پخش زنده
امروز: -
رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی : تلاش داریم امور محرومیت زدایی را در کل استان سیستان و بلوچستان به ویژه منطقه سیستان که دچار خشکسالی و مشکلات ناشی از آن است، گسترده تر کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، ، پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان کشور در نشست شورای اداری منطقه سیستان که ظهر امروز در فرمانداری شهرستان زابل برگزار شد، از مردم سیستان به عنوان نماد مقاومت، صبوری، دین مداری و ولایت مداری یاد کرد .
وی افزود: بنیاد مستضعفان در کنار دولت بخش کوچکی از محرومیت زدایی را در برنامه کاری خود دارد و در جایگاه دولت نیست و به علت محدودیت منابع امکان انجام فعالیتهای کلان را ندارد اما همواره تلاش داشته بخش کوچکی از محرومیتهای مردم را رفع کند.
رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در خصوص انجام فعالیتهای حمایتی در منطقه سیستان گفت: در حوزه محرومیت زدایی اعتباری بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان را به پنج شهرستان منطقه سیستان اختصاص خواهیم داد.
فتاح ادامه داد: در حوزه اشتغال نیز میزان ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال زایی در قالب وام قرض الحسنه از طریق بانک سینا ارائه خواهد شد و اگر مردم بتوانند این اعتبار را جذب کنند این اعتبار تا سقف ۱۰۰ میلیارد تومان قابل افزایش خواهد بود.
وی ادامه داد: در حوزه مسکن نیز ۶۰۰ واحد در حال ساخت است و بنا داریم برای هر خانواده دارای دو معلول به بالا در ۵ شهرستان منطقه سیستان که بدون مسکن باشند مسکن احداث کنیم و علاوه بر این نیز ۴۰۰ واحد مسکونی برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و سایر محرومین منطقه ساخته خواهد شد.
رئیس بنیاد مسکن همچنین از تامین اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی برای تامین نیازهای موردی مددجویان و محرومین کمیته امداد و بهزیستی خبر داد و گفت: ۱۰ میلیارد تومان برای تامین نیازهای مددجویان بهزیستی و ۱۰ میلیارد تومان برای تامین نیازهای خانواده های تحت پوشش بهزیستی اختصاص مییابد.
وی از تامین هزینه سفر ۵۰۰ نفر از زائران سیستانی برای سفر اربعین خبر داد.
همچنین فتاح در این نشست از توزیع ۱۰ هزار بسته معیشتی برای محرومین منطقه سیستان خبر داد.
رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی آمادگی این بنیاد را در بحث کمک به مبلمان شهری شهرستان زابل اعلام کرد و گفت: بنیاد تا سقف ۵۰ میلیارد تومان میتواند در اجرای مبلمان شهری زابل مشارکت نماید به این گونه که ۵۰ درصد شهرداری و ۵۰ درصد بنیاد برای اجرای هر طرح سهم آورده داشته باشند.
وی در خصوص کمک به نیازمندیهای حوزه بهداشت و درمان نیز اظهار کرد: این نیازمندیها به صورت جامع بررسی و اعلام شود تا بتوانیم در خصوص میزان و نحوه مشارکت و تامین این نیازمندیها توسط بنیاد تصمیم گیری انجام شود.
فتاح از مسئولین خواست پیگیریهای لازم در خصوص به نتیجه رسیدن این مصوبات را انجام دهند تا قول هایی که به مردم میدهیم محقق شود.
وی تاکید کرد: بنیاد آمادگی لازم برای مشارکت در امور محرومیت زدایی در جنوب استان سیستان و بلوچستان را نیز دارد و در نشستهای بعدی مربوط به جنوب استان این موارد تصمیم گیری خواهد شد.
استاندار:منطقه سیستان باید به یک منطقه تجاری تبدیل شود
استاندار سیستان و بلوچستان هم در این نشست گفت: با توجه به پتانسیل های موجود باید همه دستگاهها و متولیان برای تبدیل شدن سیستان به یک منطقه تجاری تلاش کنند.
محمد کرمی با اشاره به وضعیت آب منطقه سیستان بیان داشت: پیگیری افزایش سرعت طرح انتقال آب دریای عمان با افزایش تعداد کارگاهها در دستور کار قرار دارد، علاوه برآن بحث انتقال آب از تهلاب، زهک، حرمک، بندان و شیله نیز با جدیت در حال انجام است.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان داشت: به مردم استان تضمین می دهیم که پیگیری های لازم برای پیشگیری از به وجود آمدن مشکل آب شرب در استان انجام شده است.
وی خاطر نشان کرد: منطقه سیستان تنها منطقه کشور است که مجوز صادرات ۹۰۰ قلم کالا برای مرزنشینان این منطقه را دریافت کرده است.
کرمی با اشاره به مشکلات موجود در صنعت منطقه اذعان کرد: باید همه مسئولان و متولیان امر برای رفع مشکلات صنعت در استان اقدام کنند.
وی تصریح کرد: کشور افغانستان بازار خوبی برای صادرات محصولات تولیدی استان دارد و اگر مشکلات بخش صنعت را برطرف کنیم قطعا در این زمینه موفق خواهیم بود.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان داشت: با توجه به نیاز کشورهای همسایه به کالاهای مختلف مانند ظروف پلاستیکی، موکت، کاشی و ... ظرفیتهای لازم برای تولیدات کالاها در استان وجود دارد.
وی با اشاره به ایجاد نیروگاههای بادی در منطقه میل نادر برای تولید برق تصریح کرد: با ایجاد چندین نیروگاه در سطح منطقه علاوه بر ایجاد اشتغال میتوان نیاز برق منطقه را برطرف کرد.
کرمی گفت: با همت و کوشش جهادی مسئولان و تلاش و همراهی مردم قطعاً مشکلات استان سیستان و بلوچستان حل خواهد شد.