پخش زنده
امروز: -
گردهماییهای مذهبی با حضور قشرهای مختلف مردم و مقامات کلیسای ارتدوکس و اداره دینی مسلمانان در محکومیت هتک حرمت به ساحت کلامالله مجید و مقدسات ادیان آسمانی در روسیه همچنان ادامه دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما،از مسکو، مسلمان و مسیحی، شیعه و سنی، سیاستمدار و اهل فرهنگ در روسیه این روزها همصدا و همنوا شدهاند و توهین به مقدسات ادیان و ساحت قرآن را محکوم میکنند.
از برگزاری میزگردهای تحلیلی در شبکههای تلویزیونی این کشور تا مراسم مذهبی و از نشستهای خبری تا گردهمایی سفرای کشورهای اسلامی به میزبانی سفارت ایران، صحنه محکومیت اهانت به مقدسات ادیان آسمانی است.
سفرا و نمایندگان ارشد کشورهای اسلامی باحضور در سفارت جمهوری اسلامی ایران، خواستار اقدام هماهنگ جهانی و مسئولیتپذیری سازمان ملل متحد در قبال توهین به مقدسات حدود دو میلیارد مسلمان شدند.
سفیران و نمایندگان کشورهای اسلامی، از جمله سوریه، عراق، فلسطین، لبنان، ترکیه، پاکستان، مکزیک، هند، بروندی، قزاقستان و قرقیزستان، صدور مجوز برای اهانتکنندگان به قرآن در سوئد و دانمارک را بیانگر خوی اسلام ستیزانه دنیای غرب علیه مسلمانان دانستند.
پیشتر نیز نشست «محکومیت اهانت به مقدسات ادیان الهی» در خبرگزاری ریانووستی روسیه برگزار شد.
در این میزگرد که به همت رایزنی فرهنگی سفارت کشورمان برگزار شد، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو، دمیر محیالدینوف معاون اول اداره دینی مسلمانان روسیه، علیاکبروف رئیس انستیتو شرقشناسی آکادمی علوم روسیه، آندره کاشیستین معاون روابط بین ادیان کلیسای ارتدوکس روسیه و مسعود احمدوند رایزن فرهنگی سفارت ایران در روسیه، هتک حرمت قرآن کریم را محکوم کردند.
کشیش آندره کاشیتسین، دبیر روابط بین ادیان کلیسای ارتدوکس روسیه، در این نشست با بیان اینکه اقدام عدهای در کشورهای سوئد و دانمارک در آتش زدن قرآن کریم با اقدامات تروریستهای افراطگرا شباهت دارد و گفت: از نگاه رهبر مسیحیان ارتدوکس روسیه، رویکردهای کشورهای غربی باعث هلاکت بشریت خواهد شد.
دمیر محیالدینوف، معاون اول اداره دینی مسلمانان روسیه نیز با قدردانی از مواضع جمهوری اسلامی ایران به ویژه مقام معظم رهبری، رئیسجمهوری و مردم ایران در دفاع از منافع و آزادی مسلمانان در جهان قدردانی کرد.
وی با اشاره به هتک حرمت قرآن کریم در کشورهای سوئد و دانمارک گفت: جایز نیست به هیچ بهانهای حتی آزادی بیان، حقوق و آزادی پیروان ادیان الهی نقض شود.
معاون اول اداره دینی مسلمانان روسیه با یادکردی از اقدام رئیسجمهوری این کشور در مسجد شهر دربند گفت: آقای پوتین پیشگامتر از برخی رهبران کشورهای اسلامی، ندای خود را در دفاع از قرآن و اسلام بلند کرد و قرآنی که به وی هدیه داده بودند را در آغوش گرفت و یکبار دیگر، موضع مدیریت سیاسی روسیه را در دفاع از ارزشهای الهی اعلام کرد.
محیالدینوف افزود: در ویرایش قانون اساسی روسیه، آزادی پیروان ادیان الهی به رسمیت شناخته شده است.
علیاکبر علی اکبروف، رئیس انستیتو شرقشناسی آکادمی علوم روسیه نیز در سخنانی در این نشست، اقدام به هتک حرمت قرآن کریم را در ادامه نگاه استعماری غرب به جهان غیرغربی و گامی در راستای بیثبات کردن جهان توصیف کرد.
این استاد روس با اشاره به طرح نظریات غربی درباره تقابل تمدنها گفت: غرب در ۳۰ سال گذشته تعریفی از جهان ارائه کرده است که کشورها به دو بخش جهان مرکز و حاشیه جهان تقسیمبندی شدهآند و هرگاه که بخواهیم این تعریف را به چالش بکشیم با واکنشهای غیرانسانی مواجه میشویم.
وی ادامه داد: جهان غرب و در رأس آن، آمریکا به دشمنان و حتی متحدان خود فشار میآورند که دستور کاری را اجرا کنند که علیه منافع خود آنها است و البته با توجه به شرایط بینالمللی، این دوره به پایان خواهد رسید.
مسعود احمدوند رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز بخشهایی از بیانیه مرکز گفتوگوی ادیان در جمهوری اسلامی ایران درباره محکومیت توهین به مقدسات دینی را قرائت کرد.
وی به گامهای عملی در راستای تعامل و گفتوگوی دینی بین اسلام و مسیحیت ارتدوکس در روسیه اشاره و تاکید کرد: تاکنون دوازده دور نشست بین اسلام و کلیسای ارتدوکس روسیه برگزار شده است.
اظهارات:
۱-دمیر محیالدینوف، معاون اول اداره دینی مسلمانان روسیه
۲-آندره کاشیتسین، دبیر روابط بین ادیان کلیسای ارتدوکس روسیه
۳-علیاکبر علی اکبروف، رئیس انستیتو شرقشناسی آکادمی علوم روسیه