پخش زنده
امروز: -
برداشت انواع زودرس پسته در رفسنجان، قطب پسته کشور آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز کرمان؛ فرماندار رفسنجان درآئین برداشت محصول پسته از نوع رقم رضایی زودرس اعلام کرد: ۸۰ هزار هکتار باغ پسته در رفسنجان وجود دارد که رقمهای احمدآقایی، اکبری، رضایی، فندقی و کله قوچی در آنها کشت و برداشت میشود.
رضایی افزود: نوع رقم رضایی در سال ۵۴ توسط مرحوم علیجان رضایی در باغهای ابراهیم آباد رفسنجان شناسایی و از سال ۱۳۷۰ کشت شد و توسعه آن در شهرستان شکل گرفت و از آن پس این نوع رقم پسته در سایر استانهای پسته خیز کشور هم در حال تکثیر و توسعه است.
رضایی عنوان کرد: رقم پسته رضایی از سال ۶۵ به کلکسیون ارقام؛ در موسسه تحقیقات پسته کشور منتقل شد و تا کنون به میزان ۱۰ هکتار در رفسنجان توسعه یافته و در کشور نیز حدود ۱۰۰ هکتار از این نوع رقم پیوندزنی شده و محصول برداشت میشود.
فرماندار رفسنجان تصریح کرد: این نوع رقم پسته از دیگر ارقام زودرستر است و اواخر تیرماه قابل برداشت و به عنوان تازه خوری محسوب میشود و در بازار این نوع پستهتر در این دوماه (تیر و مرداد) وجود دارد و درصد پروتئین آن نسبت به سایر ارقام بیشتر و درصد چربی کمتری نیز نسبت به دیگر ارقام دارد؛ دیگر ارقام پسته دیرتر میرسند و از ۱۵ شهریور برداشت آنها آغاز میشود.
رضایی ادامه داد: این نوع رقم پسته از زمان گلدهی تا رسیدن ۲ تا ۳ نوبت آبیاری میشود و آب کمتری نیاز دارد و با توجه به کمبود منابع آبی و تغییرات اقلیمی، جای توسعه بیشتری دارد و میتواند قابلیت تکثیر خیلی خوبی را داشته باشد؛ البته در مناطق سردسیر طول دوره رشد این رقم پسته کوتاه است و میتواند گزیته خوبی برای کشت باشد.
قائم مقام جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان هم اعلام کرد: امسال ۱۱۰ هزار تن محصول پسته از باغهای پسته خیز شمال استان کرمان برداشت میشود که حدود ۷۰ هزار تن از این محصول در رفسنجان تولید میشود.
عباس مهران بیان کرد: با توجه به اینکه خاموشی چاه موتورهای کشاورزی در هفته از ۲۵ ساعت به ۱۲ ساعت کاهش یافت میزان محول خوبی را میتوان از باغهای پسته رفسنجان برداشت کرد.
وی افزود: افراد متقاضی کشت و توسعه رقم پسته رضایی میتوانند به پژوهشکده پسته ایران واقع در رفسنجان مراجعه و از پیوندک این رقم پسته زودرس تهیه و در اراضی خود تکثیر کنند.