پخش زنده
امروز: -
ناسا و IBM در تلاشند تا نمونههایی برپایه هوش مصنوعی ایجاد کنند که میتواند با تحلیل دادههای سنجش از راه دور و متون مقالات، به سوالات مرتبط با اقلیم زمین پاسخ دهند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به گزارش ناسا، تغییرات آب و هوایی در سالهایی اخیر باعث افزایش دما و خشکسالی شده که در پی آن آتشسوزی در نقاط مختلف کره زمین نیز افزایش یافته است. ناسا حدود ۷۰ پتابایت داده با موضوع علوم زمین دارد که در این همکاری از آنها استفاده خواهد شد. همچنین انتظار میرود با انجام طرحهای جدید از جمله نقشه برداری آبهای سطحی و اقیانوسی، این رقم تا سال ۲۰۳۰ به ۶۰۰ پتابایت داده برسد.
ناسا و IBM در این همکاری دست به ساخت دو نمونه خواهند زد. در نمونه اول، دادههای مجموعهای از مجلات و مقالات علوم زمین به هوش مصنوعی آموزش داده میشود تا متون سازماندهی و سادهسازی شوند تا جستجو و درک آنها آسانتر شود. در نمونه دوم، دادههای «USGS» ناسا به هوش مصنوعی آموزش داده میشود که رکوردهای تغییرات شرایط و وضعیت زمین توسط ماهوارههای مختلف به ثبت رسیده است.
به گفته دانشمندان به کمک این دسته اطلاعات میتوان خطرات طبیعی را شناسایی، تغییرات در پوشش گیاهی و زیستگاه حیات وحش را ردیابی و منابع طبیعی را با دقت بیشتری مدیریت کرد.
همچنین میتوان از این نمونههای هوش مصنوعی برای درک و پیشبینی مکانهایی که جنگلها در آنجا در خطر هستند، بهره برد. کاربردهای دیگر این نمونهها عبارت از: ردیابی جنگلزدایی، پیشبینی بلایای طبیعی، نظارت بر معادن و ردیابی پدیدههای آب و هوایی نادر است.
«راهول راماچاندران» دانشمند تحقیقاتی ارشد در مرکز پرواز فضایی مارشال ناسا گفت: «این فقط ناسا نیست که از ساخت چنین ابزاری سود میبرد. سایر سازمانها نیز از چنین ابزاری استفاده خواهند کرد. ما امیدواریم اطلاعاتی که این نمونه هوش مصنوعی تولید میکند، به اندازه کافی در دسترس عموم باشد و مردم را تشویق کند تا در سبک زندگی خود تغییراتی ایجاد کنند و بیشتر به فکر سلامت کره زمین بیفتند.»