پخش زنده
امروز: -
دانشمندان با یک ربات که میتواند زیر آب حرکت کند، توانستند فلزات مختلف مانند مس و نیکل را که برای ساخت باتری خودروهای برقی، صفحات خورشیدی و گوشی استفاده میشوند، از کف اقیانوس استخراج کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از سیبیاس نیوز، «رنه گروگان»، یکی از محققانی که رویکردهای استخراج منابع پایدار از زیرآب را مطالعه میکند، اطلاعات مربوط به نمونه اولیه این ربات را به اشتراک گذاشته است که میتواند بدون آسیبرساندن به محیط زیست، از دریاهای عمیق، منابع استخراج کند.
این ربات در بخش کانادایی «دریاچه هورون» آزمایش شده است و بازوی جمعشونده آن که با هوش مصنوعی هدایت میشود، سنگهایی را از کف دریاچه بیرون آورده است، بدون اینکه محیط اطراف خود را مختل کند.
همانطور که گروگان توضیح میدهد، هوش مصنوعی باعث شده است تا کاربر بتواند از طریق دستورات صوتی با بازوی جمعشونده ربات ارتباط داشته باشند.
حالا محققان قصد دارد تا ناوگانی از این رباتهای زیردریایی تولید کنند که هر یک از رباتها میتوانند حدود ۶.۵ کیلومتر مسافت را زیر آب طی کنند.
در روشهای سنتی برای استخراج منابع کف اقیانوسها، از بیلهای رباتیک غول پیکری استفاده میشود تا بتوانند کف اقیانوس را لایروبی کنند. این شرایط تهدید بزرگی برای زیست بوم و وضعیت زمینشناسی کف اقیانوس بهوجود میآورد که با وجود این ربات برطرف شده است.
دانشمندان اکنون منتظرند تا سازمانبینالمللی بستر دریا که توسط سازمان ملل متحد تأسیس شده است، مجوز استخراج در منطقهای با مساحت بیشتر از ۵ میلیون کیلومتر مربع از اقیانوس آرام را به آنان اعطا کند. این منطقه سرشار از ذخایر معدنی است، اما فعالان محیط زیست هشدار دادهاند که استخراج معادن آن میتواند زیستگاه بیش از ۵۰۰۰ گونه اعماق دریا را از بین ببرد.