پخش زنده
امروز: -
در کانادا، هر نخ سیگار با برچسب هشدار ضد دخانیات فروخته خواهد شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه، برای نخستین بار در جهان، به زودی در کانادا هر نخ سیگار با برچسبهای هشدار "در هر پاکت، یک سم وجود دارد" و "سیگار عامل سرطان است" به فروش خواهد رسید.
مقررات جدیدی که در ماه مه اعلام شده بود، از روز سه شنبه اول اوت اجرایی شد. اکنون تولیدکنندگان برای بسته بندی سیگارهای سایز بزرگ تا ماه ژوئیه ۲۰۲۴ و برای بسته بندی بقیه سیگارها و سیگارهای کوچک تا آوریل ۲۰۲۵ فرصت دارند تا خود را با این مقررات جدید وفق دهند.
کارولین بنت، وزیر سلامت روان و اعتیاد کانادا در ماه مه اعلام کرد این برچسبهای هشدار دهنده که روی پایه هر نخ سیگار قرار خواهد گرفت، "عملاً اجتناب ناپذیر و یادآور تأثیر استعمال دخانیات بر سلامت خواهند بود".
به گفته مقامات کانادا، هدف از این اقدام، کاهش مصرف دخانیات است که سالانه موجب مرگ حدود ۴۸ هزار نفر در این کشور میشود. دولت کانادا اعلام کرد متوجه شده است که برخی جوانان، به ویژه افرادی که مستعد اعتیاد به دخانیات هستند، پس از دریافت فقط یک نخ سیگار، شروع به کشیدن سیگار میکنند. در صورتی که هشدارهای مرتبط با سلامت بر روی پاکتها درج شده است و هر نخ سیگار به طور جداگانه حاوی این هشدارها نیست.
در سال ۲۰۰۰، کانادا نخستین کشوری بود که دستور قرار دادن هشدارهای تصویری را بر روی بستهها صادر کرد. از جمله این برچسبهای هشداردهنده تصویری میتوان به نمایش قلبها و ریههای بیمار اشاره کرد که به منظور افزایش آگاهی و حساس کردن مردم به خطرات مرتبط با مصرف دخانیات بر روی پاکتها درج شده بود.
از آن زمان به بعد، استعمال دخانیات در کانادا رو به کاهش رفت، اما اتاوا قصد دارد پا را فراتر بگذارد و میخواهد تا سال ۲۰۳۵ شمار سیگاریها را از ۱۳ درصد کنونی به ۵ درصد جمعیت کشور یعنی حدود ۲ میلیون نفر کاهش دهد.
در ماه دسامبر، نیوزیلند با افزایش سالانه سن قانونی برای سیگار کشیدن، ممنوعیت تقریباً کامل و تدریجی مصرف دخانیات را اجرایی کرد.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی که روز دوشنبه منتشر شد، پنج میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر – معادل ۷۱ درصد از جمعیت جهان – در حال حاضر با دست کم یک اقدام به منظور کنترل دخانیات محافظت میشوند که در مقایسه با سال ۲۰۰۷ پنج برابر افزایش یافته است.
اما فقط چهار کشور برزیل، ترکیه، موریس و هلند همه اقدامات لازمی را که سازمان بهداشت جهانی به منظور کنترل مصرف دخانیات توصیه کرده است، اتخاذ کرده اند.
طی ۱۵ سال، یعنی از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵، نرخ جهانی استعمال دخانیات از ۲۲,۸ درصد به ۱۷,۰ درصد کاهش یافته است.