تحصیل ۱۰ درصد دانش آموزان استثنایی کشور در خراسان رضوی
۱۰ درصد دانش آموزان استثنایی و با نیازهای ویژه کشور در مدارس استان خراسان رضوی تحصیل میکنند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی
در جلسه شورای آموزش و پرورش تایباد گفت: در خراسان رضوی ۱۹ هزار دانش آموز با نیازهای ویژه در ۳۰۰ فضای آموزشی مشغول تحصیل هستند که ۱۰ درصد کل دانش آموزان استثنایی کشور را تشکیل میدهند.
جواد روحانی افزود: این موضوع بدین معنی نیست که جمعیت افراد با نیازهای ویژه در این استان بالاست، بلکه به معنای وارد شدن تعداد زیادی از دانش آموزان استثنایی به چرخه تحصیل و تعلیم است.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی گفت: همچنین در این چرخه ۲ هزار و ۴۰۰ دانش آموز معلول جسمی و دیرآموز وارد مدارس عادی شدند و تاکنون فرایند سنجش پنج هزار دانش آموز استثنایی برای ورود به مدرسه به اتمام رسیده است.
روحانی بیان کرد: در آموزش و پرورش عمل فراگیرسازی به جای جداسازی باید صورت گیرد، اما در برخی شرایط مانند وجود دانش آموزان معلول ذهنی، مجبور به جداسازی هستیم.
وی تصریح کرد: وجود مدارس استثنایی نشان دهنده توسعه عدالت آموزشی است و نیاز است که خانواده ها، بهزیستی و شبکه بهداشت و درمان برای شناسایی افراد با نیازهای ویژه با آموزش و پرورش همکاری کنند.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی گفت: بیشتر خانوادهها فرزندان معلول خود را در خانه نگهداری میکنند و برخی از وجود مراکز آموزشی اختصاصی آگاهی ندارند که این منجر به بازماندگی تحصیلی میشود.
روحانی افزود: ارزش قائل نشدن برای دانش آموزان استثنایی سبب ایجاد آسیبهای اجتماعی خواهد شد و از آنجایی که اغلب آنها مشکل مالی دارند، مجبور به ترک تحصیل میشوند.
وی گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۷۰۰ دانش آموز با نیازهای ویژه خدمات رایگان دندانپزشکی گرفته اند و نیز هزار و ۶۰۰ نفر در قالب زیارت اولی ها، به حرم امام رضا (ع) مشرف شده اند.