پخش زنده
امروز: -
وزیر نفت درافتتاحیه پانزدهمین اجلاس مجمع کشورهای صادرکننده گاز،باتاکید بر نقش گاز به عنوان سوخت پاک،"امنیت تقاضا" را یکی از مهم ترین نیازهای تولیدکنندگان برای تضمین سرمایه گذاری های و توسعه ظرفیت ها دانست.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، بیژن زنگنه از پیش بینی افزایش 26 درصدی سهم گاز در سبد انرژی جهان تا سال 2035 خبر داد و گفت: انرژی محور اصلی مذاکرات همه مجامع بین المللی است و فقر انرژی و دسترسی سخت به آن، امنیت انرژی را به مهم ترین موضوع برای جهان تبدیل کرده است.
زنگنه افزود : فواید مهم اقتصادی و محیط زیستی گاز طبیعی، این سوخت پاک را به عنوان یک عنصر مهم معرفی کرده است که می تواند نیازهای توسعه ای پایدار قرن 21 را تامین کند.
رئیس پانزدهمین اجلاس جی سیف گفت: رقابت های سازمان داده شده و همکاری کشورهای تولید کننده گاز با احترام به بازارهای منطقه ای در یک زمان به عنوان یکی از پایه های امنیت انرژی در نظر گرفته می شود که راه را برای بهره برداری بهینه و اقتصادی از منابع و ذخایر باز می کند.
زنگنه اظهار داشت: به دلیل بلند مدت بودن طرح های گازی، درک تولیدکننده و مصرف کننده از امنیت عرضه و تقاضای انرژی، می تواند اعتماد متقابل را ارتقا دهد.
وی در همین حال به برخی مشکلات تولیدکنندگان گاز اشاره و تصریح کرد: از یک طرف افت شدید قیمت های بازار ، به صرفه بودن اقتصادی طرح ها را به خطر می اندازد.
زنگنه گفت : به موجب آن ریسک طرح ها افزایش می یابد وابهام ها و تردیدهایی را برای عرضه گاز در بلندمدت به وجود می آورد.
رئیس پانزدهمین اجلاس مجمع کشورهای صادرکننده گاز ادامه داد: از طرف دیگر افزایش شدید قیمت ها، رشد تولید گازهای نامتعارف را به دنبال دارد و چالش هایی را برای منافع تولیدکنندگان متعارف گاز ایجاد می کند.
منافع مشترک ، فصل الخطاب رقابت تولیدکنندگان گاز
وزیر نفت در ادامه تاکید کرد : صادرکنندگان گاز در توسعه، ایجاد ظرفیت، سهم بازار و استفاده از فناوری های مدرن رقیب یکدیگر هستند؛ اما منافع مشترک آنها باید همیشه به عنوان فصل الخطاب برای این رقابت ها باشد.
وی به منافع مشترک تولیدکنندگان اشاره و تصریح کرد: حمایت از حاکمیت ما بر منابع گاز، افزایش سهم گاز در سبد مصرف انرژی جهان، دستیابی به درآمدهای منصفانه و حفظ منافع همه نسل ها ؛ منافع مشترک تولیدکنندگان است.
زنگنه ادامه داد: در عصر ارتباطات بین المللی کشورهای صادرکننده گاز منافع مشترکشان را تضمین می کنند اما باید توجه کنیم که صادرکنندگان این سوخت پاک با چالش هایی مانند شرایط مالی سخت و هزینه های زیاد دستیابی به فناوری های جدید روبرو هستند.
زنگنه افزود: هم اکنون جی سیف یک سازمان میان دولتی از 17 کشور عضو و ناظر تولید کننده و مصرف کننده گاز از همه نقاط جهان تشکیل شده و به دنبال افزایش سهم و نقش پذیری خود در بازار انرژی جهان است.
وزیر نفت با بیان این که مشاهده پیشرفت این مجمع بسیار خوشحال کننده است ، گفت: باید از تمام نقش آفرینان به ویژه دبیرخانه جی سیف برای تلاش های بی وقفه در توسعه فعالیت های مجمع قدردانی و تشکر کنیم.
وی اظهار داشت: زمان آن رسیده است که ما فعالیت ها و روند تکاملی جی یی سی اف در سال های گذشته را با هدف دستیابی به دستاوردها بازنگری کنیم.
زنگنه گفت: در تلاش جی یی سی اف برای توسعه جایگاه خود در صحنه بین المللی انرژی این مجمع باید نقشه راهی را بر اساس یک دیدگاه تازه برای آینده تعیین کند.
وزیر نفت کشورمان گفت: برای تحقق این امر باید موضوع هایی همچون توسعه همکاری کشورهای عضو و تبادل تجارب و فناوری، ترویج همکاری ها برای سیاست های مشترک در مناطق تولید و توسعه بازار مد نظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: در این باره ایران در گذشته یک پروژه مطالعاتی روی چارچوب های قراردادی انجام داده و آماده است تا هزینه های به روز رسانی این مطالعه را بر عهده گیرد.
زنگنه گفت: آماده سازی زمینه ها برای همکاری کشورهای عضو با شرکت های تجاری انرژی و بین المللی و موسسه های مالی محور دیگر است و دبیرخانه پیشنهاد داده است جلساتی را بر اساس یک برنامه منظم هر دو سال یک بار با موسسه های مالی و تجاری برگزار کند.
وزیر نفت موضوع دیگر را افزایش گفتگو با سازمان های بین المللی اعلام کرد و گفت: آژانس بین المللی انرژی مجمع جهانی انرژی، سازمان اوپک و تولیدکنندگان و مصرف کنندگان از مهم ترین سازمان ها برای گفت و گو به شمار می آیند.
نشست امروز به ریاست ایران به عنوان رئیس دورهای مجمع کشورهای صادرکننده گاز و با حضور وزیران نفت و انرژی 17 کشور عضو و ناظر مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) و بیش از 100 میهمان خارجی برگزار میشود.
برنامه این نشست به این شرح است :
دستور جلسه پانزدهمین اجلاس وزارتی شامل گزارش های مدیریتی ، گزارش رئیس هیئت اجرایی برای سال 2013 ، گزارش دبیرخانه برای سال 2013 ، تصویب گزارش حسابرس خارجی برای سال مالی 2012، انتصاب حسابرس خارجی برای سال مالی 2013 است.
همچنین تصویب برنامه کاری و بودجه مجمع برای سال 2014، - ارائه گزارش دبیرخانه درمورد تحولات جاری بازار گاز- بحث و تبادل نظر ، تایید اعضای جدید هیئت اجرایی مجمع ، انتصاب دبیرکل جدید مجمع ، تعیین تاریخ و محل برگزاری شانزدهمین اجلاس وزارتی ، تصویب قطعنامهها (تصمیمات) و تصویب بیانیه مطبوعاتی در دستور کار این اجلاس است.
همچنین مصاحبه مطبوعاتی آقای زنگنه، رئیس اجلاس پانزدهم وزارتی و وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران و دبیرکل جی یی سی اف برگزار می شود.همچنین وزیر نفت در آستانه نشست وزارتی جی یی سی اف در تهران با وزیر صنعت و انرژی قطر، وزیر نفت و گاز عمان و وزیر نفت عراق دیدار و گفت و گو کرد.
پانزدهمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز با حضور 13 کشور عضو و 4 کشور ناظر به میزبانی ایران در حال برگزاری است.
الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا ، امارات متحده عربی و عمان سیزده عضو اصلی این مجمع جهانی به شمار می روند.هلند، قزاقستان و نروژ نیز به عنوان عضو ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز مطرح هستند که عراق نیز به تازگی به این جمع پیوسته است.