پخش زنده
امروز: -
شرکت متا (مالک فیس بوک، واتساپ و اینستاگرام) برای تبعیت از قانون پرداخت حق الزحمه به ناشران خبر، فرآیندی را برای پایان دسترسی به اخبار در کانادا آغاز کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از رویترز، شرکت متا (مالک فیس بوک، واتساپ و اینستاگرام) برای تبعیت از قانون مجلس کانادا که غولهای اینترنتی را ملزم میکند به ناشران اخبار حق الزحمه پرداخت کنند، روند پایان دسترسی به اخبار در فیسبوک و اینستاگرام را برای همه کاربران در کانادا آغاز کرده است.
قانون اخبار برخط که توسط مجلس کانادا به تصویب رسیده است، سکوهایی مانند آلفابت (مادر گوگل) و متا را مجبور میکند تا برای محتوای خود با ناشران اخبار کانادا برای توافق تجاری مذاکره کنند.
ریچل کوران، رئیس سیاست عمومی متا در کانادا، گفت: خبرگزاریها بهطور داوطلبانه محتوا را در فیسبوک و اینستاگرام به اشتراک میگذارند تا مخاطبان خود را گسترش دهند و به درآمد خالص خود کمک کنند. در مقابل، ما میدانیم افرادی که از سکوهای ما استفاده میکنند برای اخبار به ما مراجعه نمیکنند.
دفتر وزیر میراث کانادا، پاسکال سنت اونگ، که مسئول معاملات دولت با متا است، به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد.
متا و گوگل در ماه ژوئن اعلام کردند که دسترسی به اخبار را در سکوهای خود در این کشور را مسدود خواهند کرد.
قانون کانادا شبیه به قانون اساسی است که استرالیا در سال ۲۰۲۱ تصویب کرد و تهدیدهایی از سوی گوگل و فیس بوک برای محدود کردن خدمات آنها را به دنبال داشت.
هر دو شرکت در نهایت پس از ارائه اصلاحیههایی در قانون، با شرکتهای رسانهای استرالیایی قرارداد بستند. اما بر اساس قانون کانادا، گوگل استدلال کرده است که این قانون گستردهتر از قوانینی است که در استرالیا و اروپا وضع شدهاند.
متا گفته بود که پیوند به مقالات خبری کمتر از ۳ درصد از محتوای موجود در فید کاربرانش را تشکیل میدهد و استدلال میکرد که اخبار فاقد ارزش اقتصادی هستند.