حدود ۶۶ درصد از ظرفیت فولاد کشور استفاده میشود
مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه هدفگذاری ما در افق ۱۴۰۴ ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد میانی است، گفت: اکنون حدود ۶۶ درصد ظرفیت فولاد کشور استفاده میشود.
آقای وحید یعقوبی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار تحریریه معدن
خبرگزاری صدا و سیما گفت: با توجه به مجوزهای صادر شده و پیشرفتی که طرحهای توسعهای صنعت فولاد دارد، به نظر میرسد که قبل از برنامه افق ۱۴۰۴ بتوانیم ۵۵ میلیون تن ظرفیت تولید فولاد را در کشور داشته باشیم، اما نکته مهم این است که چقدر از آن ظرفیت قابل تولید است.
وی افزود: به نظر میرسد که ۵۵ میلیون تن ظرفیت در سند چشمانداز ۱۴۰۴ ایجاد خواهد شد، اما براساس آماری که در سال ۱۴۰۱ داشتیم حدود ۶۶ درصد ظرفیت فولاد کشور اکنون استفاده میشود در حالی که میانگین این ضریب بهرهبرداری در دنیا حدود ۷۳ درصد است یعنی ما اکنون از ضریب بهرهبرداری فولاد در دنیا کمی عقب ماندهایم و باید تلاش کنیم که خودمان را ارتقا دهیم.
یعقوبی ادامه داد: اکنون در تولید فولاد در سطح جهانی کشورهای به نامی مانند ایتالیا، اوکراین، اسپانیا و کانادا را پشت سر گذاشتیم و به جایگاه هشتم رسیدیم، همچنین باید بتوانیم ضریب بهرهبرداری از ظرفیت کارخانجات کشور را هم در سطح بالایی قرار بدهیم.
وی افزود: از عمده دلایلی که ما نتوانستیم از ظرفیت هایمان به درستی استفاده کنیم نبود زیرساختهای لازم به ویژه در حوزه برق و گاز است که البته گاز برای صنعت فولاد همچنان به عنوان یک چالش بلندمدت مطرح میشود.
مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: در حوزه برق نهایتاً تا سه یا چهار سال آینده فولادسازان با آن ۱۰ هزار مگاوات برقی که تولید میکنند چالش برق در زنجیره فولاد را مرتفع خواهند کرد، اما در زمینه گاز این نگرانی وجود دارد، چون در زمینه گاز هنوز اجازه ورود بخش خصوصی مخصوصاً فولادسازها به میادین گازی داده نشده است و همچنان حمایتهای لازم صورت نمیگیرد.
یعقوبی افزود: درباره برق اتفاق مثبتی که افتاد این بود که وزارت نیرو در سال ۱۴۰۱ مدیریت خیلی بهتری نسبت به ۱۴۰۰ داشت و محدودیتها را هر چند که وجود داشت، اما بهتر مدیریت کرد و میزان کاهش تولید فولاد کشور در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ خیلی کمتر بود.
وی گفت: در سال ۱۴۰۰ ما ۴۰ درصد افت تولید را به واسطه محدودیتهای برق داشتیم، اما در سال ۱۴۰۱ به ۲۰ درصد تبدیل شد، یعنی به نصف رسید.
یعقوبی ادامه داد: عمده نگرانی ما در بخش گاز این است که ممکن است تأمین گاز به درستی صورت نگیرد، گاز نیازمند سرمایهگذاری است، سرمایهگذاران باید اهلیت و صلاحیت لازم را داشته باشند و چه کسانی بهتر از فولادسازان و پتروشیمیها که بتوانند میادین گازی کوچک و متوسط را در اختیار بگیرند و از گاز برای تولید فولاد و ارزش افزوده بیشتری استفاده کنند.
وی گفت: بنابر این در مورد گاز هم پیشنهادمان این است که دولت ورود فولادسازان به میادین کوچک و متوسط گازی را تسهیل کند.
مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: اکنون طرحهایی وجود دارد که با استحصال گاز هم برق و هم گاز مورد نیاز صنعت فولاد تأمین میشود و لازمه آن این است که دولت نگاه توسعهای را به صنعت فولاد تقویت کند که امیدواریم این اتفاق بیافتد.