پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل آب منطقهای استان مرکزی: سد ساوه در حال حاضر ۳۵ میلیون مترمکعب آب ذخیره دارد درحالی که حجم مخزن این سد ۲۷۷ میلیون مترمکعب است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیرعامل آب منطقهای استان مرکزی در نشست خبری با اصحاب رسانه در گفتگو با خبر گزاری صدا و سیما گفت: با توجه به کاهش بارندگی در سطح استان، متأسفانه ذخیره آبی مخازن سدهای استان مرکزی شرایط مطلوبی ندارد.
عامرهای تصریح کرد: سد ساوه با توجه به حجم مخزن ۲۷۷ میلیون مترمکعبی در حال حاضر ۳۵ میلیون مترمکعب ذخیره دارد و این یعنی اکنون ۱۲ درصد این مخزن پر است.
او ادامه داد: این سد تأمین آب شرب ساوه و شبکه آبیاری باغات انار را انجام میدهد و امیدواریم در فصل پیش رو بارندگیها در ذخیره سازی سدها مؤثر باشد.
مدیرعامل آب منطقهای استان مرکزی در خصوص سد کمال صالح گفت: این سد ۴۵ درصد ذخیره آبی دارد و در این سد نگرانی به جهت تأمین آب شرب اراک وجود ندارد و امیدواریم وضعیت ببش از پیش بهبود پیدا کند.
عامرهای با بیان اینکه اکثریت چاههای غیرمجاز تعیین تکلیف شده گفت: بخشی مشمول قانون شده و میبایست پروانه دریافت میکردند که در حال اقدام هستند و چاههایی که باید مسدود میشدند نیز مسدود شدند و حدود ۲۸۰ حلقه باقی مانده که طی این امسال و سال آینده انجام میشود.
او عنوان کرد: با مهار این چاهها ۵۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره در سفرههای آب زیرزمینی اتفاق افتاده که به مرور در سالهای آینده بیشتر خواهد شد.
مدیرعامل آب منطقهای استان مرکزی در خصوص کنتورهای هوشمند بر چاههای کشاورزی گفت: با وجود اینکه کشاورزان از این موضوع استقبال خوبی نکردند، اما تاکنون سه هزار کنتور نصب شده و از هفت هزار چاه پروانه دار هنوز بخشی به کنتور مجهز نشدند.
عامرهای میزان تسهیلات را با توجه به ابعاد کنتورهای متفاوت دانست و گفت: حداقل ۱۵ و حداکثر ۳۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه پرداخت میشود.
بارورسازی ابرها در دست اقدام
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی در ادامه گفت: طرحهای آبرسانی اولیه از دریا به استان شروع شده، بارورسازی ابرها در استان در دست اقدام است و در ۳۶ نقطه از استان تجهیزات نصب میشود.
عامرهای افزود: استان مرکزی جزء استانهای خشک و نیمهخشک است؛ به طور میانگین بارندگی در این مناطق ۲۶۰ میلیمتر است، هر سال آبی که کمتر از این رقم باشد سال خشکسالی و بیشتر از این رقم ترسالی محسوب میشود.
او عنوان کرد: در چند سال اخیر بارندگیهای استان کمتر از میانگین بوده و شهرهای استان خشکسالیهای زیادی را تجربه کردهاند، کاهش بارندگیهای باعث خشک شدن رودخانه و کم شدن حجم آبی و کاهش سفرههای زیرزمینی است.
دشتهای استان مرکزی ۲۰۰ میلیون مترمکعب کسری آب دارند، در واقع در حال حاضر از ذخیره آب استفاده میکنیم.