پخش زنده
امروز: -
هواداران صلح در انگلیس، بارها با شیوههای مختلف، مخالفت خود را با تولید و فروش بمب و جنگ افزارهای انگلیسی و پول در آوردن از خونریزی مردم دیگر کشورها، ابراز کرده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، تازهترین آمار افشا شده نشان میدهد در پی جنگهایی که غرب در آن نقش داشته شرکت بی ای ئی سیستمز (BAE Systems) انگلیس، ۶۶ میلیارد پوند سفارش تولید جنگ افزار دریافت کرده است.
یک شهروند انگلیسی هوادار صلح با انتقاد از رویکرد دولت و شرکتهای جنگ افزارسازی میگوید: پولی که در تجارت غیر انسانی جنگ افزار وجود دارد، قابل تصور نیست.
هواداران صلح در انگلیس، بارها با شیوههای مختلف مخالفت خود را با تولید و فروش بمب و جنگ افزارهای انگلیسی و پول در آوردن از خونریزی مردم دیگر کشورها، ابراز کرده اند.
یک فعال صلح طلب در انگلیس در این باره میگوید: " بمب و موشکهایی که ما بریتانیاییها میسازیم و میفروشیم به کشتار و ویرانیهای گسترده منجر میشود. جهان بداند ما مردم بریتانیا از این اقدام دولت بیزاریم. "
بی ای ئی سیستمز، شرکت صنایع نظامی و هوافضایی انگلیس است که با فروش دهها میلیارد پوند جنگ افزار در سال، بزرگترین شرکت نظامی اروپا و دومین شرکت بزرگ نظامی جهان پس از لاکهید مارتین آمریکاست. بدین ترتیب، در زمینه تولید و صادرات جنگ افزار برای کشتن انسان ها، شرکتهای انگلیسی و آمریکایی با هم رقابت میکنند. "
دکتر کیت هادسون دبیر کل ائتلاف ضد سلاحهای هستهای موسوم به سی ان دی میگوید: دولت بریتانیا با حمله به کشورها و با تولید جنگ افزار در کشتار، ویرانی و آسیب به کشورها و ملتها نقش دارد. شرکتهای آمریکایی و بریتانیایی همچون ایرباس، بوئینگ، بی اس ائی سیستمز (BAE Systems) و حتی رولزرویس نیز، در این فروش غیرانسانی، دست دارند. "
مدیران شرکت بی ئی سیستمز قرار است ۱.۵ میلیارد پوند سود در میان سهامداران این شرکت، توزیع کنند. این مدیران میگویند برخلاف برآورد پیشین که گفته میشد سود این شرکت امسال ۷ درصد افزوده شود، امسال ۱۲ درصد به سهامداران میپردازند. بدین ترتیب، جنگ در دیگر نقاط جهان مثلا اوکراین و یمن، اگر برای مردم آن نقاط کشتار و یرانی دارد، برای شرکتهای جنگ افزارسازی جهان، پول ساز است.
یک شهروند انگلیسی میگوید: شرکتهای جنگ افزار سازی از مرگ و بدبختی مردم جهان، کلی پول به جیب میزنند. این تجارت غیر انسانی باید متوقف شود و منابع و توان این شرکتها باید برای کارهای خوب همچون تولید انرژی پاک و نوشونده و کاهش تولید گازکربن صرف شود. "
در پی آشکار شدن سود سرشار شرکت جنگ افزارسازی انگلیس، ارزش سهام این شرکت در بازار سهام لندن، در صبح همان روز ۵ درصد، افزایش یافت. "
شرکت بیایئی سیستمز دارای ۱۰۵ هزار کارمند است و در طرحهای نظامی بسیاری در سراسر جهان مشارکت میکند. هواداران صلح در انگلیس میگویند شمار افرادی که با بمب و موشکهای این شرکت در نقاط مختلف جهان جان باخته یا نقص عضو شده اند، معلوم نیست، اما قطعا آماری فاجعه بار است. "
اظهارات:
۱ و ۲ – فعال مدنی
۳ – دکتر کیت هادسون – دبیر کل ائتلاف ضد سلاحهای هستهای
۴ – شهروند انگلیسی