پخش زنده
امروز: -
دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت بر اساس قانون، برای حضور در رقابت انتخاباتی مجلس شورای اسلامي ، ثبت نام در مرحله پیش ثبت نام الزامی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ،رادیو گفتوگو در برنامه صبح و گفتگو
با آقای اسلامی ، دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفتگو کرد.
سوال: با شما همراه هستیم گزارش اولیه داشته باشیم در باب موضوع ثبت نام و پیش ثبت نام نمایندگان مجلس
اسلامی: مستحضر هستید با توجه به تغییر قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، امسال انتخابات مجلس شورای اسلامی یک فرآیند دو مرحلهای ثبت نام را دارد. مرحله ثبت نام نهایی ۲۷ مهرماه خواهد بود لغایت ۳ آبانماه، مرحله پیش ثبت نام از امروز آغاز میشود و از راس ساعت ۸ و ما در خدمت متقاضیان داوطلبین نمایندگی مجلس شورای اسلامی خواهیم بود از طریق سامانه پنجره واحد وزارت کشور به نشانی keshvar.moi.ir انشاالله متقاضیان وارد این سامانه میشوند، اطلاعات هویتی خودشان را وارد میکنند، سه مدرک هم بارگذاری خواهند داشت، البته دو مدرک مختص همه هست، البته با شرایط و یک مدرک هم ویژه کسانی است که مشمول ماده ۲۹ میشوند، یعنی پذیرش استعفا از آن سمت یا مسئولیت دولتی، بارگذاری کارت پایان خدمت یا معافیت دائم و بارگذاری آخرین مدرک تحصیلی معتبر.
خیلی کار سختی نیست یا به تعبیری طولانی نیست و ۱۸ مورد بیشتر فیلدها یا مواردی که باید متقاضیان تکمیل بکنند نخواهد بود، امیدواریم که متقاضیان ثبت نام یا پیش ثبت نام خودشان را به گونهای مدیریت بکنند که ساعات اولیه احتمال ازدحام میدهیم، انشاالله در ساعات عصر یا فردا طی هفت روز از ساعت ۸ صبح الی ۶ بعد از ظهر این امکان فراهم هست، بهرحال از همین طریق خواستم این توصیه را داشته باشم، اگر احیانا کسی این ۷ روز را از دست بدهد، بر اساس قانون امکان حضور در گردونه رقابت انتخاباتی را نخواهد داشت و لذا ثبت نام در مرحله پیش ثبت نام الزام هست.
سوال: آیا منعی هم وجود دارد؟ ما در دورههای گذشته پیش ثبت نام نبود، میآمدند در یک فرجه مشخص ثبت نام صورت میگرفت میرفت سراغ احراز صلاحیتها، من از این باب عرض میکنم که کسانی که سه دوره متوالی یا داستانهایی از این قبیل، آیا وجود دارد که افراد خودشان نیایند ثبت نام کنند یا این که نه هر کس خواست ثبت نام میکند، بعدا در مرحله ثبت نام اصلی آن وقت این فیلتر اولیه انجام میشود؟
اسلامی: در قانون منعی نیامده شرایط ثبت نام را اعلام کرده، شرایط سنی دارد، شرایط مدرک تحصیلی دارد، تابعیت دارد، تابعیت ایرانی حتما باید داشته باشند، تابعیت مضاعف نباید داشته باشند، اقامت دائم خارج از کشور نباید داشته باشند، این موارد بعنوان موانع به تعبیری در شرایط آمده، اما منع دیگری نداریم، در ثبت نام در قانون جدید یک مورد اضافه شده و آن سابقه ۵ سال اجرایی، آموزشی، پژوهشی یا قضایی است در حوزههای عمومی، دولتی، غیر عمومی، غیر دولتی که این در هنگام ثبت نام نیاز است نه در هنگام پیش ثبت نام.
ثبت نام که ۲۷ مهرماه آغاز میشود در حقیقت آن ۵ سال سابقه هم بر اساس قانون، وزارت کشور از متقاضیان و داوطلبان مطالبه میکند و الا دیگر مواردی نیست که بهرحال منعی داشته باشد، میتوانند ثبت نام بکنند در پیش ثبت نام شرکت بکنند و مانعی از این جهت نیست.
سوال: نکته دیگر بحث اقامت دائم داشتن است، این خیلی مشخص است اقامت دائم با اقامت فرق دارد بخاطر این که ما آزاد گذاشتیم افراد به نمایندگیهای سیاسی میتوانند مراجعه کنند و این پیش ثبت نام را انجام بدهند، خدایی نکرده بحث اعلام نکردن باشد پنهان کاری به هر شکل ممکن، ضعیف یا خفیف یا شدید آن باشد، این از طریق مراجع ذیصلاح رسیدگی میشود یا این که نه ما الان به خود اظهاری بسنده میکنیم.
اسلامی: الان خود اظهاری صورت میگیرد در همین کاربری که متقاضیان تکمیل میکنند، اما مدارک متقاضیان به ۶ دستگاه ارسال میشود از طریق سامانه، ثبت احوال، فراجا، دادستانی، وزارت خارجه، سازمان امور استخدامی، وزارت علوم، بهداشت، دانشگاه آزاد، حوزههای علمیه، در حقیقت این دستگاهها موظف هستند مدارک متقاضیان را راستی آزمایی بکنند، بررسی بکنند و گواهی صادر کنند، تبعا وزارت امور خارجه مسئولیت این بخش را دارد همین سوال شما، در حقیقت چه تابعیت، چه اقامت، به همین جهت بر اساس خود اظهاری که فرد میکند و نهایتا راستی آزمایی که وزارت خارجه دارد مدارک فرد تایید میشود و موارد دیگر استعلام گرفته میشود.