به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از جهاد دانشگاهی ، مجری طرح فناورانه «تولید پروبیوتیکهای پرکاربرد در صنایع» مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی جهاد دانشگاهی با بیان این مطلب افزود: نتایج حاصل از این پژوهش ، پیش زمینه تولید فرآوردههایی فراسودمند در جهت تأمین امنیت غذایی و سلامت کشور را فراهم میآورد.
محدثه رمضانی عضو هیات علمی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و مجری طرح فناورانه «تولید پروبیوتیکهای پرکاربرد در صنایع» جهاد دانشگاهی گفت : امنیت غذایی که به مفهوم دسترسی به غذای کافی در حال حاضر و آینده است با رشد سریع جمعیت جوامع موجودیت خود را از دست داده است و رسیدن به استقلال ملی و پیشرفت اجتماعی ، جز با توسعه پایدار میسر نیست و محور توسعه پایدار، توسعه کشاورزی است.
مجری طرح فناورانه «تولید پروبیوتیکهای پرکاربرد در صنایع» جهاد دانشگاهی افزود : توسعه کشاورزی جز با بهرهگیری از روشهای علمی و دستاوردهای فناورآنه (تکنولوژیک) امکانپذیر نیست. یکی از محورهای مهم کشاورزی، تولید و عرضه طیور است که در حال حاضر تنها در زمینه بخش تولید به خودکفایی رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه طرح فناورانه تولید پروبیوتیکهای پرکاربرد در راستای خودکفایی و تکمیل چرخه تولید و عرضه صنایع تولید خوراک طیور، آبزیان و انسان ارائه میشود، افزود: نتایج حاصل از این پژوهش پیش زمینه تولید فرآوردههایی فراسودمند در جهت تأمین امنیت غذایی و سلامت کشور را فراهم می کند همچنین بهینهسازی و تولید نمونه آزمایشی محصول یا محصولات حاصل از این طرح ، میتواند سهم مهمی در کاهش مصرف آنتیبیوتیک در کشور داشته باشد.
رمضانی با بیان اینکه موارد فوق در کنار افزایش تولید ناخالص ملی با تکیه بر دانش فناوری ها ، همگی در راستای به ثمر نشستن اهداف، راهبردها و اقدامات سند توسعه زیست فناوری و اصول اقتصاد مقاومتی است، گفت: همچنین امکان تولید محتوای علمی و ثبت حق اختراع ؛ از نتایج طرح مذکور وجود دارد.
وی درخصوص برنامهریزیها پایان اجرای این طرح افزود : این طرح جزء برنامه هایی بود که با دیدگاه بازار و محصول محور شکلگرفته و ارتقای فناور خوبی را در جهاد دانشگاهی رقم زده که نیازمند ورود هرچه سریعتر محصولات حاصله به بازار است. در این خصوص محدودیتهای بودجهای برای تکمیل سختافزاری و ارزیابیهای نهایی سبب ایجاد تأخیر زمانی در طرح شده که امید است با حمایتهای صورت گرفته حوزه پژوهش و فناوری سازمان هرچه سریعتر مرتفع شود.
مجری طرح فناورانه «تولید پروبیوتیکهای پرکاربرد در صنایع» جهاد دانشگاهی گفت : از سوی دیگر محصولات و دانش فنی حاصله از این طرح متقاضیان زیادی در صنایع مختلف به ویژه غذای دام و طیور دارند که مذاکرات و بررسیهای فنی به طور فشرده در حال انجام است.
وی افزود : این طرح به لحاظ نیاز به آزمایشهای تکمیلی و نیز ارتقای سطح تولید نیاز به تزریق منابع مصوب مالی خود را در زمانبندی مناسب به لحاظ اجرایی دارد که هرچه سریعتر بتواند وارد بازار صنعتی این محصولات شود.
رمضانی گفت : جهاد دانشگاهی به لحاظ اجرایی ، مجرای بروز و ظهور نخبگان و استعدادهای برتر در کشور است که نتایج درخشانی نیز برای کشور همراه داشته است و بهعنوان یک نهاد علمی پیشروی کشور ، میتواند قدمهای بزرگی در پیشرفت دانشبنیان کشور بهویژه در راستای امنیت غذایی و تأمین زیرساختها بردارد.