پخش زنده
امروز: -
براساس برآورد اولیه، میزان تولید محصول زغال اخته این استان در سال جاری، بیش از یک هزار و ۱۰۰ تن است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با اعلام این خبر گفت: سطح زیر کشت زغال اخته استان آذربایجان شرقی ۲۸۶ هکتار است که ۲۷۷ هکتار باغات بارور و ۹ هکتار غیربارور است.
محمدباقر بی پروا با بیان اینکه ارزش افزوده محصول فرآوری شده ۳ برابر فروش محصول خام است افزود: ۲۰ درصد از محصول تولیدی زغال اخته استان آذربایجان شرقی مصرف تازه خوری داشته و ۸۰ درصدآن به شربت، ترشی و... تبدیل میشود.
وی اظهار کرد: استان آذربایجان شرقی بعد از قزوین حائز رتبه دوم تولید زغال اخته در کشور است.
وی گفت: بیشترین میزان تولید زغال اخته استان به ترتیب در شهرستانهای هوراند با سطح زیرکشت ۱۰۸ هکتار، کلیبر با ۱۰۱ هکتار و خداآفرین ۷۵ هکتار انجام میگیرد و مقام اول تا سوم را به خود اختصاص داده اند.
جنگلهای زیبای ارسباران در قلب شهرستان کلیبر به ویژه شهرستان هوراند با داشتن طبیعت بکر و زیبا با داشتن انواع مختلف گونههای گیاهی و جانوری یکی از زیباییهای طبیعت کشورمان بوده و همه ساله پذیرای بسیاری از گردشگران از سراسر کشور است.
یکی از مهمترین میوهها و گونههای گیاهی شهرستان هوراند و کلیبر زغال اخته است که به سبب خاصیت درمانی آن همه ساله مشتاقان زیادی برای تهیه زغال اخته به این شهرستان سفر میکنند.
زغال اخته میوهای با خواص درمانی بالا بوده و میوه، برگ، پوست و ریشه درخت زغال اخته در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها مؤثر است، این میوه میتواند معرف خوبی برای توانمندیهای گردشگری منطقه ارسباران در آذربایجانشرقی باشد.
زغالاخته حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم، اسیدفولیک، ویتامینهای E, B ۱, B ۲, C و فلانوئیدها است، این میوه خوشمزه کمکالری است و باعث اضافه وزن نمیشود؛ همچنین این میوه منبع خوبی برای فیبر است و آنتیاکسیدانها زیادی دارد که مقاومت بدن در برابر بیماریهای غیرواگیر را بالا میبرند و به پیشگیری از صدمه به سلولها و بافتهای بدن و در نهایت پیشگیری از بیماریهایی، چون بیماری قلبی، سرطان، دیابت، تصلبشرائین، آبمروارید، آرتروز و آرتریت کمک به سزایی میکنند.
به گفته متخصصان، مصرف زغالاخته به کاهش بیماریهای قلبی کمک میکند؛ علت این امر سطح بالای آنتیاکسیدان طبیعی به نام آنتوسیانین است که در سبزیجات و میوههای با رنگ تیره یافت میشود.