پخش زنده
امروز: -
معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی گفت: منابع مالی برای پوشش کامل خدمات طب ایرانی توسط دولت تامین می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، آقای دکتر حسینی رضا زاده ، معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی در مصاحبه با رادیو گفت و گو درباره پوشش کامل بیمه ای خدمات طب ایرانی توضیحاتی داد . به گفته او منابع مالی برای پوشش کامل خدمات طب ایرانی توسط دولت تامین می شود.
سوال : در خبرها در مورد پوشش ۱۰۰ درصدی خدمات برای طب ایرانی اطلاع رسانی شده مفصل صحبت شده می خواهیم این را با شما در میان بگذاریم که هدف از این پوشش ۱۰۰ درصدی چه هست ؟
رضا زاده : البته ۳ خدمت طب ایرانی مصوب هیات محترم وزیران است که حالا توسط وزارت بهداشت و شورای عالی بیمه سلامت مراحل کارشناسی اش شروع شده است ، هدف این است که به هر حال ما زمانی که طبق مصوبه برنامه ششم و هفتم توسعه ادغام خدمات طب ایرانی البته خدمات تعریف شده علمی و مبتنی بر شواهد در نظام سلامت را داریم، خوب به این صورت اتفاق می افتد که مردم و بیماران و مراجعه کنندگان بتوانند از پوشش بیمه برای این خدمات استفاده کنند مشروط به اینکه توسط متخصصین طب سنتی ایران این خدمات ارائه شود . در راستای این ادغام و توسعه یکی از تصمیمات خوب در هیات محترم وزیران این بود که برخی از این خدمات که الان قرار است ۳ تا از آنها که توسط معاونت محترم درمان به تائید می رسد و استانداردهایش مورد تائید بیمه هم قرار می گیرد تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.
سوال : اینکه گفتیم دنبال چه هدفی هستید از این باب بود که وقتی که راجع به موضوعی صحبت می کنیم شرایط و مقتضیات روز را هم در نظر می گیریم منبع تامین را بفرمائید که بر چه اساسی پیش بینی شده و کدام منبع لحاظ شده راجع به این موضوع ؟
رضا زاده : منبع مالی اش منظورتان است ؟
سوال : آیا بیمه ها قرار است درگیر شوند ؟
رضا زاده : بله خود بیمه ها که بالاخره اون مسیر پرداختش خواهند بود اما منبع مالی که توسط دولت از طریق وزارت بهداشت تامین خواهد شد با توجه به اینکه حجم اینگونه خدمات حجم بالایی نیست، مبلغ خیلی اندکی است یعنی ما سال گذشته مجموع این خدمات را که محاسبه کردیم کمتر از ۴ میلیارد تومان بود یعنی از لحاظ عدد و رقم نسبت به سایر خدماتی که تحت پوشش بیمه در نظام سلامت هستند عملاً پائین ترین و ناچیز ترین سطح است اما در همه جای دنیا ورود یک خدمت به بیمه یعنی اینکه همه مسائل استاندارد سازی و تحت پوشش و ادغام قرار گرفتن به نوعی طی شده و به نوعی باز شدن این دروازه است که این خدمات به شرطی که علمی و مستند باشند به هر حال بخشی از نظام سلامت قرار بگیرند .
سوال : یعنی آیا قرار است ما یک جایی را به عنوان محلی در نظر بگیریم که می خواهد این موضوع را رصد کند و احصا کند مثلاً فرض کنید الان من که هزینه ای را انجام می دهم بیمه مکمل من مدارک را از من می گیرد اگر تائید کرد در آن صورت پرداخت می کند ، راجع به این طب سنتی و طب ایرانی هم قرار است همین اتفاق بیفتد ؟
رضا زاده : ببینید مثل سایر متخصصین یعنی اینکه صرفاً بدون بیمه مکمل نیست.
سوال : از لحاظ رسیدگی عرض کردم یعنی من باید مدارکم را بدهم اگر ذیل این بیمه پوشش ۱۰۰ درصدی قرار بگیرد؟
رضا زاده : وقتی یک متخصص طب سنتی آن را تجویز می کند یا انجام می دهد و مهر و امضاء می کند این کفایت می کند مثل سایر خدماتی که الان در نظام سلامت است مثلاً شما الان می روید مراجعه می کنید فرض کنید برای سونوگرافی یک پزشک این را درخواست کرده و یک متخصص این خدمت را برای شما انجام می دهد ، مانند همان روال برای این خدمات هم طی می شود برای اینکه متخصصین تعیین شده در نظام سلامت را داریم که قرار است این خدمت را ارائه دهند به همان شیوه این مرحله هم اقدام خواهد شد .
