پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت گفت: در قالب طرح سلامت خانواده برای هر کد ملی یک پرونده سلامت تشکیل می شود و اگر کسی از این راه برای درمان استفاده کند هزینه های درمان تا ۹۵ درصد رایگان خواهد بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آیین بزرگداشت روایات سلامت در وزارت بهداشت با اشاره به نقش خبرنگاران در روایت نشاط و امید در جامعه گفت: در دوران کرونا مردم بیشتر به اهمیت سلامت پی بردند و کرونا مشکلات ناشی از نبود سلامت را نشان داد.
وی ادامه داد: یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی، سلامت است و پیش از انقلاب در سلامت بسیار عقب افتاده و وابسته بودیم و امروز به وضعیتی رسیدیم که نظام سلامت ایران مورد تأیید سازمانهای جهانی است و از بسیاری کشورها پذیرای بیمار و گردشگر سلامت هستیم و برخی کشورها خواستار بهره مندی از آموزش پزشکی ایران هستند و برای نخستین بار شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران با هزینه طرف عراقی راه اندازی شد و در نشست قاهره دیدیم که ایران در شاخصهای سلامت از کشورهای منطقه جلوتر است.
دکتر عیناللهی با اشاره به نقش رسانه ها در زمان شیوع بیماری کرونا و بسیج همگانی در زمینه واکسیناسیون، گفت: روزانه به یک میلیون و ۶۰۰ هزار تزریق واکسن رسیدیم و در هفته ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار واکسن تزریق کردیم و در آذر ۱۴۰۰ به ۱۲۲ هزار فوتی رسیدیم و از زمانی که واکسیناسیون به حد قابل قبول رسید تا امروز ما ۲۲ هزار فوت شده داشتیم. در حوزه درمان نیز هیچ بیماری روی زمین نماند و کادر درمان ایثارگری خود را نشان داد و از کادر سلامت و خبرنگاران که راویان سلامت در دوران کرونا بوده اند تشکر میکنم، تنها کشوری که در منطقه توانست ۶ نوع واکسن با سکوهای متفاوت تولید کند ایران بود و این امر نشان از قدرت جمهوری اسلامی ایران دارد.
وزیر بهداشت افزود: یکی از اقدامات خبرنگاران حوزه سلامت ارتقا سلامت جامعه است و به نظر می رسد که سطح سلامت جامعه بالا رفته که نتیجه تلاش خبرنگاران سلامت است و امروز از خبرنگاران درخواست داریم که در بخش «سبک زندگی» فعالیت کنند، متأسفانه سبک زندگی و تغذیه با فست فود ها را از غربیها گرفته ایم و باید در اصلاح این سبک زندگی تلاش کنیم و از آموزههای مذهبی هم میتوانیم بهره ببریم.
دکتر عین اللهی گفت: امیدآفرینی و اعتمادسازی اهمیت ویژه ای دارد، رسانه های بیگانه به دنبال از بین رفتن امید و نمایش ناکارآمدی ها هستند و سرمایه اجتماعی ما با تلاش خبرنگاران افزایش پیدا میکند.
وزیر بهداشت افزود: شغل خبرنگاری از مشاغل سخت و زیان آور است و شاید بتوانیم بیمه های حمایتی حقوقی و معیشتی برای خبرنگاران در نظر بگیریم و در حوزه درمان لازم است بستههای خدمتی تدوین شود، خوشبختانه خبرنگاران بیمه پایه دارند و می توانیم در حوزه بیمه تکمیلی از خبرنگاران حمایت کنیم و پیشنهاد می دهیم که باشگاه خبرنگاران سلامت ایجاد شود.
وی ادامه داد: همه رشته های تخصصی پزشکی در ایران وجود دارد، البته برخی رشتهها مانند رشته مهندسی پزشکی بینابینی است و پیشنهاد می کنیم رشته ارتباطات سلامت ایجاد شود و در این حوزه هم کار علمی کنیم. گاهی در فیلم ها صحنه هایی میبینیم که امور سلامت درست به تصویر کشیده نمیشود و از خبرنگاران درخواست داریم که در طرح سلامت خانواده کمک کنند و برای سلامت خانواده این طرح کمک کننده است. در این طرح برای هر کد ملی یک پرونده سلامت ایجاد می شود و هر فرد یک مراقب سلامت دارد و اگر کسی از این راه برای درمان استفاده کند هزینه های درمان تا ۹۵ درصد رایگان خواهد بود و در برخی شهرها این هزینه رایگان است. این طرح در ۵۹ شهر در حال اجراست و یکی از روشهایی که به دنبال آن هستیم خود مراقبتی است.
دکتر عین الهی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی از موضوعات مهم بحث جمعیت است و اکنون در تهدید جمعیتی به سر می بریم، اگر در ۶ سال آینده نتوانیم جمعیت خود را ترمیم کنیم، کشور به سمت سالمندی خواهد رفت و باید مردم برای فرزند آوری تشویق شوند و مهمترین مسئله فرهنگ سازی است زیرا مردم و حتی افراد متمول تمایلی برای فرزندآوری ندارند.