پخش زنده
امروز: -
معاون آموزش و پژوهش دانشگاه فنی و حرفهای خوزستان: تعداد آموزشکدههای موجود در استان نسبت به هنرستانهای آموزش و پرورش بسیار کم است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، مریم بافنده با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفهای از دانشگاههای نوپای وزارت علوم است، گفت: آموزشکدههای فنی تا سال ۹۰ زیرمجموعه آموزش و پرورش به عنوان تربیتکننده تکنسین بودند و پذیرش نیز از دانشآموختگان هنرستانهای فنی آموزش و پرورش انجام میشد، اما این دانشکدهها در برنامه توسعه پنجم، به وزارت علوم ملحق شدند.
وی با بیان اینکه ۵ آموزشکده فنی و حرفهای در خوزستان وجود دارد، افزود: از این تعداد ۴ مرکز در اهواز و یک مرکز در دزفول هستند و در این مراکز ۶۱ رشته فنی تدریس میشوند.
بافنده با اشاره به اینکه تعداد آموزشکدههای موجود در خوزستان نسبت به هنرستانهای آموزش و پرورش بسیار کم است، ادامه داد: حدود ۵۰۰ هنرستان در آموزش و پرورش استان وجود دارد و بر این اساس قاعدتا باید ۱۸ آموزشکده داشته باشیم تا برنامه توسعه ششم که بر اساس آن باید ۴۵ درصد دانشآموزان به سوی رشتههای فنی و حرفهای سوق داده شوند، محقق شود.
معاون آموزش و پژوهش دانشگاه فنی و حرفهای خوزستان یکی از دلایل بالا بودن آمار پشت کنکوریهای استان را توسعه نیافتن آموزشهای فنی و حرفهای پس از جنگ و همتراز نبودن توسعه این آموزشها با استانهای دیگر دانست و اضافه کرد: هر چند در سالهای اخیر اتفاقات خوبی افتاد و ظرفیت را افزایش دادیم، اما به ساخت و توسعه آموزشکدهها نیاز داریم و این در شرایطی است که سیاست وزارت علوم توسعه آموزش عالی نیست، بلکه تجمیع است.
وی میگوید: آموزش ما عمدتا فنی است و ۶۸ درصد فارغالتحصیلان دانشگاه فنی، اشتغال دارند و در سالهای اخیر استقبال خوبی از این دانشگاه شده، اما مشکل این است سرانه آموزشکدهها هنوز دانشآموزی است و دانشجویی نیست.
بافنده با اشاره به اجرای طرح دستیارفناور در این دانشگاه، ادامه داد: دانشجویان آموزشکدههای فنی، عمدتا از مناطق محروم، اما مستعد هستند و در نتیجه از طرح دستیار فناور حمایت خوبی داشتهاند، در این رابطه تفاهمنامههای خوبی با صنایع برای آموزش داشتهایم.