چگونه با تغذیه از گرمازدگی در امان بمانیم؟
در این روزهای گرم تابستان، احتمال گرمازدگی در تمام سنین وجود دارد که برای پیشگیری از آن میتوان با راهکارهای تغذیهای از گرمازدگی در امان ماند .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، گرمازدگی یا حملههای ناشی از آن، زمانی اتفاق میافتد که بدن قادر به خنک کردن مناسب خود نباشد، در حالی که بدن به طور معمول خود را با تعریق خنک میکند، در هنگام گرمای شدید، ممکن است این کافی نباشد. در این موارد، دمای بدن فرد سریعتر از آن چیزی که بتواند خود را خنک کند، افزایش مییابد و میتواند باعث آسیب به اندامهای حیاتی بدن بشود، بنابراین توصیه میشود هموطنان در طی ایام گرم سال، به نکات مهم پزشکی برای پیشگیری از ابتلا به گرمازدگی توجه داشته باشند.
رعایت نکات تغذیهای زیر در طی ایام گرما سال توصیه میشود:
مایعات فراوان بنوشید: صرف نظر از اینکه چقدر فعال هستید، مایعات بیشتری بنوشید. برای نوشیدن صبر نکنید تا تشنه شوید.
از نوشیدنیهای بسیار شیرین دوری کنید: این نوشیدنیها در واقع باعث از دست دادن مایعات بدن شما میشوند، همچنین از نوشیدنیهای بسیار سرد خودداری کنید، زیرا میتوانند باعث مشکلات گوارشی در شما شوند.
نمک و مواد معدنی را جایگزین کنید: تعریق شدید، نمک و مواد معدنی را از بدن خارج میکند که باید جایگزین شوند. یک نوشیدنی، حاوی مقدار اندکی نمک با کمی لیمو ترش همراه با خاکشیر یا تخم شربتی، میتواند جایگزین نمک و مواد معدنی باشد که با تعریق از دست میدهید.
اگر دیابت، فشار خون بالا یا سایر بیماریهای مزمن را دارید، بهتر است از نمک استفاده نکنید و کمی آبلیمو و خاکشیر یا تخم شربتی در داخل آب ریخته و میل کنید.
از نوشیدن غذاها و مایعات حاوی کافئین از قبیل قهوه، شکلاتهای کاکائویی، نوشابه و چای پررنگ خودداری کنید، چرا که این عوامل باعث دهیدراته و کم آب شدن بدن میشوند.
مصرف میوهها و به ویژه سبزیها میتواند به تامین آب بدن کمک شایانی کند، بنابراین در روزهای گرم سال از این اقلام غذایی در برنامه خود بیشتر استفاده کنید.
توجه کنید که مصرف بیش از اندازه پروتئینهای حیوانی، باعث کم آبی در بدن میشوند، بنابراین بهتر است مصرف پروتئینهای حیوانی را در این ایام محدود کنید.
دقت داشته باشید که وزن بالا میتواند بر تنظیم دمای بدن اثر بگذارد و باعث حفظ گرمای بیشتر میشود بنابراین نه فقط در ایام گرم سال، بلکه همیشه بدنبال کنترل وزن خود باشید.