پخش زنده
امروز: -
بخش نظامی رژیم صهیونیستی معتقد است به کارگیری پهپادها توانایی نظامی جنبشهای حماس و جهاد اسلامی را در سالهای گذشته ارتقا داده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از روزنامه لبنانی الاخبار؛ با اشاره به توقیف محمولهای از پهپادهای کوچک هنگام انتقال از سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ میلادی به نوار غزه ضمن تشریح تواناییهای گروههای مقاومت فلسطینی در دستیابی به فناوری ساخت پهپاد برای استفادههای شناسایی و نظامی و تهاجمی نوشت نگرانی اشغالگران صهیونیست از ارتقای پهپادهای گروههای مقاومت فلسطینی در حال افزایش است.
روزنامه الاخبار در مقالهای به قلم یوسف فارس نوشت با وجود آنکه پهپادها تا این لحظه کارایی جنگی چشمگیری را در نوار غزه به اثبات نرساندند، اما بخش نظامی رژیم صهیونیستی برای این پرونده اهمیت زیادی قائل است به ویژه با توجه به ارزیابیهای رژیم صهیونیستی که معتقد است بازوان نظامی جنبشهای حماس و جهاد اسلامی در سالهای گذشته توانستند تواناییهای خودشان را در این زمینه تقویت کنند.
مقاومت از زمان نخستین اعلامش در جنگ سال ۲۰۱۴ میلادی درباره استفاده از پهپادها؛ موفق شده است نسخههای متعددی از پهپادها را بسازد و گردانهای قسام شاخه نظامی حماس در سال ۲۰۱۴ میلادی پهپادهایی به نام ابابیل در سه نسخه شناسایی و مأموریتهای تهاجمی و مأموریتهای انتحاری ساخت. موساد (سازمان جاسوسی خارجی رژیم صهیونیستی) در ژانویه سال ۲۰۱۶ میلادی مهندس تونسی محمد الزواری را ترور کرد و قسام فاش کرد او یکی از فرماندهانی بود که بر طرح پهپادهای ابابیل قسام نظارت داشت. در نبرد سیف القدس در ماه مه سال ۲۰۲۱ میلادی نیز پهپادهای قسام به میدان آورده شدند و توانستند به سکوی گاز در دریا در سواحل شمالی نوار غزه و کارخانه مواد شیمیایی در نیّر عوز در شرق نوار غزه و تجمعات نظامیان صهیونیستی در مرزها حمله کنند.
تصاویری که این گردانها در آن زمان منتشر کردند لحظه برخورد پهپاد بمب گذاری شده با این کارخانه و انفجار آن را نشان داد. همچنین تصاویری در نوزدهم ماه مه سال ۲۰۱۹ میلادی منشتر شد که پهپاد الزواری را به نمایش گذاشت و این پهپاد در حال پایش مواضع ارتش اشغالگر در پرواز هوایی و بازگشتش به پایگاه بود.
آخرین حضور آشکار پهپادهای قسام در اوایل ژانویه سال ۲۰۲۲ میلادی بود؛ زمانی که پهپاد انتحاری شهاب بر فراز بندر غزه در چارچوب فعالیت «گاز ما حق ماست» پرواز کرد و گروههای مقاومت در آن زمان تهدید کردند میدانهای گازی به سرقت رفته در اطراف نوار غزه در صورتیکه به حق غزه در میدان غزه مارین بی اعتنایی شود، حمله خواهد شد.
گردانهای قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین اواخر سال گذشته میلادی فاش کرد یک فروند پهپاد به نام جنین را ارتقا داده و تأکید کرد موفق شده است از این پهپاد در ماموریتهای جنگی متعددی استفاده کند و یکی از آنها در سال ۲۰۱۹ میلادی توانست به یک جیپ نظامی در مرزها حمله کند.
ابراهیم عبدالعزیز پژوهشگر متخصص در امور مقاومت به الاخبار گفت اشغالگران نه از وضع کنونی تواناییهای هوایی مقاومت بلکه از آینده این توانایی ها، ارزیابیهای نگران کنندهای برای خودشان دارند، چون تجارب ثابت کرده است آغازهای دشوار به نتایج غافلگیر کنندهای منجر میشود همانند اتفاقی که برای موشکها رخ داد و الان حتی به فرودگاه رامون و بن گورین شلیک میشوند. عبدالعزیز به الاخبار گفت تا امروز میتوان گفت موفقیتهای استفاده از پهپادها به اندازه تعداد انگشتان بوده است، اما آزمایشهای ارتقا و بهبود ادامه دارد و اسرائیل این را به خوبی درک میکند و میداند پهپادهای انتحاری، زبان جنگهای آینده خواهند بود و نمونههای یمنی را نصب العین خود قرار داده است به ویژه آنکه محور مقاومت و نوار غزه، تجاربشان را مبادله میکنند.
از طرف دیگر یک منبع در مقاومت گفت ارتش اشغالگر با انتشار خبر توقیف تعدادی پهپاد تصویربرداری کوچک، تیری در تاریکی زده است، زیرا روند ساخت و ارتقا تا حد زیادی از مرحله فناوری هواپیماهای تصویربرداری فراتر رفته و از چند سال قبل به مرحله هواپیماهای دارای بال و موتور که قادرند مدت زمان زیادی در ارتفاعات بالا پرواز کنند وارد شده است.
این منبع فاش کرد اشغالگران دیر از خواب بلند شدهاند، زیرا هواپیماههای مقاومت امروز از موانعی که از قبل از سال ۲۰۲۰ میلادی وجود داشت عبور کردهاند و دیگر پرواز آنها مشروط به وجود باند نیست بلکه میتوان از سکوهای فلزی نیز آنها را به پرواز در آورد و میتوان از چشمان صهیونستها نیز استتار کرد و میتوانیم تأکید کنیم میدان، نتایج غافلگیر کننده دستاوردهای مقاومت را در این زمینه به نمایش خواهد گذاشت.