پخش زنده
امروز: -
سومین دوره آموزش گیوه خاص طبس در روستای هدف گردشگری کریت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، این دوره با حضور ۱۸ هنرآموز و در مسیر احیا و در راستای توسعه، ترویج و ایجاد کارگاههای تولیدی و خانگی برای ایجاد اشتغال زنان خانه دار برگزار شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طبس گفت: از آذر ماه سال ۱۴۰۱ و بعد از احیا گیوه بافی در طبس، توسعه و ترویج آن در دستور کار قرار گرفت.
عرب افزود: گیوه هنری است که از گذشتههای دور در شهرستان طبس رواج داشته وامروزه متأسفانه به فراموشی سپرده شده بود بهعنوان یک هنر بومی و کاملاً کاربردی با استقبال بانوان در نقاط مختلف شهرستان در مسیر توسعه قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه استقبال بانوان از این هنرصنعت زیبا بسیار خوب بوده و بزودی دورههای دیگر در شهر طبس و روستاها برگزار خواهد شد، گفت: بانوان شهرستان دارای استعداد بالایی در زمینه گیوه بافی هستند که البته ریشهدار بودن این هنر در شهرستان یکی از دلایل استقبال و فراگیری سریع آموزشها است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طبس عرب افزود: گیوه طبس نوعی پای پوش است که، رویه آن از نخ پنبهای و کف آن غالباً از لتههای پنبهای بهم فشرده یا چرم تهیه میشود.
عرب ضمن بیان اینکه هنر گیوه بافی با شماره ۱۳۱۶ در فهرست میراث معنوی کشور (ناملموس) بنام شهرستان طبس به ثبت رسیده، گفت: بزودی اولین کارگاه تولید گیوهبافی در شهرستان راهاندازی خواهد شد.
وی افزود: از هنرمندان و صنعتگران صنایعدستی و سرمایهگذارانی که قصد راهاندازی کارگاههای خانگی و تولیدی گیوه بافی در شهرستان را داشته باشند حمایت میکنیم.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس یادآور شد: صدور مجوز رایگان مجوز کارگاههای خانگی و تولیدی، پرداخت تسهیلات کم بهره مشاغل خانگی، معافیتهای مالیاتی، امکان شرکت در نمایشگاهها در سطوح مختلف، معرفی هنرمندان و فعالین، برگزاری دورههای آموزشی پیشرفته برای ارتقا کیفیت تولیدات، دورههای بازاریابی و… از جمله حمایتهای پیشبینی شده است.
روستای کریت خواستگاه هنر گیوه بافی در شهرستان طبس است.