پخش زنده
امروز: -
شماری از طرفداران محیط زیست در اعتراض به آلودگیهای نفتی در جنگلهای آمازون در برزیل تظاهرات کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از بخش تصویری خبرگزاری فرانسه، این تظاهرات در حالی برگزار شد که قرار است لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل سمینار موسوم به "گفتگوهای آمازون" را، در ۸ و ۹ ژوئیه برگزار کند. در این سمینار رهبران کشورهای حوزه آمازون به دنبال نقشه راهی برای نجات بزرگترین جنگلهای جهان هستند.
معترض زن: نفت در آمازون به معنای نابودی کل جوامع، زندگی، فرهنگ و دانش است و ما درک میکنیم که این تنها در صورتی امکان پذیر خواهد بود که از جوامع خود دفاع کنیم. به همین دلیل است که ما مخالف نفت هستیم. به همین دلیل است که ما مخالف استثمار در جوامع هستیم.
معترض زن: اینجا در ایالت پارا، در منطقه ژینگو، بزرگترین سد، بزرگترین نیروگاه برق آبی در برزیل وجود دارد که بلو مونته نام دارد؛ بنابراین ما، مردم آمازون، در قلب آمازون هستیم و میگوییم که ما بزرگترین نیروگاه برق آبی را که انرژی زیادی تولید میکند در اختیار داریم، اما مردم آسیب دیده و بومی کیلومبولاها، به این انرژی دسترسی ندارند.
۰۰:۰۴:۰۶
افسر پلیس: دولت ایالت پارا و سیستم امنیت عمومی همه اقدامات امنیتی عمومی را برنامه ریزی کرده اند، اما ما میخواهیم که دیده نشویم و ما میخواهیم که بی سر و صدا و بدون توجه پیش برویم و مقامات برای گفتگوهای خود به اینجا بیایند و در امنیت کار خود را انجام دهند.
نشست هشت کشور عضو سازمان پیمان همکاری آمازون در روزهای سهشنبه و چهارشنبه در شهر بلم، مرکز ایالت پارا آمازون، به عنوان یک پیش درآمد برای مذاکرات اقلیمی سازمان ملل متحد موسوم به COP۳۰، که این شهر در سال ۲۰۲۵ نیز میزبانی آن را برعهده خواهد داشت، عمل خواهد کرد. این اولین اجلاس سران این سازمان ۲۸ ساله از سال ۲۰۰۹ است، زیرا لولا میخواهد به تعهد خود مبنی بر اینکه «برزیل بازگشته است» در مبارزه با تغییرات آب و هوایی پس از یک دوره ویرانی فزاینده در آمازون در زمان ژائیر بولسونارو سلف راست افراطی خود، عمل کند.
آمازون با داشتن درختهای بی شمار جذب کننده مقادیر زیادی کربن است و یک عامل کلیدی در برابر گرمایش جهانی است.
اما دانشمندان هشدار میدهند که جنگلزدایی آمازون را به طور وحشتناکی به خطر انداخته است، زیرا درختان میمیرند و ذخایر کربن خود را به جو باز میگردانند و عواقب فاجعهباری برای آب و هوا خواهد داشت. طبق آخرین آمار محققان آژانس فضایی ملی برزیل (INPE) در حال حاضر، انتشار کربن از آمازون در سال ۲۰۲۰ نسبت به میانگین سالانه ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۸ به میزان ۱۱۷ درصد افزایش یافته است.
لولا، چپگرای کهنه کار که در ژانویه به قدرت بازگشت، گفت که قصد دارد با دیگر اعضای گروه یعنی بولیوی، کلمبیا، اکوادور، گویان، پرو، سورینام و ونزوئلا برای توسعه حوزه آمازون "بدون تخریب" همکاری کند. رهبران این کشورها قرار است در مورد راهکارهای مبارزه با جنگلزدایی و جرائم سازمانیافته گفتگو کنند و به دنبال توسعه پایدار برای منطقه و ایجاد خانه برای ۵۰ میلیون نفر از جمله صدها گروه بومی باشند که برای حفاظت از جنگل بسیار مهم هستند.
