حقوق بشر و کرامتی که اسلام به انسان میبخشد
۱۴ مرداد سالروز حقوق بشر اسلامی نامگذاری شده است حقوق بشری که مدعیان غربی حقوق بشر را به چالش کشیده است.
حقوق بشر از موضوعاتی است که پس از انقلاب کبیر فرانسه و جنبشهای آزادی خواهانه در جهان جایگاه ویژهای یافت و با تصویب اعلامیه حقوق بشر تبدیل به گفتمان جهانی شد.
از آنجایی که اسلام اساسا دین حقوق بشر و کرامت انسانی است در دهههای اخیر مفاهیمی، چون حقوق بشر اسلامی در کنار حقوق بشر جهانی مطرح شده است.
در تقویم ایران نیز ۱۴ مرداد ماه حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی نامگذاری شده است.
*نام حقوق بشر ابزاری در دست استکبار جهانی
۱۴ مرداد روز حقوق بشر اسلامی است و آمریکا که خود را مدافع حقوق بشر میداند در ۶ اوت ۱۹۴۵ به هیروشیما و ناکازاکی حمله کرد و ۱۶۰ هزار نفر را کشت.
با توجه به شرایط حاکم در عرصه بینالمللی و اینکه حقوق بشر به ابزاری در دست استکبار جهانی درآمده است و همچنین به منظور حمایت و دفاع از تصویر واقعی اسلام ضرورت دارد تا مسلمانان، حقوق بشر موجود در مبانی و آموزههای انسانساز اسلام را به درستی به جامعه جهانی معرفی کنند.
*تصویب اعلامیه حقوق بشر
سازمان همکاری اسلامی درسال ۱۳۶۹ شمسی، اعلامیه اسلامی حقوق بشر را در سطح دولتهای اسلامی به تصویب رساند.
این سازمان در سال ۱۳۸۷ شمسی بنا به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران سالروز تصویب اعلامیه اسلامی حقوق بشر مصادف با ۱۴ مرداد، پنجم اوت را به عنوان «روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی» تصویب کرد.
*ثبت روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی در تقویم ملی
کشورهای اسلامی این روز را در تقویم ملی مناسبتهای خود درج کردند، تا بدین وسیله هر ساله توجه لازم نسبت به ابتکار کشورهای اسلامی در تدوین سندی در زمینه حقوق بشر و راهکارهای ارتقا و اجرایی کردن این مفاهیم فراهم آید.
بدین ترتیب دولتهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی برای پاسداری از دین، جان و نسل بشر در مقابل بهره کشی و ظلم و با تاکید بر آزادی اعلامیه ۳۰مادهای را به تصویب رساندند.
بندهای این اعلامیه، از نظر حقوقی جزو قوانین ایران نیز به شما میروند و همه (دستگاههای حکومتی مانند پلیس، دادگاه ها، دولت، مجلس، مسوولان و مردم) ملزم به رعایت آن هستند.
حقوق سیاسی (آزادی بیان، اشاعه اندیشه ها، اعتراض)، خانواده، تعلیم و تربیت، شغل، مهاجرت، فرهنگ و هنر و ... از جمله مواردی هستند که در این اعلامیه بدانها پرداخته شده است.
* مصاف حقوق بشر غربی با حقوق بشر اسلامی
آنچه امروز از مفهوم حقوق بشر در سطح دنیا و از سوی غولهای رسانهای پمپاژ میشود حقوق بشر مبتنی براندیشههای اومانیستی و لیبرالیستی است.
در اعلامیه جهانی حقوق بشر، فهرستی از حقوق بشر به عنوان معیاری به اصطلاح مشترک و همگانی که همه انسانها باید به آن دست یابند، اعلام شده است.
این فهرست شامل حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی همچون رهایی از بردگی، مقابله با شکنجه، بازداشت خودسرانه، توقیف و... تا آزادی تجمعات و راهپیماییها و همچنین آزادی دین، آزادی بیان و شماری دیگر از این دست میباشد.
اما در ورای این اعلامیه پرزرق و برق؛ طی شش دهه گذشته رسانههای غربی این سناریو را به افکار عمومی دنیا القاء کرده اند که مانع اصلی حقوق بشر و آنچه که آزادی مطلق انسان مینامند، دین و مذهب است!
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و به صحنه آمدن آموزههای دینی به عرصه حکومت، سناریوی این رسانههای غربی با ادعاهای سازمانها و تشکلهای به اصطلاح حقوقبشری گره خورده و در این بازی حقوقبشری، جمهوری اسلامی را به نقض حقوق بشر متهم میکنند.
*دشمنی غرب با حقوق بشر اسلامی
اما هدف آنها چیست؟ چرا قدرتهای غربی، حقوق بشر اسلامی را که پس از انقلاب اسلامی ایران به صحنه اجتماع و سیاست آمده است بر نمیتابند؟ آیا صرف اختلاف در دو دیدگاه حقوق بشر اسلامی و حقوق بشر غربی باعث شده تا غربیها کلیشههای حقوق بشری خودشان را به جهان اسلام تحمیل کنند؟
چرا مدعیان حقوق بشر اصرار دارند که حقوق بشر غربی را به عنوان نسخه جهان شمول به کشورهای اسلامی تحمیل نمایند؟ و...
*اهمیت تدوین و انتشار حقوق بشر اسلامی
حقوق بشر اسلامی بخاطر برخورداری از منابع غنی دینی و نسخه مطابق با فطرت الهی این قابلیت را دارد که نقایص و اشکالات اساسی و ماهوی حقوق بشر غربی را بر ملا نماید و از همین روی؛ قدرتهای غربی اجازه نمیدهند آموزههای حقوق بشر اسلامی در قالب اسناد حقوق بشری به متون حقوق بشری راه پیدا کند.
صرف اراده مطلق و ولنگاری اندیشه در حوزه حقوق بشر غربی، آثاری خفت بار برای بشرمدرن به ارمغان آورده است که نمونه بارزآن مشروعیت بخشیدن به همجنسگرایی در غرب است که در سدههای قبل ممنوع بود.
منابع: خبرگزاری فارس، میزان آنلاین، دانشگاه علوم پزشکی کاشان