سوال : این را از این باب پرسیدیم چون که همین الان که داریم با شما صحبت می کنیم شرکتهای بیمه از ایفای تعهدات خودشان نسبت به نظام سلامت نگوییم عاجز ولی خوب با فاصله دارند اقدام می کنند . این هم باز وقتی ما از انها جویا می شویم ارجاع می دهند به بدهکاری دولت ، به نظامهای بیمه ای کشور حالا صندوق فلان و .. می خواهم عرض کنم که آیا این هم قرار است ملحق شود به آن موضوع از این جهت عرض کردم که منبع خاصی برایش در نظر گرفته شده چون که بیمه ها به هر حال وضعیتشان مشخص است ؟
رضا زاده : ببینید قاعدتاً برای این یعنی ممکن است همان معضلات و مشکلاتی که بالاخره بیمه ها ی ما در کشور با آنها گرفتار هستند اینجا هم ممکن است پیش بیاد ، یعنی یک ردیف مستقلی که بگویند که آقا خوب اینهایی که می روند این خدمات را می گیرند بلا فاصله پولشان داده می شود بالاخره این هم یک بخشی از نظام سلامت خواهد بود وآن چالش هایی که متاسفانه آنجا وجود دارد احتمالاً این طرف هم گریبانگیر خواهد شد، یعنی نمی شود این را مستثنی کرد و در آن حالت کلی بالاخره باید یک فکری دولت بکند برای اینکه این مشکلش و چالشش با هزینه ها و خدمات بیمه ها حل شود به هر حال خدمات طب ایرانی مسنثنی نخواهد بود به این معنا که یک منبع مستقلی گذاشته شود بگوییم که اینهایی که رفتند اینجا در یک اولویتی قرار گرفته اند یا کار اینها زودتر انجام میشه یا پولشان زودتر داده می شود .
سوال : چون همین به ذهن می رسید که قرار است همچین اتفاقی بیفتد و پس می فرمایید که همچین موضوعی نیست و همون روال روال بیمه ای ما است ؟
رضا زاده : نه اینطور نیست.
سوال : با تجربه ای که حضرتعالی دارید می خواهیم این را بپرسیم که اصالتاً این نوع از نگاه کردن به بخشی خاص از طب ، پزشکی و نظام سلامت چه هدفی را می تواند در کلان داشته باشد برای کشور هم کلان به لحاظ زمان و هم کلان به لحاظ منافع ایجاد شده قرار است آیا ما بیاییم تمایز خاصی قائل شویم بین اطباء؟
رضا زاده : نه نه همانطور که ابتدا عرض کردم نشانه تمایز نیست ببینید ما مثلاً در حوزه پزشکی رایج خوب خود من هم پزشک هستم از دارویی و یا خدمت جدیدی که مبتنی بر فناوری است، وقتی که به عرصه پزشکی اضافه می شود، یک مراحل تعیین ضرورت و بعد استاندارد سازی دارد و می گویند که مثلاً این دارو هم تحت پوشش بیمه قرار می گیرد ، شما می دانید که ما تعداد زیادی دارو در ایران و در دنیا داریم بعضاً تحت پوشش بیمه هستند، بعضاً نیستند. اینکه یک دارو تحت پوشش بیمه قرار بگیرد یکسری مراحل بررسیهای کارشناسی و استاندارد سازی دارد، یا یک خدمتی درحوزه فناوریهای پزشکی ، خدمات طب ایرانی هم همان استانداردها را باید طی کنند و همان مراحل کارشناسی را باید طی کنند. این طور نیست که بگوییم یک تافته جدا بافته اند، یا مثلاً قرار است اینها را جداگانه نگاه بکنند اگر آن خدمت استاندارد باشد مثل بقیه مراحل کارشناسی اش را هم طی می کند حالا این خدمت هم شاید عنوان خبر درست نباشد دولت به هر حال گفته که من حمایت می کنم ولی در اصل ادامه خبر دقیقش این است که آمده در مراحل کارشناسی وزارت بهداشت و بیمه کشور قرار گرفته بنابراین اگر بتواند مراحل را طی کند، دولت می گوید اگر این مراحل طی شد من هم حمایت می کنم یعنی اینکه سعی می کند منابع مالی اش را تامین کند اما مانند سایر اتفاقات و فرآیندها در حوزه پزشکی نوین این هم باید مراحل کارشناسی خودش را طی کند.