گیزلا پادووان، مقام وزارت خارجه برزیل، گفت: این نشست با بیانیهای مشترک به پایان خواهد رسید که انتظار میرود «هدفمندانه» باشد و «دستور کاری را برای هدایت کشورها در سالهای آینده» تعیین کند.
برزیل که حدود ۶۰ درصد از آمازون را در اختیار دارد، متعهد شده است که جنگل زدایی غیرقانونی را تا سال ۲۰۳۰ ریشه کن کند و سایر کشورها را نیز تحت فشار قرار داده است که از این روند پیروی کنند.
جنگل زدایی عمدتاً برای دامداری انجام میشود، اگرچه با ترکیبی مبهم از فساد، غصب زمین و جنایات سازمان یافته که شاخکهای آن تا قاچاق غیرقانونی مواد مخدر، اسلحه، الوار و طلا گسترش مییابد.
در برزیل، بزرگترین صادرکننده گوشت گاو و سویا در جهان، تخریب تقریباً یک پنجم جنگلهای بارانی را از بین برده است.
اما پس از جهش سالانه ۷۵ درصدی متوسط جنگل زدایی در آمازون برزیل تحت مدیریت بولسونارو (۲۰۱۹-۲۰۲۲) نسبت به دهه قبل، نشانههایی از پیشرفت وجود دارد. از ژانویه تا ژوئیه جنگل زدایی ۴۲.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
پیش از این اجلاس، بیش از ۵۰ گروه زیست محیطی از دولتهای منطقه خواستند تا طرحی را اتخاذ کنند "از رسیدن آمازون به نقطهای بی بازگشت جلوگیری کنند. "
این طومار که از سوی رصدخانه آب و هوا منتشر شده است، از کشورها میخواهد تا به تعهد برزیل برای به صفر رساندن جنگلزدایی غیرقانونی تا سال ۲۰۳۰ بپیوندند، حقوق بومیان را تقویت کنند و «اقدامات مؤثری برای مبارزه با جنایات زیستمحیطی» اتخاذ کنند.
لولا روز پنجشنبه گفت مطمئن است که "برای اولین بار، به طور مشترک و منسجم"، منطقه "مسئولیت خود را" برای مبارزه با جنایات افسارگسیخته در جنگلهای بارانی میپذیرد.
لولا تاکید دارد که مسئولیت نجات آمازون در سراسر جهان گسترش مییابد. او روز چهارشنبه گفت: جهان باید به ما در حفظ و توسعه آمازون کمک کند. "سرمایه گذاری ارزان است اگر موضوع نجات جنگلهای بارانی در میان باشد".
پائولا آریاس، دانشمند آب و هوا در دانشگاه آنتیوکیا در کلمبیا، تأکید کرد که گاوها و محصولات کشاورزی تولید شده در آمازون اغلب به خارج از کشور صادر میشوند.
او گفت که جنگل زدایی تنها تقصیر کشورهای آمازون نیست.
وی افزود:"این محصولات توسط کشورهای جهان استفاده میشوند که برای کشورهای نیم کره شمالی جهان سود ایجاد میکند. این ارتباطات با اروپا، آمریکای شمالی و استرالیا باید بخشی از بحث باشد. "
شش رئیس جمهور قرار است در این اجلاس شرکت کنند و اکوادور و سورینام با وزرای کابینه خود در این نشست حضور خواهند یافت.
نروژ و آلمان، کمککنندگان کلیدی به صندوق آمازون برزیل برای حفاظت از جنگلهای بارانی، به همراه فرانسه که از طریق قلمرو گویان فرانسه سهمی از آمازون دارد، دعوت شدهاند.
برزیل همچنین از کشورهای دارای جنگلهای بارانی استوایی یعنی اندونزی و جمهوری دموکراتیک کنگو دعوت کرده است.