارش از نرگس معززی حور خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صدا و سیما