تامین ارز، مانع اصلی در مسیر واردات خودرو
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: هم اکنون هر شخصی میتواند مجوز واردات خودرو را دریافت کند در صورتی که از ما ارز نخواهد، زیرا با افزایش تقاضای ارز، قیمت ارز و به دنبال آن قیمت همه کالاها افزایش مییابد و زندگی مردم تحت تاثیر قرار میگیرد.
آقای علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان بازدید از
خبرگزاری صداوسیما در جمع خبرنگاران گروه صنعت گفت: دخالت بیش از حد هم نشان از خوب نبودن اوضاع است معتقدم اوضاع را باید به نحوی بسازیم که به دخالت کمتری نیاز باشد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر پاسخگویی وزارت صمت در قبال چالشهای موجود صنعتی گفت: وزرات صمت پس از تغییر وزیر درحال یک تحول است وزیری که از بخش خصوصی به بخش دولتی با روحیات و دیدگاههای متفاوت آمده باید خود را با شرایط حال حاضر تطبیق دهد و معتقدم اطلاع رسانی در مقابل سوالات و عملکردها بسیار حائز اهمیت است که هم عملکردها را صحیح و دقیق گزارش کنیم و هم اینکه به صحت اطلاعاتی که واگذار میکنیم اطمینان کافی داشته باشیم در این دوره تلاش کردیم یک همنوایی ایجاد کنیم و هم اکنون به یک نقطه تعادل رسیده ایم و آماده پاسخگویی هستیم.
وزیر صمت در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در خصوص احیای واحدهای راکد و نیمه فعال گفت: من معتقد نیستم که همه واحدهای را همان طوری که قبلا بوده اند باید احیا کنیم، اساسا سرنوشت صنایع این طور است که یک روز ظهور میکنند و یک روز بالغ میشوند و یک روز هم افول میکنند، زیرا عمرشان تمام میشود، به عنوان نمونه هم اکنون عمر خودروهای بنزینی رو به پایان است و فناوریها به تدریج به سمت خودروهای آینده حرکت میکنند، خودروهای آینده که ما قبلا میگفتیم الان خودروهای روز شده اند و خودروهای آینده خودروهای دیگری از جمله خودروهای خودران هستند یا اصلا ممکن است تعاریف تازهای تولید شود، به نظر من آنچه مهم است این است که ما باور کنیم عمر یک صنعت یکروز به پایان میرسد و به دوام آن صنعت اصرار نکنیم، اگر یک صنعت ناشی از نبود مدیریت یا اشکالات ما متوقف شود آن را باید حتما احیا کرد.
علی آبادی در ادامه با بیان اینکه صنعتگران همواره با مشکلاتی مواجه هستند و صنعتی موفق است که بر مشکلات غلبه کند، گفت: کمبود مالی از جمله مشکلاتی است که مدیران صنعتی با آن مواجه هستند، زیرا به هر نقطهای که میرسد باید برنامههایی را طراحی کند که آن برنامههای جدید نیازمند منابع مالی تازه است و این منابع مالی کفایت نمیکند و هنر فعال صنعتی این است که با بهره وری منبع را برساند و این یک فرایند دائمی است و اگر به یک بنگاهی رفتید و گفتند وضع مالی خوبی دارند بدانید که برنامهای ندارند، زیرا هیچ مرحلهای نقطه انتهایی نیست و همواره برای بهتر شدن دنبال برنامههای تازه هستیم.
وزیر صمت تحریمهای ظالمانه را چالش صنعت عنوان کرد و گفت: با وجود همین مشکلات ما به فرصتهای تازه دست پیدا میکنیم و همین تهدیدها فرصتهای تازه را خلق میکند. بازکردن مسیر صنایع که دائما در برابر مشکلات قرار دارند وظیفه سیاستگذاران است.
علی آبادی با بیان اینکه ما برای تنظیم و ایجاد موازنه در بازار که با زندگی مردم در ارتباط است ۲ راهکار بیشتر نداریم ما همیشه میخواهیم میان مصرف و تولید (عرضه و تقاضا) موازنه ایجاد کنیم به عنوان نمونه به اندازه کافی از این کالا هست و به تعداد کافی مشتری وجود دارد و در صورت افزایش تولید و نبود مشتری این محصول مازاد باید صادر شود و برعکس در صورت کمبود کالا و افزایش تقاضا با واردات بازار را تنظیم کنیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون نگران ناامنی در تولید هستم، گفت: چیزی که ما میتوانیم به آن اطمینان و اتکا داشته باشیم تولید است.
علی آبادی گفت: هم اکنون هر شخصی میتواند مجوز واردات خودرو را دریافت کند در صورتی که از ما ارز نخواهد، زیرا با افزایش تقاضای ارز، قیمت ارز و به دنبال آن قیمت همه کالاها افزایش مییابد و زندگی مردم تحت تاثیر قرار میگیرد.
وی بر لزوم ایجاد تعادل و توازن تاکید کرد و گفت: تلاش میکنیم با سیاستگذاریهای صحیح به جای در دست گرفتن اهرمهای اجرایی، کار را به مردم واگذار کنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار گروه صنعت خبرگزاری صداوسیما در خصوص تامین مواد اولیه صنایع از پتروشیمیها و فولادی با قیمت جهانی و عرضه محصول نهایی با قیمت دستوری به عنوان چالش تولیدکنندگان گفت: من اعتقادی به دخالت در بازار ندارم منتها برخی همکاران معتقدند در شرایط کنونی این دخالت لازم است. به صورت سنتی در بازار عدهای جز نظارت چیز دیگری را قبول ندارند، اما باید بگویم این نظارت های سختگیرانه بر تولید باعث میشود شخص و یا سرمایه گذار جدیدی به تولید ورود نکند، زیرا احساس میکند اینجا نبود قطعیت وجود دارد که همین امر باعث ایجاد ناترازی و ضعف در تولید میشود. به عنوان نمونه در حال حاضر برای تولید برق مشتری زیادی برای احداث نیروگاه نداریم، زیرا میگویند نیروگاه میسازیم پولمان را نمیدهند.