افزایش دمای هوا و خطر گرما زدگی در لرستان
گرمازدگی شدیدترین شکل بیماریهای ناشی از افزایش دماست که در صورت ابتلا به آن، زندگی و سلامت فرد مبتلا به شدت به خطر میافتد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، گرمازدگی زمانی اتفاق میافتد که بدن دیگر نمیتواند دمای خود را کنترل کند: دمای بدن به سرعت بالا میرود، مکانیسم تعریق از کار میافتد و بدن قادر به خنک شدن نیست. هنگامی که علائم گرمازدگی رخ میدهد، دمای بدن میتواند در عرض ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به ۱۰۶ درجه فارنهایت یا بالاتر برسد.
درمان نکردن گرمازدگی میتواند منجر به بیهوشی و کما شود به همین دلیل در کوتاهترین زمان ممکن باید اقدامات لازم برای خنک شدن بدن را انجام دهید
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: با هدف پیشگیری از گرمازدگی افراد باید از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید بخصوص در ساعات اوج گرما اجتناب کنند.
دکتر مریم کوشکی گفت: با توجه به هشدارهای سازمان هواشناسی مبنی بر افزایش دما در روزهای آینده، افراد برای پیشگیری از گرمازدگی لازم است نکاتی را رعایت کنند.
وی ضعف و خستگی، کشیدگی و درد عضلات، تهوع و استفراغ، سرگیجه و ضعف، سردرد و اسهال را از جمله علائم گرمازدگی عنوان کرد و افزود:در صورت بروز گرمازدگی باید فورا به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: یک سری کمکهای اولیه از جمله بالا نگه داشتن پاها، رفتن به یک مکان خنک، قراردادن کمپرس سرد زیر بغل و رانها، آبرسانی به بدن با نوشیدن آب و مایعات فراوان و قراردادن حوله مرطوب روی پیشانی میتواند در بهبود فرد گرمازده کمک کننده باشد.
وی در خصوص پیشگیری از گرمازدگی گفت: برای پیشگیری از گرمازدگی، لازم است در ساعات اوج گرما (۱۱ صبح تا ۳ بعدازظهر) خصوصا کودکان کمتر از ۶ سال و سالمندان بالای ۶۵ سال، افراد چاق و افراد دارای بیماری مزمن تا حد امکان از بیرون رفتن اجتناب گردد.
دکتر کوشکی افزود: خنک نگه داشتن بدن به وسیله پوشیدن لباس مناسب (گشاد و سبک) در فصل تابستان و دوش آب ولرم، نوشیدن حداقل ۸ لیوان آب در روز، مصرف غذاهای سبک و خنک، خودداری از ورزش کردن در ساعات اوج گرما و اجتناب از ماندن به مدت طولانی در معرض نور خورشید نیز از جمله اقدامات موثر در پیشگیری از گرمازدگی میباشند.