پخش زنده
امروز: -
نیروگاههای خورشیدی، ۸ درصد از اوج بار برق خراسان جنوبی را تامین میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان گفت: ۴ مزرعه خورشیدی در شهرستانهای خوسف، سربیشه و بشرویه خراسان جنوبی با مجموع ظرفیت ۱۸.۵ مگاوات و ۶۳۳ نیروگاه خورشیدی خانگی با مجموع ظرفیت حدود ۸ مگاوات در استان فعال است که در زمان اوج مصرف، ۸ درصد بار برق استان را تامین میکنند.
ظرفیت تولید برق خراسان جنوبی ۷۳۰ مگاوات است که حدود ۲۷ مگاوات آن از طریق نیروگاههای خورشیدی تامین میشود.
دادگر افزود: مزارع خورشیدی استان شامل مزرعه خورشیدی ۱۰ مگاواتی خوسف، ۷ مگاواتی سربیشه و یک مگاواتی و نیم مگاواتی بشرویه است که قدیمیترین آنها، مزرعه خورشیدی خوسف با ۸ سال سابقه است.
وی با بیان اینکه سرمایه اولیه در راه اندازی مزارع خورشیدی، در ۴ تا ۵ سال اول فعالیت آنها، برگشت داده میشود گفت: مزایای انرژی تجدیدپذیر خورشید سبب شده که مشترکان خانگی نیز از راه اندازی نیروگاههای خورشیدی کوچک استقبال کنند به طوریکه تا کنون ۶۳۳ نیروگاه خورشیدی خانگی با مجموع ظرفیت ۸ مگاوات در خراسان جنوبی راه اندازی شده است.
در بخش نیروگاههای خورشیدی انشعابی مخصوص مشترکان نیز، احداث نیروگاههای کوچک، منبع درآمد پایداری برای مشترکین از جمله خانوارهای شهری و روستایی به ویژه اقشار نیازمند به وجود آورده است.
برای نیروگاههای خورشیدی محدود به ظرفیت انشعاب به تعداد ۶۳۳ مشترک تاکنون بالغ بر ۷۲ میلیارد تومان بهای برق تضمینی پرداخت شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان گفت: با توجه به فراهم بودن شرایط خرید تضمینی از مشترکین برق استان برای نیروگاههای خورشیدی ضمن دعوت به سرمایهگذاری در این زمینه جهت کمک به تولید برق در استان از کلیه مشترکین برق استان به ویژه مشترکین خانگی و تجاری تقاضا میشود که با مدیریت مصرف خود زمینه تامین برق پایدار در ایام گرم تابستان را فراهم نمایند.