پخش زنده
امروز: -
طرح ملی تولیدکربن فعال ازقیر طبیعی امروز با حضور رئیس سازمان جهاد دانشگاهی کشور در شهرک صنعتی کرمانشاه به بهرهبرداری رسید .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، دارایی مجری طرح میگوید : برای تولید کربن فعال از قیر طبیعی بیش از ۱۰ سال تلاش کرده است و هم اکنون موفق شده این محصول را به تولید انبوه برساند .
بارها انفجار در سوله کوچک او را از اهدافش دور نکرد بلکه توانست تحریمها را دور بزند .
کسب اولین فناوری در حوزه قیر طبیعی از افتخارات اوست.
همچنین تولید کربن فعال کروی و با پایه معدنی برای اولین بار در کشور از دیگر نتایج این پروژه است.
آقای دارایی مجری طرح می گوید : با توجه به ظرفیت خدادادی قیر طبیعی در استان کرمانشاه توانستهایم پروژه کربن اکتیو را در سه مرحله انجام بدهیم .
از این پروژه در سال ۹۷ به عنوان ۱۰ فناوری برتر در جهاد دانشگاهی رونمایی شد.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی کشور در این مراسم گفت : به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی آینده علمی کشور به جهاد دانشگاهی است
حسن مسلمی نایینی افزود : نتیجه اعتماد به جوانان رسیدن به موفقیت و پیشرفت کشور است که با تولید محصولات فناورانه تحریمها را دور زدند .
یکی از پروژههای ارزشمند جهاد دانشگاهی در حوزه قیر طبیعی تولید کربن فعال است
کربن فعال یک جاذب کربنی است که در صنایع نفت پتروشیمی و شیمیایی و نظامی کاربرد دارد و آن را از مواد معدنی قیر طبیعی به دست میآورند.
برای اولین بار در کشور به صورت کروی و ساچمهای تولید شده است .
با راهاندازی خط نیمه صنعتی، ۲۰۰ تن در سال کربن فعال تولید میشود .
هم اکنون ۱۲ نفر در این واحد مشغول به کار شدهاند.
در حال حاضر کربن فعال وارداتی است که این پروژه میتواند بخش عمدهای از نیاز کشور را تامین کند.
در حال حاضر میزان نیاز کشور به کربن فعال ۱۴ هزار تن در سال است که هم اکنون ۲۰۰۰ تن آن در کشور تولید میشود با تجاری سازی این محصول علاوه بر ایجاد اشتغال پایدارو ارزش افزوده چند برابری از خام فروشی جلوگیری خواهد شد و با راهاندازی طرح صنعتی این پروژه سالانه هزار تن کربن فعال تولید میشود و برای بیش از ۲۰۰ نفر را فراهم کرده است .
کربن اکتیو کیلویی ۱۵۰ هزار تومان و در بازیافت طلا بالای چند میلیون تومان میباشد.
با تولید کربن اکتیو در در کشور سالانه ۵ میلیون دلار صرفهجویی ارزی خواهد داشت .
هدف نهایی این تولید کننده راهاندازی مجتمع فرآوری قیر طبیعی در کرمانشاه است .با تولید این محصول از خام فروشی غیر طبیعی جلوگیری میشود .
ایران سومین کشور دارای ذخایر قیر طبیعی استکه ۸۰ درصد ذخایر در استان کرمانشاه قرار دارد .
مابقی در استانهای ایلام لرستان خوزستان متمرکز است .
در دنیا بیش از ۱۶۰ عنوان کاربرد برای آن تعریف شده و در کشور ما به علت عدم وجود فناوری به صورت خام و با قیمت پایین به خارج از کشور صادر میشود.
با توجه به درصد بالای کربن در ساختار قیر طبیعی می تواند به عنوان یک ماده اولیه ارزشمند برای تولید محصولات کربنی از قبیل کربن فعال و گرافیت استفاده شود .
کربن فعال یک ماده کربنی با ساختار متخلخل است که در صنایع نفت گاز پتروشیمی غذایی دارویی شیمیایی تصفیه آب و پساب و تصفیه هوا کاربرد دارد .
کربن یک ماده استراتژیک و غیرقابل جایگزین در صنعت فیلتراسیون کشورهاست .