پخش زنده
امروز: -
به گزارش روزنامه جمهوریت در ترکیه، بنیاد وقف امید (Umut Vakfı) ترکیه اعلام کرد که در این کشور، چهار میلیون سلاح دارای مجوز و ۳۶ میلیون سلاح غیرمجاز در دست مردم وجود دارد و به گفته کارشناسان، عدم اطمینان و اضطراب منجر به خشونت میشود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از روزنامه جمهوریت در ترکیه، بنیاد وقف امید (Umut Vakfı) ترکیه اعلام کرد که در این کشور، چهار میلیون سلاح دارای مجوز و ۳۶ میلیون سلاح غیرمجاز در دست مردم وجود دارد و به گفته کارشناسان، عدم اطمینان و اضطراب منجر به خشونت میشود.
اخیراً حوادث خشونت آمیزی در ترکیه افزایش یافته است. بحران اقتصادی، سخنان پر تنش سیاستمداران در رقابتهای سیاسی و انتخاباتی و کاهش اعتماد به نهاد قضایی و عدالت از جمله دلایلی است که به خشونت اجتماعی دامن میزند.
بنا به آمار وقف امید، در سال ۲۰۲۲ میلادی ۳۹۸۴ فقره خشونت مسلحانه بوقوع پیوست و ۲۲۷۸ نفر کشته شدند.
خانم بشرا گوکاغاچ روانشناس در مصاحبه با روزنامه جمهوریت درباره خشونت اجتماعی روزافزون در ترکیه گفت: حوادث خشونت آمیز افزایش یافته و جامعه رویکرد خشونت آمیزی کشدیه شده است.
ترکیه جزء ۱۰ کشور اول ناخشنودترین و غیر خوشبختترین کشورهای جهان است. تجربیات تأیید میکند که ناراحتی و محیط متشنج در جامعه افراد را به سمت خشونت سوق میدهد. بازدارنده نبودن مجازاتها نیز درتقویت این گرایش تاثیر دارد. استفاده از زبان خشونت آمیز و تحقیر آمیز در رقابتهای انتخابات مجلس و ریاست جمهوری در ۱۴ و ۲۸ مه در قبل و بعد از انتخابات توسط رقبای سیاسی، خشونت را ترویج کرد. نگرانی و استرس ناشی از مبهم بودن نتایج انتخابات و زبان خشونت این روند منفی را تقویت کرد. مشکلات اقتصادی و معیشتی نیز جامعه را ناآرام و دچار استرس میکند. اکثریت جامعه نیز از لحاظ اقتصادی نگرانی احساس میکنند و افزایش تورم و قیمت کالاها باعث میشود که در جامعه به خشونت دامن زده میشود. سیاستمداران نباید از زبان خشونت آمیز و تحقیر و توهین استفاده کنند. نباید تصاویر خشونت آمیز پخش شود. باید از روانشناسی اجتماعی در جامعه بکار گرفته شود و جامعه برای مشارکت در این روند تشویق شوند. باید به مردم از لحاظ روانشناسی کمک کرد. باید از انتشار اخبار خشونت آمیز خودداری کرد. نباید از به تصاویر خشونت عریان در شبکههای اجتماعی تماشا کرد.
بر اساس آمار فرماندهی کل ژاندارمری ترکیه، تعداد افراد دارای مجوز حمل سلاح در سال ۲۰۱۸ میلادی، هفت هزار و ۶۳۰ نفر بوده است، این تعداد در سال ۲۰۲۱ به ۱۶ هزار و ۵۶۹ نفر افزایش یافته است. در حالی که در سال ۲۰۱۸ میلادی سه ۳ هزار و ۴۱ نفر مجوز حمل و نقل دریافت کردند، این تعداد در سال ۲۰۲۱ به ۹ هزار و ۸۷۰ نفر افزایش یافت. بر اساس دادههای وزارت دادگستری، در سال ۲۰۲۲ میلادی ۳۳۵۲ کودک {شخص زیر سن قانونی} به جرم حمل سلاح و نقض «قانون سلاح گرم، چاقو و سایر ابزار» تحت تعقیب قرار گرفتند. از ۳۳۵۲ کودکی که برای استفاده، نگهداری یا تجارت سلاح یا چاقو تشکیل پرونده داده اند، ۴۵۵ کودک در گروه سنی ۱۲ تا ۱۴ سال و ۲۸۹۷ کودک در گروه سنی ۱۵ تا ۱۷ سال قرار دارند.